Connect with us

Actualitate

„Ura, ura! ” Un nou supermarket se deschide în Târgu Neamț

Publicat

pe

Cât de nocive sunt marile magazine pentru comercianții locali?

Deschiderea unui nou supermarket în centrul orașelor pare, pentru mulți, o dovadă de bunăstare și civilizație. În realitate, în multe zone în care au apărut peste noapte supermarket-uri, economia locală a avut de suferit, antreprenorii locali au avut încasări mai mici și mulți au dat faliment. Micile chioșcuri de cartier au dat faliment, mulți oameni și-au pierdut locul de muncă, iar producătorii locali nu-și mai pot vinde marfa.

Iată ce relatează un locuitor din Calafat, pe siteul www.calafatul.ro, după deschiderea unui supermarket în oraș: „Încet, încet, orbiți de mulțimea produselor și veselia culorilor de pe ambalaje, oamenii au început să cumpere din supermarket din ce în ce mai mult. Micii comercianți din Calafat au constatat că volumul vânzărilor le scade pe zi ce trece, mulți dintre ei și-au închis afacerile și zeci de persoane au rămas fără loc de muncă. Ce nu înțeleg cei ce promovează aceste supermarketuri în orașele mici precum Calafatul este că aceste mari magazine distrug oamenii de afaceri locali. Alt lucru pe care nu îl înțeleg promotorii marilor lanțuri de magazine este că banii încasați de comercianții locali se întorc în marea lor majoritate în economia locală, în timp ce banii încasați de marile lanțuri de magazine sunt transferați direct în contul companiei care patronează supermarketul, adică în afara ţării”.

sursa: infomediu.eu

Actualitate

Drum lin spre cer, prof. Gigel Bîrliba

Publicat

pe

A încetat din viață prof. Gigel Bîrliba, artist plastic și profesor de istorie. Transmitem sincere condoleanțe familiei, prietenilor, colegilor de breaslă și tutror celor care l-au cunoscut.

Dumnezeu să îl așeze la odihna cea bună!

 

Continua sa citesti

Actualitate

FOTO | 450 de grame de trufe negre culese ilegal în pădurea din zona Secu

Publicat

pe

4.000 de lei amendă pentru  a fost jackpot-ul zilei de 24 septembrie pentru 2 bărbați nemțeni.
Însoțiți de 4 câini antrenați pentru căutare, cei doi bărbați au fost depistați joi, 24 septembrie, de jandarmii montani din cadrul Postului de Jandarmi Montan Vânători-Neamț în pădurea din zona Secu.
„Diamantele negre” au fost confiscate și predate reprezentanților Ocolului Silvic Vânători-Neamț.

Continua sa citesti

Actualitate

COD PORTOCALIU de ploi în județul Neamț

Publicat

pe

Administrația Națională de Meteorologie  a emis o avertizare meteorologică, valabilă în intervalul 26 septembrie, ora 09:00 și 27 septembrie, ora 03:00 pe teritoriul Moldovei, inclusiv județul Neamț.

Începând cu după-amiaza zilei de sâmbătă, 26 septembrie, va ploua abundent și vor fi intervale în care se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică accentuată (vijelii puternice, grindină și frecvente descărcări electrice). Cantitățile de apă vor depăși 50…60 l/mp și izolat 70…90 l/mp.

Interval de valabilitate: 26 septembrie, ora 09:00 –27 septembrie, ora 03:00

Fenomene vizate: ploi abundente, instabilitate atmosferică accentuată

Zone afectate: județele Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea

Continua sa citesti

Popular