Connect with us

Actualitate

Purtarea măștii obligatorie în spațiile deschise din județul Neamț

Publicat

pe

Începând cu data de 5 august 2020, purtarea măștii de protecție va deveni obligatorie și în spațiile deschise aglomerate din județul Neamț.

Astfel, începând cu data de 05 august 2020, orele 06:00, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie pe raza judeţului Neamţ de către toate persoanele cu vârsta peste 5 ani, prezente în spaţiile aglomerate în aer liber, şi anume:

  • pieţe, târguri/oboare (cu caracter periodic sau permanent);
  • la oficierea oricărui tip de eveniment;
  • muzee şi alte obiective turistice;
  • lăcaşuri de cult turistice şi ecumenice.

,,Se exceptează de la măsura prevăzută la alin. (1) persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditatea crescută“, se arată în hotărârea emisă.

Obligativitatea de a purta mască de protecţie şi în aer liber vine ca urmare a creşterii numărului de cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19, hotărârea fiind adoptată de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Neamţ. Măsura este un ultim refugiu împotriva carantinării unor zone sau localități, așa cum s-a întâmplat deja în județele Giurgiu, Prahova și Timiș.

Foto cu caracter ilustrativ

 

Continua sa citesti
Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Hai la ski pe Pârtia Durău din Durău Park | PROGRAM

Publicat

pe

De

Începând de vineri (15 ianuarie), te așteptăm la ski, după următorul program:

Continua sa citesti

Actualitate

Vine gerul în România! Cum va fi vremea în următoarele săptămâni

Publicat

pe

De

Temperaturile vor începe să scadă treptat din 15 ianuarie începând din nordul României, urmând să atingem un vârf în intervalul 17 – 19 ianuarie 2021 în toată țara. Pe hartă e reprezentat vârful valului de ger, adică cele mai scăzute valori termice estimate de modelele numerice. Vremea va rămâne deosebit de rece și în dimineața zilei de 20 ianuarie în centru, nord și est, în timp ce în vest, sud-vest și sud vom consemna o încălzire ușoară și treptată a vremii. Din 21 ianuarie 2021, minimele și maximele termice vor începe să crească și în centru, nord și est.

SURSA: Meteo Alert Severe Weather – România

Continua sa citesti

Actualitate

Pe 21 ianuarie, Kaufland deschide primul magazin în Târgu Neamț

Publicat

pe

De

Kaufland deschide primul magazin din Târgu Neamț. Acesta a fost construit pe str. Castanilor , iar începând cu luna ianuarie (21) târgnemțeni vor putea merge aici la cumpărături.

Pe 21 ianuarie 2021, lanțul german de hypermarket-uri Kaufland  deschide o unitate la Târgu Neamț şi astfel, în anul financiar 2020, ce se încheie în februarie 2021 – o să aibă 13 magazine noi, scrie zf.ro.

 

Locuitorii din Târgu Neamț  vor avea, începând cu luna ianuarie, la dispoziție un nou hypermarket unde să își facă cumpărăturile. Lucrările la noul Kaufland au fost finalizate. Parcarea este și ea amenajată, marcajele trasate, iar muncitorii pun la punct ultimele detalii.

În urmă cu o lună, au început și angajările pentru noul centru comercial.

 

Continua sa citesti

Popular