Connect with us

Actualitate

România va rămâne fără asistați social: Iohannis a semnat decretul

Publicat

pe

După o serie de decizii care i-au adus foarte multe critici președintelui, Klaus Iohannis a semnat un decret care s-ar putea să soluționeze problema asistaților sociali din România.

Fără să ofere un șomaj foarte generos celor care nu lucrează, România a devenit raiul pe pământ al asistaților sociali. Numărul celor care refuză pur și simplu să se angajeze este covârștior, iar aceștia pun o presiune foarte mare pe persoanele muncitoare și plătitoare de taxe la stat.

Din fericire pentru clasa muncitoare din țara noastră, astfel de practici vor deveni imposibile în viitorul apropiat.

Un act normativ promulgat în urmă cu mai puțin de 24 de ore de către președintele Iohannis va tăia șomajul și alte forme de subvenții de la stat pentru toți cei care refuză să se angajeze la un loc de muncă. Este important de reținut că nu se mai pune problema antecedentelor.

În trecut, aveai voie să refuzi două job-uri fără nici un fel motiv întemeiat. Abia când îl refuzai pe al treilea oferit de forțele de muncă, plata șomajului îți era întreruptă. De acum înainte, este suficient să refuzi un singur loc de muncă pentru a fi eliminat de pe lista asistaților sociali.

Aceste măsuri radicale vin în întâmpinarea nevoilor de forță de muncă din țara noastră. Este inadmisibil  să rămână o varietate foarte mare de joburi neocupate doar pe ideea că statul de susține la nevoie.

„Refuzul unui loc de muncă oferit sau refuzul de a participa la serviciile pentru stimularea ocupării forţei de muncă şi de formare profesională oferite de agenţiile teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă atrage încetarea dreptului la ajutorul social.” Modificările promulgate de Iohannis sunt aduse legii 416/2001.

Din momentul în care ai pierdut dreptul la ajutor social sau șomaj de la stat, trebuie să aștepți cel puțin un an pentru a-ți redepune dosarul. Ca referință, în luna iunie a acestui, an au existat în România două sute de mii de tineri români care refuză să muncească din varii motive.

Suma ce le-a fost plătită de către autorități într-o singură lună a fost de 54 milioane de lei. Un reportaj pe marginea acestui subiect a fost realizat de TVR.

SURSA : playtech.ro

Actualitate

FOTO | 450 de grame de trufe negre culese ilegal în pădurea din zona Secu

Publicat

pe

4.000 de lei amendă pentru  a fost jackpot-ul zilei de 24 septembrie pentru 2 bărbați nemțeni.
Însoțiți de 4 câini antrenați pentru căutare, cei doi bărbați au fost depistați joi, 24 septembrie, de jandarmii montani din cadrul Postului de Jandarmi Montan Vânători-Neamț în pădurea din zona Secu.
„Diamantele negre” au fost confiscate și predate reprezentanților Ocolului Silvic Vânători-Neamț.

Continua sa citesti

Actualitate

COD PORTOCALIU de ploi în județul Neamț

Publicat

pe

Administrația Națională de Meteorologie  a emis o avertizare meteorologică, valabilă în intervalul 26 septembrie, ora 09:00 și 27 septembrie, ora 03:00 pe teritoriul Moldovei, inclusiv județul Neamț.

Începând cu după-amiaza zilei de sâmbătă, 26 septembrie, va ploua abundent și vor fi intervale în care se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică accentuată (vijelii puternice, grindină și frecvente descărcări electrice). Cantitățile de apă vor depăși 50…60 l/mp și izolat 70…90 l/mp.

Interval de valabilitate: 26 septembrie, ora 09:00 –27 septembrie, ora 03:00

Fenomene vizate: ploi abundente, instabilitate atmosferică accentuată

Zone afectate: județele Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea

Continua sa citesti

Actualitate

Anunț de la APA SERV – apă furnizată cu presiune scăzută

Publicat

pe

Anunt primit la ora 08.35 de la CJ APASERV SA

Din cauza consumului mare de apă la nivelul Comunei Bălţăteşti, Comunei Agapia şi Oraşului Tg. Neamţ, consum ce depășește capacitatea de refacere a nivelului de apă brută în rezervoarele din care se realizează potabilizarea apei, Compania Judeţeană APA SERV SA este pusă în situaţia neplăcută de a furniza apă cu presiune scăzută în comuna Bălțătești, Comuna Agapia și în Orașul Tg. Neamț (strada Mărășești și strada Biruinței), existând şi posibilitatea sistării totale a furnizării serviciului de alimentare cu apă potabilă, începând de astăzi 25.09.2020 ora 09,00 până sâmbătă 26.09.2020 ora 08,00.

 

Rugăm din nou, pe această cale, populația să utilizeze apa potabilă distribuită prin sistemul de alimentare cu apă, numai în scopul satisfacerii cu prioritate a nevoilor gospodăreşti, respectiv numai în scop potabil şi menajer.

Mulţumim pentru înţelegere!

Pentru informații suplimentare beneficiarii noștri, pot suna la Dispeceratul APA SERV care funcționează nonstop, la numărul de telefon 0233/233340 sau pot accesa site-ul Companiei

Continua sa citesti

Popular