Connect with us

Actualitate

VIDEO Peste 100 de români blocați pe aeroportul din Barcelona

Publicat

pe

Peste 100 de români blocați pe aeroportul din Barcelona, după ce România a decis să suspende toate zborurile dinspre Spania Peste o sută de români sunt blocați în Barcelona, după ce au încercat să ajungă în țară, cu escală, din mai multe insule spaniole. Ar fi avut zbor astăzi spre România, din Spania. Înapoi nu se mai pot întoarce, iar avionul nu mai pleacă. Oamenii spun că totul este închis în aeroport și au la dispoziție doar câteva automate cu apă.

UPDATE: MAE a transmis pentru Libertatea că este la curent cu problema românilor blocați pe aeroportul din Barcelona. „Se ocupă de această problemă atât Ambasada de la Madrid, cât și consulatul din Barcelona. Căutăm soluții și rute alternative

” Am ajuns în această dimineață, la ora 6, din Mallorca, am reușit să ieșim de acolo, dar se pare că nu ne mai putem întoarce. Suntem la muncă acolo, sunt închise însă toate afacerile pentru cel puțin 30 de zile. Nu mai aveam voie să ieșim din casă, nu mai aveam voie nimic. Am vrut să ne întoarcem acasă.

Unul dintre pasageri, pentru Libertatea: ,, Am o fetiță de 3 săptămâni acasă, înțelegem situația, nu vrem să îmbolnăvim familia. Ne luaserăm chirie pentru două săptămâni, să stăm în carantină, pentru că venim dintr-o zonă galbenă.” Românii au plecat din insula Mallorca, spre România, cu o escală de 10 ore în Barcelona. De acolo, urmau să plece cu avioane ale unor companii low-cost – unii spre Cluj, alții spre București – în jurul orei 17.30.

Astfel, ar fi ajuns în țară, după ora 18.00, oră de la care sunt suspendate toate zborurile din și către Spania, după cum a anunțat Ministrul de Interne, Marcel Vela, aseară.

,,Nu am știut că se închide spațiul aerian, dar speram să primim un mail de la companiile aeriene, nu trebuiau să ne lase să facem check-in. Nu avem nicio soluție. Ne dau voie să ieșim din aeroport, dar nu avem unde, totul e închis, inclusiv aeroportul, nu avem nici mâncare, doar niște automate.”, mai spune bărbatul.

Oamenii mai susțin că nu au bani să găsească cazare în Barcelona pentru cel puțin două săptămâni. Ei nu înțeleg de ce companiile aeriene au acceptat să îi îmbarce în această dimineață. Pasagerii mai spun că oficialii aeroportului le-au spus că din punctul lor de vedere pot pleca, dar că nu acceptă România zborurile.
SURSA :libertatea.ro

Continua sa citesti
Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Drum lin spre cer, prof. Gigel Bîrliba

Publicat

pe

A încetat din viață prof. Gigel Bîrliba, artist plastic și profesor de istorie. Transmitem sincere condoleanțe familiei, prietenilor, colegilor de breaslă și tutror celor care l-au cunoscut.

Dumnezeu să îl așeze la odihna cea bună!

 

Continua sa citesti

Actualitate

FOTO | 450 de grame de trufe negre culese ilegal în pădurea din zona Secu

Publicat

pe

4.000 de lei amendă pentru  a fost jackpot-ul zilei de 24 septembrie pentru 2 bărbați nemțeni.
Însoțiți de 4 câini antrenați pentru căutare, cei doi bărbați au fost depistați joi, 24 septembrie, de jandarmii montani din cadrul Postului de Jandarmi Montan Vânători-Neamț în pădurea din zona Secu.
„Diamantele negre” au fost confiscate și predate reprezentanților Ocolului Silvic Vânători-Neamț.

Continua sa citesti

Actualitate

COD PORTOCALIU de ploi în județul Neamț

Publicat

pe

Administrația Națională de Meteorologie  a emis o avertizare meteorologică, valabilă în intervalul 26 septembrie, ora 09:00 și 27 septembrie, ora 03:00 pe teritoriul Moldovei, inclusiv județul Neamț.

Începând cu după-amiaza zilei de sâmbătă, 26 septembrie, va ploua abundent și vor fi intervale în care se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică accentuată (vijelii puternice, grindină și frecvente descărcări electrice). Cantitățile de apă vor depăși 50…60 l/mp și izolat 70…90 l/mp.

Interval de valabilitate: 26 septembrie, ora 09:00 –27 septembrie, ora 03:00

Fenomene vizate: ploi abundente, instabilitate atmosferică accentuată

Zone afectate: județele Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea

Continua sa citesti

Popular