Connect with us

Actualitate

Personalități ale Ținutului Neamț (XLV). Mariana Simionescu, tenismena căsătorită cu Björn Borg

Publicat

pe

S-a născut la  27 noiembrie, 1956, Târgu Neamț.  Avea doar 16 ani când a ajuns la Roland Garos la juniori. Între 1973 și 1980 a jucat în circuitul profesionist WTA iar cea mai bună performanță Grand Slam a fost turul 4 al turneului de la Wimbledon în 1977, iar cel mai bun ranking a fost locul 7. La dublu, juca deseori cu Virginia Ruzici sau cu Florența Mihai. Singurul trofeu câștigat a fost cel de la turneul Hit Union Japan Open în 1980 (simplu).[1] Mariana Simionescu a fost soţia suedezului Bjorn Borg timp de patru ani. Cei doi s-au căsătorit la Snagov în 1980 şi au divorţat în 1984. După divorț s-a stabilit la Monte Carlo, unde a trăi o poveste de dragoste cu un fost mare pilot de raliuri, Jean-Loius Schlesser, iar din iubirea celor doi s-a născut fiul, Anthony.

Într-un interviu declara despre cariera ei că a „fost o jucătoare destul de bună, eram împreună cu Florenţa Mihai şi Virginia Ruzici trio-ul românesc care reprezenta România în acele vremuri. Am câştigat Roland Garros la juniori, am fost în finală la Wimbledon la juniori, la Cupa Federaţiei am ocupat locul 3 cu fetele, am câştigat multe premii. Însă, în momentul în care eu trebuia să continuu să joc, l-am cunoscut pe Borg, eram foarte tânără, aveam 19 ani. Obligatoriu a trebuit să mă opresc pentru că el avea prea mare nevoie de mine, se obişnuise cu mine. Odată i-am zis vino cu mine la Seattle, să joc turneul, dar nici două zile nu a putut să stea. A înnebunit, era în camera de hotel. E foarte dificil să fii pe margine, îţi trebuie o răbdare de oţel…”.[2]

Prof. Emanuel Bălan

Continua sa citesti
Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Hai la ski pe Pârtia Durău din Durău Park | PROGRAM

Publicat

pe

De

Începând de vineri (15 ianuarie), te așteptăm la ski, după următorul program:

Continua sa citesti

Actualitate

Vine gerul în România! Cum va fi vremea în următoarele săptămâni

Publicat

pe

De

Temperaturile vor începe să scadă treptat din 15 ianuarie începând din nordul României, urmând să atingem un vârf în intervalul 17 – 19 ianuarie 2021 în toată țara. Pe hartă e reprezentat vârful valului de ger, adică cele mai scăzute valori termice estimate de modelele numerice. Vremea va rămâne deosebit de rece și în dimineața zilei de 20 ianuarie în centru, nord și est, în timp ce în vest, sud-vest și sud vom consemna o încălzire ușoară și treptată a vremii. Din 21 ianuarie 2021, minimele și maximele termice vor începe să crească și în centru, nord și est.

SURSA: Meteo Alert Severe Weather – România

Continua sa citesti

Actualitate

Pe 21 ianuarie, Kaufland deschide primul magazin în Târgu Neamț

Publicat

pe

De

Kaufland deschide primul magazin din Târgu Neamț. Acesta a fost construit pe str. Castanilor , iar începând cu luna ianuarie (21) târgnemțeni vor putea merge aici la cumpărături.

Pe 21 ianuarie 2021, lanțul german de hypermarket-uri Kaufland  deschide o unitate la Târgu Neamț şi astfel, în anul financiar 2020, ce se încheie în februarie 2021 – o să aibă 13 magazine noi, scrie zf.ro.

 

Locuitorii din Târgu Neamț  vor avea, începând cu luna ianuarie, la dispoziție un nou hypermarket unde să își facă cumpărăturile. Lucrările la noul Kaufland au fost finalizate. Parcarea este și ea amenajată, marcajele trasate, iar muncitorii pun la punct ultimele detalii.

În urmă cu o lună, au început și angajările pentru noul centru comercial.

 

Continua sa citesti

Popular