Connect with us

Actualitate

Planuri de reabilitare a străzilor și trotuarelor din Piatră Neamț

Publicat

pe

Potrivit reprezentanților municipalității, anul acesta prioritare vor avea atât 15 străzi care nu au văzut niciodată asfalt cât şi cele asfaltate, dar care necesită reabilitare.

Pentru o parte dintre aceste străzi vor fi depuse proiecte pentru finanţarea din PNDL de la Ministerul Dezvoltării, restul urmând a fi asfaltate din fondurile proprii ale municipalităţii.

Programul municipalității prevede modernizarea trotuarului de pe b-dul Traian, între Rompetrol şi Poşta Mărăţei, repararea trotuarului de pe b-dul Decebal între magazinul Petrodava şi sensul giratoriu de la Şcoala nr. 4, dar și a trotuarului din parcul central.

În perioada următoare este prevăzută și finalizarea sensului giratoriu de la gară şi amplasarea de semafoare cu comandă manuală pentru pietoni. Toate semafoarele care se vor monta vor avea şi semnale acustice pentru nevăzători, anunţă reprezentanţii primăriei.

Se mai intenționează montarea de piloni reflectorizanţi în zona trecerilor de pietoni, refacerea marcajelor rutiere și înlocuirea indicatoarelor rutiere uzate.

În planurile primăriei petrene pentru anul în curs seaflăși Consolidarea şi modernizarea drumului de acces pe Cozla; suntprevăzute lucrări pentru preluarea şi dirijarea apelor pluviale, în vederea protejării imobilelor de labaza masivului.

Continua sa citesti
Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

FOTO | 450 de grame de trufe negre culese ilegal în pădurea din zona Secu

Publicat

pe

4.000 de lei amendă pentru  a fost jackpot-ul zilei de 24 septembrie pentru 2 bărbați nemțeni.
Însoțiți de 4 câini antrenați pentru căutare, cei doi bărbați au fost depistați joi, 24 septembrie, de jandarmii montani din cadrul Postului de Jandarmi Montan Vânători-Neamț în pădurea din zona Secu.
„Diamantele negre” au fost confiscate și predate reprezentanților Ocolului Silvic Vânători-Neamț.

Continua sa citesti

Actualitate

COD PORTOCALIU de ploi în județul Neamț

Publicat

pe

Administrația Națională de Meteorologie  a emis o avertizare meteorologică, valabilă în intervalul 26 septembrie, ora 09:00 și 27 septembrie, ora 03:00 pe teritoriul Moldovei, inclusiv județul Neamț.

Începând cu după-amiaza zilei de sâmbătă, 26 septembrie, va ploua abundent și vor fi intervale în care se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică accentuată (vijelii puternice, grindină și frecvente descărcări electrice). Cantitățile de apă vor depăși 50…60 l/mp și izolat 70…90 l/mp.

Interval de valabilitate: 26 septembrie, ora 09:00 –27 septembrie, ora 03:00

Fenomene vizate: ploi abundente, instabilitate atmosferică accentuată

Zone afectate: județele Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea

Continua sa citesti

Actualitate

Anunț de la APA SERV – apă furnizată cu presiune scăzută

Publicat

pe

Anunt primit la ora 08.35 de la CJ APASERV SA

Din cauza consumului mare de apă la nivelul Comunei Bălţăteşti, Comunei Agapia şi Oraşului Tg. Neamţ, consum ce depășește capacitatea de refacere a nivelului de apă brută în rezervoarele din care se realizează potabilizarea apei, Compania Judeţeană APA SERV SA este pusă în situaţia neplăcută de a furniza apă cu presiune scăzută în comuna Bălțătești, Comuna Agapia și în Orașul Tg. Neamț (strada Mărășești și strada Biruinței), existând şi posibilitatea sistării totale a furnizării serviciului de alimentare cu apă potabilă, începând de astăzi 25.09.2020 ora 09,00 până sâmbătă 26.09.2020 ora 08,00.

 

Rugăm din nou, pe această cale, populația să utilizeze apa potabilă distribuită prin sistemul de alimentare cu apă, numai în scopul satisfacerii cu prioritate a nevoilor gospodăreşti, respectiv numai în scop potabil şi menajer.

Mulţumim pentru înţelegere!

Pentru informații suplimentare beneficiarii noștri, pot suna la Dispeceratul APA SERV care funcționează nonstop, la numărul de telefon 0233/233340 sau pot accesa site-ul Companiei

Continua sa citesti

Popular