BREAKING NEWS
14. august 2020
7 septembrie, 20185min11840

Un val de ploi loveşte România. Unde vin vijelii violente, cât va fi de frig şi ce regiuni scapă de prăpăd

    
     Vremea capricioasă ne dă bătăi de cap şi în următoarele zile. Un nou val de precipitaţii este aşteptat începând cu seara zilei de duminică.
Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) anunţă vreme răcoroasă în mare parte din ţară, cu cer variabil. Unele înnorări, averse şi posibil descărcări electrice vor fi, mai ales după-amiaza şi la începutul nopţii, pe spaţii restrânse la munte, în centru şi în regiunile extracarpatice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 22 şi 30 de grade, iar cele minime între 10 şi 19 grade, mai scăzute în depresiuni, unde vor fi condiţii de ceaţă. Vremea va fi în continuare în general frumoasă, sâmbătă, cu cer variabil. Înnorări temporar accentuate, averse şi posibil descărcări electrice vor fi, mai ales după-amiaza şi seara, pe arii restrânse în zona montană şi în sud-vest şi cu totul izolat în centrul şi în sudul teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat. Conform ANM, temperaturile maxime se vor încadra între 21 şi 31 de grade, iar cele minime între 10 şi 19 grade, uşor mai scăzute în estul Transilvaniei. În zonele joase de relief vor fi condiţii de ceaţă. Duminică se vor semnala înnorări temporar accentuate, averse şi posibil descărcări electrice, mai ales după-amiaza şi seara, îndeosebi în zona de munte şi izolat în sudul şi centrul ţării. Vântul va avea uşoare intensificări în Moldova, iar pe creste va sufla tare. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 şi 30 de grade, iar cele minime între 7 grade în depresiuni (unde se menţin condiţiile de ceaţă) şi în jurul a 17 grade pe litoral şi în sudul Olteniei. Săptămâna viitoare, valorile termice vor fi în general uşor mai ridicare decât cele normale pentru această perioadă. Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în regiunile estice şi sud-estice. Iată prognoza pentru luna septembrie, publicată de ANM:
Săptămâna 3 – 10 septembrie 2018
Mediile valorilor termice se vor situa în general peste norma climatologică a săptămânii în cea mai mare parte a ţării, local mai ridicate în nord-vest, centru şi est. Regimul pluviometric va fi excedentar în vestul şi sud-vestul ţării şi se va încadra în general în limitele normale ale perioadei în restul teritoriului. Excepţie pot face regiunile nord-estice, unde este posibil ca precipitaţiile să fie deficitare.
Săptămâna 10 – 17 septembrie 2018
Temperatura aerului va avea valori în general apropiate de normalul climatologic al săptămânii, posibil mai ridicate în nord-vest şi pe litoral. Precipitaţiile vor fi în general în general apropiate de normele climatologice ale intervalului local în nordul şi nord-estul ţării şi excedentare, cel mai probabil, în regiunile sud – sud-vestice.
Săptămâna 17 – 24 septembrie 2018
Temperatura aerului va avea valori în general apropiate de normalul climatological săptămânii, posibil uşor mai ridicate decât acestea local în regiunile nordice – nord-vestice. Precipitaţiile pot fi uşor excedentare, local în zonele montane şi în regiunile vestice, centrale şi estice, iar în restul teritoriului vor fi apropiate de normele climatologice ale intervalului.
Săptămâna 24 septembrie – 1 octombrie 2018

Valorile termice medii se vor situa în jurul normei climatologică sau pot fi uşor mai ridicate decât acestea în special în nord-vestul şi centrul ţării. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de normele climatologice ale intervalului în majoritatea regiunilor.

SURSA :adevarul.ro

Comenteaza

Adresa dvs. de mail nu va fi publicata pe site. Campurile obligatorii sunt marcate cu *