Connect with us

Actualitate

Personalități ale Ținutului Neamț (XLVIII). Grimberg Raimond, fizicianul de talie mondială

Publicat

pe

Profesor doctor, o autoritate necontestată în domeniul fizicii și tehnicii, o somitate recunoscută în țară și pe plan mondial. Primii ani din viață și pregătirea pentru cel ce avea să devină mai târziu, omul și profesionistul de înaltă ținută, au început în orașul Târgu-Neamț. Raimond Grimberg s-a născut în orașul Buhuși, (evreii din Târgu-Neamt erau ]n refugiu ]n acest oras) dar a promovat clasele primare și gimnaziale la Școala Generală Nr. 2, iar cele liceale la Liceul „Ștefan cel Mare”, absolvite în 1962 ca șef de promoție.

Cunoscut ca un cercetător desăvârșit, activitatea sa științifică este ilustrată în primul rând de cele peste 264 de publicații și comunicări științifice la conferințe naționale și internaționale.

În 1977 obține doctoratul în fizică la Universitatea din Iași, A pus bazele și a condus activitatea Departamentului de Testări Nedistructive (Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare în Fizica Tehnică din Iași) de-a lungul câtorva decenii. Grupul de cercetare al departamentului condus de prof. dr. Raimond Grimberg, este unul dintre cele mai mari și mai active din România, rezultatele obținute în acest departament, aplicându-se în domenii precum: industriile aerospațiale și de automobile, apărare, construcții civile sau în industria nucleară.

Raimond Grimberg s-a stins din viață pe 21 octombrie 2013.[1]

Prof. Bălan Emanuel

[1] http://www.phys-iasi.ro/ift/laboratories/ndc/Raimond%20Grimberg.htm (accesat la 8 august 2015).

Actualitate

FOTO | 450 de grame de trufe negre culese ilegal în pădurea din zona Secu

Publicat

pe

4.000 de lei amendă pentru  a fost jackpot-ul zilei de 24 septembrie pentru 2 bărbați nemțeni.
Însoțiți de 4 câini antrenați pentru căutare, cei doi bărbați au fost depistați joi, 24 septembrie, de jandarmii montani din cadrul Postului de Jandarmi Montan Vânători-Neamț în pădurea din zona Secu.
„Diamantele negre” au fost confiscate și predate reprezentanților Ocolului Silvic Vânători-Neamț.

Continua sa citesti

Actualitate

COD PORTOCALIU de ploi în județul Neamț

Publicat

pe

Administrația Națională de Meteorologie  a emis o avertizare meteorologică, valabilă în intervalul 26 septembrie, ora 09:00 și 27 septembrie, ora 03:00 pe teritoriul Moldovei, inclusiv județul Neamț.

Începând cu după-amiaza zilei de sâmbătă, 26 septembrie, va ploua abundent și vor fi intervale în care se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică accentuată (vijelii puternice, grindină și frecvente descărcări electrice). Cantitățile de apă vor depăși 50…60 l/mp și izolat 70…90 l/mp.

Interval de valabilitate: 26 septembrie, ora 09:00 –27 septembrie, ora 03:00

Fenomene vizate: ploi abundente, instabilitate atmosferică accentuată

Zone afectate: județele Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea

Continua sa citesti

Actualitate

Anunț de la APA SERV – apă furnizată cu presiune scăzută

Publicat

pe

Anunt primit la ora 08.35 de la CJ APASERV SA

Din cauza consumului mare de apă la nivelul Comunei Bălţăteşti, Comunei Agapia şi Oraşului Tg. Neamţ, consum ce depășește capacitatea de refacere a nivelului de apă brută în rezervoarele din care se realizează potabilizarea apei, Compania Judeţeană APA SERV SA este pusă în situaţia neplăcută de a furniza apă cu presiune scăzută în comuna Bălțătești, Comuna Agapia și în Orașul Tg. Neamț (strada Mărășești și strada Biruinței), existând şi posibilitatea sistării totale a furnizării serviciului de alimentare cu apă potabilă, începând de astăzi 25.09.2020 ora 09,00 până sâmbătă 26.09.2020 ora 08,00.

 

Rugăm din nou, pe această cale, populația să utilizeze apa potabilă distribuită prin sistemul de alimentare cu apă, numai în scopul satisfacerii cu prioritate a nevoilor gospodăreşti, respectiv numai în scop potabil şi menajer.

Mulţumim pentru înţelegere!

Pentru informații suplimentare beneficiarii noștri, pot suna la Dispeceratul APA SERV care funcționează nonstop, la numărul de telefon 0233/233340 sau pot accesa site-ul Companiei

Continua sa citesti

Popular