Connect with us

Timp Liber

Recomandare de serial – The Marvelous Mrs. Maisel

Publicat

pe

Slider

Miriam „Midge” Maisel, o femeie din New York-ul anului 1958, are tot ce a dorit vreodata – soțul perfect, doi copii și un apartament elegant. Dar viata ei perfecta ia brusc o intorsatura neasteptata, iar Midge descopera un talent necunoscut anterior – unul care ii schimba viata pentru totdeauna. Protagonista de 26 de ani încearcă să crească profesional drept comediant pe la sfârșitul anilor ‘50, astfel, protagonista este pusă față în față cu o grămadă de greutăți, dar la fel ca binecunoscuta Mildred Pierce, acestea o ambiționează și mai tare.

Serialul acesta prinde viață datorită scenariului lui Amy Sherman-Palladino (Gilmore Girls), aceasta fiind și creatoarea seriei. Glumele ei istet și rapide ajută foarte mult atât momentele de stand-up, cât și construcției personajelor, Miriam Maisel (Rachel Brosnahan) și managera sa, Susie (Alex Borstein) fiind delicioase în fiecare scenă în care se află. Sunt de remarcat momentele când e pe scenă și spune lucrurile astea direct, înjură, vorbește de subiecte tabu sau despre viața ei personală, o altă parte care incearcă să o tragă în jos profesional.

Stilul regizoral se potrivește subiectului și cinematografia la fel, scenele de stand-up acaparând întreaga atenție iar cele dramatice sunt pigmentate de umorul sadic al lui Miriam și Susie din acele momente.

via movienews.ro

Continua sa citesti
Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

FOTO – A avut loc vernisajul expoziției ,,Comunitatea Evreiască din județul Neamț’’

Publicat

pe

Slider
Ieri, 22 iulie, la ora 13:00, a avut loc vernisajul expoziției ,,Comunitatea Evreiască din județul Neamț’’, la Muzeul de Istorie și Etnografie din Târgu Neamț.
Expoziția reunește fotografii, documente, obiecte personale și de cult, din colecțiile Comunităților Evreiești din Piatra-Neamț, Târgu Neamț și Roman, Muzeului de Istorie și Etnografie Târgu Neamț, Muzeului de Istorie Roman.
În cadrul vernisajul au luat cuvântul, Emil Nicolae Nadler, președinte Comunitatea Evreilor din Piatra-Neamț, Marcel Grimberg, vicepreședinte Comunitatea Evreilor din Piatra-Neamț, Iancu Wexler, președinte Comunitatea Evreilor Roman, Elena Preda, Inspector școlar de specialitate, disciplina Istorie, Ionuț Stigleț, muzeograf, Muzeul de Istorie și Etnografie Târgu Neamț, care au trecut în revistă etapele realizării expoziției itinerante precum și date importante despre istoria evreilor din județul Neamț.
Evenimentul a fost însoțit de un minirecital la chitară și vioară susținut de eleva Liceului de Artă,,Victor Brauner’’ din Piatra-Neamț, Inge Olaru.
Mulțumiri colaboratorilor: Comunitatea Evreilor din Piatra-Neamț, Târgu Neamț, Roman, Relu Butnariu, muzeograf, Muzeul de Istorie Roman și Iulia Butnariu, muzeograf, Muzeul de Istorie Roman.
Galerie foto:

Continua sa citesti

Actualitate

Lansare de carte Petru Frăsilă și piesă de teatru, la Biblioteca Județeană

Publicat

pe

De

Slider

Lansare de carte Petru Frăsilă și piesă de teatru, la Biblioteca Județeană

 

Biblioteca județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț găzduiește lansarea cărții în prezența autorului „Presa, vremurile și politica – Of…televiziunea mea“ de Petru Frăsilă, vineri, 28 februarie 2020, de la ora 17:00, în Sala Cupola. După salutul adresat de Mihaela Mereuță, directorul-manager al bibliotecii, vor vorbi Ioan Holban – critic literar, Cristian Livescu – scriitor, Emilian Marcu – poet, Lucian Vasiliu – scriitor și Dan Iacob, bibliotecar.

În cadrul evenimentului va fi jucată piesa de teatru „Ziarist interzis“, după scenariul lui Valentin Braniște de la Teatrul Municipal „Bacovia“ Bacău și în regia lui Ștefan Hagimă de la Teatrul Național București.

„O istorie a televiziunii private postdecembriste și, mai ales, a unui mod anume de a face jurnalism în media video scrie Petru Frăsilă în «Presa, vremurile și politica»; în chip semnificativ, autorului îi scapă și un oftat după ce va fi pus un titlu, cărții sale: «Of… televiziunea mea» traduce toată superbia, dar și suferințele, neliniștile, dezamăgirile care l-au însoțit treizeci de ani într-o televiziune privată de utilitate publică“, spune Ion Holban în prefața cărții.

Petru Frăsilă a mai scris cărțile „Libertatea de a fi ziarist interzis“ „Editura „Samia“ Iași, 2005; „De la ziarist interzis la libertatea de a candida pentru Parlamentul României“, Editura Universiatas XXI Iași, 2009; „De la om la om… din culisele televiziunii“, Editura Timpul, Iași, 2011; „Viața pe tabla de șah“, Editura Timpul, Iași,  2012; „Violarea libertății de exprimare“, Institutul European, Iași, 2012; „Galeria cu oglinzi“, editura Timpul, Iași, 2013, iar din 2007 este membru al Uniunii Scriitorilor din România.

 

Este un jurnalist cunoscut în județul Neamț mai ales din perioada 1995-2007, când a fost administrator al postului de televiziune TELE’ M Piatra Neamț. În perioada 1990-1991 a fost realizator la Televiziunea Națională a Republicii Moldova, iar apoi, până în 1995, a fost fondator și administrator al TELE M Iași, prima televiziune din regiunea Moldovei. Din 2007 până în prezent este director la Prima TV Iași și fondator și administrator al TeleMoldova+ Prima, televiziune regională cu acoperire în 14 județe: Iași, Neamț, Botoșani, Suceava, Vaslui, Bacău, Vrancea, Galați, Brăila, Buzău, Tulcea, Constanța, Ialomița, Călărași.

Continua sa citesti

Actualitate

CONCERTUL PRIMĂVERII, 1 martie 2020, ora 17.00, la Casa Culturii din Târgu-Neamț

Publicat

pe

De

Slider

Continua sa citesti

Popular