Connect with us

Actualitate

VIDEO – COMPOZITOR LA DOAR 17 ANI

Publicat

pe

 

 

 Ichim Bogdan-Ioan este din Târgu Neamț și are doar 17 ani. Arta poetică îi definește adolescența, iar muzica a devenit o pasiune aprinsă pentru el. De curând, a lansat o melodie ce exprimă multe despre oameni și recunoștință.

 Când nu e la școală, Bogdan își petrece timpul citind despre istoria religiilor, subiect ce îl pasionează în mod special, dar și alte genuri de cărți, deoarece e mereu deschis spre noi experiențe. De aici și atracția spre poezie. Deși subiectele despre care alege să scrie sunt des întâlnite în operele poetice, Bogdan alege să fie original și să exprime dragostea și moartea într-un mod unic și personal. “Temele pe care le abordez cel mai des sunt dragostea și moartea, de cele mai multe ori îmbinate. Putem spune că scriu despre realitate, dar în capul meu este un univers total dezordonat. Urma să public și un volum însă pandemia mi-a dat puțin treaba peste cap.”, ne spune Bogdan.

 

 

 

Iată și câteva versuri compuse de tânărul adolescent:

Afară-i ninsoarea din basme

Și murmură viscolul sumbru,

Mă zbat între două fantasme,

Mă zbat, mă agit și tot umblu.

 

Și-n zbuciumul meu, în năpastă,

Tu blând mă privești din mormânt,

Mi-e dor să te cer de nevastă,

Mi-e dor să-ți recit și să-ți cânt.

 

E trei dimineața, iubito,

Și simt că eu nu mai rezist,

Te iubesc mult, Preafericito,

Semnat, al tău Mult Preatrist.”

 

Ce nu știți despre Bogdan este că de curând a lansat piesa ’’Din maduva inimii’’ în care acesta își prezintă povestea și interacțiunea cu oamenii din jurul său. Muzica și versurile sunt compuse chiar de el și merită să o ascultați până la capăt.

Adolescentul are și activități specifice vârstei lui, cum ar fi sporturile. Îi place să joace fotbal, tenis de masă, șah sau să alerge.

 

Ichim Bogdan-Ioan, sursa: facebook.com

Elena Georgiana Palaghia

 

Actualitate

Drum lin spre cer, prof. Gigel Bîrliba

Publicat

pe

A încetat din viață prof. Gigel Bîrliba, artist plastic și profesor de istorie. Transmitem sincere condoleanțe familiei, prietenilor, colegilor de breaslă și tutror celor care l-au cunoscut.

Dumnezeu să îl așeze la odihna cea bună!

 

Continua sa citesti

Actualitate

FOTO | 450 de grame de trufe negre culese ilegal în pădurea din zona Secu

Publicat

pe

4.000 de lei amendă pentru  a fost jackpot-ul zilei de 24 septembrie pentru 2 bărbați nemțeni.
Însoțiți de 4 câini antrenați pentru căutare, cei doi bărbați au fost depistați joi, 24 septembrie, de jandarmii montani din cadrul Postului de Jandarmi Montan Vânători-Neamț în pădurea din zona Secu.
„Diamantele negre” au fost confiscate și predate reprezentanților Ocolului Silvic Vânători-Neamț.

Continua sa citesti

Actualitate

COD PORTOCALIU de ploi în județul Neamț

Publicat

pe

Administrația Națională de Meteorologie  a emis o avertizare meteorologică, valabilă în intervalul 26 septembrie, ora 09:00 și 27 septembrie, ora 03:00 pe teritoriul Moldovei, inclusiv județul Neamț.

Începând cu după-amiaza zilei de sâmbătă, 26 septembrie, va ploua abundent și vor fi intervale în care se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică accentuată (vijelii puternice, grindină și frecvente descărcări electrice). Cantitățile de apă vor depăși 50…60 l/mp și izolat 70…90 l/mp.

Interval de valabilitate: 26 septembrie, ora 09:00 –27 septembrie, ora 03:00

Fenomene vizate: ploi abundente, instabilitate atmosferică accentuată

Zone afectate: județele Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea

Continua sa citesti

Popular