Connect with us

Actualitate

Un val de ploi loveşte România. Unde vin vijelii violente, cât va fi de frig şi ce regiuni scapă de prăpăd

Publicat

pe

    
     Vremea capricioasă ne dă bătăi de cap şi în următoarele zile. Un nou val de precipitaţii este aşteptat începând cu seara zilei de duminică.
Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) anunţă vreme răcoroasă în mare parte din ţară, cu cer variabil. Unele înnorări, averse şi posibil descărcări electrice vor fi, mai ales după-amiaza şi la începutul nopţii, pe spaţii restrânse la munte, în centru şi în regiunile extracarpatice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 22 şi 30 de grade, iar cele minime între 10 şi 19 grade, mai scăzute în depresiuni, unde vor fi condiţii de ceaţă. Vremea va fi în continuare în general frumoasă, sâmbătă, cu cer variabil. Înnorări temporar accentuate, averse şi posibil descărcări electrice vor fi, mai ales după-amiaza şi seara, pe arii restrânse în zona montană şi în sud-vest şi cu totul izolat în centrul şi în sudul teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat. Conform ANM, temperaturile maxime se vor încadra între 21 şi 31 de grade, iar cele minime între 10 şi 19 grade, uşor mai scăzute în estul Transilvaniei. În zonele joase de relief vor fi condiţii de ceaţă. Duminică se vor semnala înnorări temporar accentuate, averse şi posibil descărcări electrice, mai ales după-amiaza şi seara, îndeosebi în zona de munte şi izolat în sudul şi centrul ţării. Vântul va avea uşoare intensificări în Moldova, iar pe creste va sufla tare. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 şi 30 de grade, iar cele minime între 7 grade în depresiuni (unde se menţin condiţiile de ceaţă) şi în jurul a 17 grade pe litoral şi în sudul Olteniei. Săptămâna viitoare, valorile termice vor fi în general uşor mai ridicare decât cele normale pentru această perioadă. Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în regiunile estice şi sud-estice. Iată prognoza pentru luna septembrie, publicată de ANM:
Săptămâna 3 – 10 septembrie 2018
Mediile valorilor termice se vor situa în general peste norma climatologică a săptămânii în cea mai mare parte a ţării, local mai ridicate în nord-vest, centru şi est. Regimul pluviometric va fi excedentar în vestul şi sud-vestul ţării şi se va încadra în general în limitele normale ale perioadei în restul teritoriului. Excepţie pot face regiunile nord-estice, unde este posibil ca precipitaţiile să fie deficitare.
Săptămâna 10 – 17 septembrie 2018
Temperatura aerului va avea valori în general apropiate de normalul climatologic al săptămânii, posibil mai ridicate în nord-vest şi pe litoral. Precipitaţiile vor fi în general în general apropiate de normele climatologice ale intervalului local în nordul şi nord-estul ţării şi excedentare, cel mai probabil, în regiunile sud – sud-vestice.
Săptămâna 17 – 24 septembrie 2018
Temperatura aerului va avea valori în general apropiate de normalul climatological săptămânii, posibil uşor mai ridicate decât acestea local în regiunile nordice – nord-vestice. Precipitaţiile pot fi uşor excedentare, local în zonele montane şi în regiunile vestice, centrale şi estice, iar în restul teritoriului vor fi apropiate de normele climatologice ale intervalului.
Săptămâna 24 septembrie – 1 octombrie 2018

Valorile termice medii se vor situa în jurul normei climatologică sau pot fi uşor mai ridicate decât acestea în special în nord-vestul şi centrul ţării. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de normele climatologice ale intervalului în majoritatea regiunilor.

SURSA :adevarul.ro

Continua sa citesti
Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Hai la ski pe Pârtia Durău din Durău Park | PROGRAM

Publicat

pe

De

Începând de vineri (15 ianuarie), te așteptăm la ski, după următorul program:

Continua sa citesti

Actualitate

Vine gerul în România! Cum va fi vremea în următoarele săptămâni

Publicat

pe

De

Temperaturile vor începe să scadă treptat din 15 ianuarie începând din nordul României, urmând să atingem un vârf în intervalul 17 – 19 ianuarie 2021 în toată țara. Pe hartă e reprezentat vârful valului de ger, adică cele mai scăzute valori termice estimate de modelele numerice. Vremea va rămâne deosebit de rece și în dimineața zilei de 20 ianuarie în centru, nord și est, în timp ce în vest, sud-vest și sud vom consemna o încălzire ușoară și treptată a vremii. Din 21 ianuarie 2021, minimele și maximele termice vor începe să crească și în centru, nord și est.

SURSA: Meteo Alert Severe Weather – România

Continua sa citesti

Actualitate

Pe 21 ianuarie, Kaufland deschide primul magazin în Târgu Neamț

Publicat

pe

De

Kaufland deschide primul magazin din Târgu Neamț. Acesta a fost construit pe str. Castanilor , iar începând cu luna ianuarie (21) târgnemțeni vor putea merge aici la cumpărături.

Pe 21 ianuarie 2021, lanțul german de hypermarket-uri Kaufland  deschide o unitate la Târgu Neamț şi astfel, în anul financiar 2020, ce se încheie în februarie 2021 – o să aibă 13 magazine noi, scrie zf.ro.

 

Locuitorii din Târgu Neamț  vor avea, începând cu luna ianuarie, la dispoziție un nou hypermarket unde să își facă cumpărăturile. Lucrările la noul Kaufland au fost finalizate. Parcarea este și ea amenajată, marcajele trasate, iar muncitorii pun la punct ultimele detalii.

În urmă cu o lună, au început și angajările pentru noul centru comercial.

 

Continua sa citesti

Popular