Connect with us

Actualitate

Simpozionul regional cu participare internațională “Anticomunism și represiune comunistă”

Publicat

pe

Liceul “Vasile Conta” din Târgu Neamț organizează în ziua de 26 mai 2018 simpozionul regional cu participare internațională  “Anticomunism și represiune comunistă”. Ediția a III-a a manifestării dedicată liceenilor și profesorilor de istorie este organizată împreună cu Asociația Pro Democrația Club Târgu Neamț, cu Primăria Târgu Neamț și cu Inspectoratul Școlar Județean Neamț. 
 
Lucrările ce vor fi prezentate, parte a muncii de cercetare a trecutului, vor aduce aspecte din istoria națională și est-europeană a rezistenței și acțiunilor anticomuniste dar și și forme ale represiunii în acest spațiu. O secțiune este dedicată în acest an al Centenarului, făuritorilor Marii Unirii din Bucovina, Basarabia și vechiul regat, care au sfârșit în temnițele comuniste.
 
Participă cu lucrări și profesori și elevi din Republica Moldova, de la Liceul Teoretic Vasile Alecsandri din Chișinău, Liceul Teoretic Republican Aristotel Chișinău și de la  Liceul Teoretic “Lăpușna” din Hîncești.
Invitații acestui simpozion sunt Anatol Țăranu, istoric și diplomat, Cristian Tabără, realizator tv, Octavian Zelinski-istoric și ziarist și prof. univ. dr. Florin Pintescu-Univ. Suceava.

Actualitate

FOTO | 450 de grame de trufe negre culese ilegal în pădurea din zona Secu

Publicat

pe

4.000 de lei amendă pentru  a fost jackpot-ul zilei de 24 septembrie pentru 2 bărbați nemțeni.
Însoțiți de 4 câini antrenați pentru căutare, cei doi bărbați au fost depistați joi, 24 septembrie, de jandarmii montani din cadrul Postului de Jandarmi Montan Vânători-Neamț în pădurea din zona Secu.
„Diamantele negre” au fost confiscate și predate reprezentanților Ocolului Silvic Vânători-Neamț.

Continua sa citesti

Actualitate

COD PORTOCALIU de ploi în județul Neamț

Publicat

pe

Administrația Națională de Meteorologie  a emis o avertizare meteorologică, valabilă în intervalul 26 septembrie, ora 09:00 și 27 septembrie, ora 03:00 pe teritoriul Moldovei, inclusiv județul Neamț.

Începând cu după-amiaza zilei de sâmbătă, 26 septembrie, va ploua abundent și vor fi intervale în care se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică accentuată (vijelii puternice, grindină și frecvente descărcări electrice). Cantitățile de apă vor depăși 50…60 l/mp și izolat 70…90 l/mp.

Interval de valabilitate: 26 septembrie, ora 09:00 –27 septembrie, ora 03:00

Fenomene vizate: ploi abundente, instabilitate atmosferică accentuată

Zone afectate: județele Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea

Continua sa citesti

Actualitate

Anunț de la APA SERV – apă furnizată cu presiune scăzută

Publicat

pe

Anunt primit la ora 08.35 de la CJ APASERV SA

Din cauza consumului mare de apă la nivelul Comunei Bălţăteşti, Comunei Agapia şi Oraşului Tg. Neamţ, consum ce depășește capacitatea de refacere a nivelului de apă brută în rezervoarele din care se realizează potabilizarea apei, Compania Judeţeană APA SERV SA este pusă în situaţia neplăcută de a furniza apă cu presiune scăzută în comuna Bălțătești, Comuna Agapia și în Orașul Tg. Neamț (strada Mărășești și strada Biruinței), existând şi posibilitatea sistării totale a furnizării serviciului de alimentare cu apă potabilă, începând de astăzi 25.09.2020 ora 09,00 până sâmbătă 26.09.2020 ora 08,00.

 

Rugăm din nou, pe această cale, populația să utilizeze apa potabilă distribuită prin sistemul de alimentare cu apă, numai în scopul satisfacerii cu prioritate a nevoilor gospodăreşti, respectiv numai în scop potabil şi menajer.

Mulţumim pentru înţelegere!

Pentru informații suplimentare beneficiarii noștri, pot suna la Dispeceratul APA SERV care funcționează nonstop, la numărul de telefon 0233/233340 sau pot accesa site-ul Companiei

Continua sa citesti

Popular