05. iulie 2020

Simpozionul regional cu participare internațională “Anticomunism și represiune comunistă”

Liceul “Vasile Conta” din Târgu Neamț organizează în ziua de 26 mai 2018 simpozionul regional cu participare internațională  “Anticomunism și represiune comunistă”. Ediția a III-a a manifestării dedicată liceenilor și profesorilor de istorie este organizată împreună cu Asociația Pro Democrația Club Târgu Neamț, cu Primăria Târgu Neamț și cu Inspectoratul Școlar Județean Neamț. 
 
Lucrările ce vor fi prezentate, parte a muncii de cercetare a trecutului, vor aduce aspecte din istoria națională și est-europeană a rezistenței și acțiunilor anticomuniste dar și și forme ale represiunii în acest spațiu. O secțiune este dedicată în acest an al Centenarului, făuritorilor Marii Unirii din Bucovina, Basarabia și vechiul regat, care au sfârșit în temnițele comuniste.
 
Participă cu lucrări și profesori și elevi din Republica Moldova, de la Liceul Teoretic Vasile Alecsandri din Chișinău, Liceul Teoretic Republican Aristotel Chișinău și de la  Liceul Teoretic “Lăpușna” din Hîncești.
Invitații acestui simpozion sunt Anatol Țăranu, istoric și diplomat, Cristian Tabără, realizator tv, Octavian Zelinski-istoric și ziarist și prof. univ. dr. Florin Pintescu-Univ. Suceava.

Comenteaza

Adresa dvs. de mail nu va fi publicata pe site. Campurile obligatorii sunt marcate cu *