04. iulie 2020

Strada Nordului din Roman va fi reabilitată de Holcim S.A

Pe 26 Noiembrie, în ședința consiliului local va fi supus spre aprobare un proiect de hotărâre prin care Strada Nordului va fi reabilitată printr-o sponsorizare de la Holcim România SA.

Strada Nordului are o lungime de aproximativ 650 m,  iar în Raportul de specialitate scrie că “are la momentul actual o stare tehnică proastă”. “Dacă pe primii 600m de la intersecția cu E 85, strada are parametrii tehnici corespunzători, pe următorii 450 m, strada prezintă denivelări, pierderi ale profilului longitudinal și ale profilului transversal”, se mai specifică în raport.

Reparația ar presupune un covor asfaltic pe primii 200 m, ranforsarea fundației și două straturi asfaltice pe următorii 450 m, precum și îmbunătățirea preluării și dirijării apelor meteorice.

După anii  ’90, pe această stradă nu au mai fost executate reparații capitale, ci doar “plombe” și covoare asfaltice locale, chiar dacă strada deservește un număr însemnat de agenți economici, care contribuie substanțial la bugetul local.

Direcția Tehnică și Investiții a estimat lucrările la 800.000 lei, iar Holcim România S.A. s-a oferit să contribuie la această reparație cu suma de 650.000 lei, în bani și materiale, practic să suporte 80% din costurile estimate ale unei lucrări care era obligația municipalității.

Denisa Maftei

 

Comenteaza

Adresa dvs. de mail nu va fi publicata pe site. Campurile obligatorii sunt marcate cu *