Connect with us

Actualitate

Personalități ale Ținutului Neamț (XLV). Mariana Simionescu, tenismena căsătorită cu Björn Borg

Publicat

pe

S-a născut la  27 noiembrie, 1956, Târgu Neamț.  Avea doar 16 ani când a ajuns la Roland Garos la juniori. Între 1973 și 1980 a jucat în circuitul profesionist WTA iar cea mai bună performanță Grand Slam a fost turul 4 al turneului de la Wimbledon în 1977, iar cel mai bun ranking a fost locul 7. La dublu, juca deseori cu Virginia Ruzici sau cu Florența Mihai. Singurul trofeu câștigat a fost cel de la turneul Hit Union Japan Open în 1980 (simplu).[1] Mariana Simionescu a fost soţia suedezului Bjorn Borg timp de patru ani. Cei doi s-au căsătorit la Snagov în 1980 şi au divorţat în 1984. După divorț s-a stabilit la Monte Carlo, unde a trăi o poveste de dragoste cu un fost mare pilot de raliuri, Jean-Loius Schlesser, iar din iubirea celor doi s-a născut fiul, Anthony.

Într-un interviu declara despre cariera ei că a „fost o jucătoare destul de bună, eram împreună cu Florenţa Mihai şi Virginia Ruzici trio-ul românesc care reprezenta România în acele vremuri. Am câştigat Roland Garros la juniori, am fost în finală la Wimbledon la juniori, la Cupa Federaţiei am ocupat locul 3 cu fetele, am câştigat multe premii. Însă, în momentul în care eu trebuia să continuu să joc, l-am cunoscut pe Borg, eram foarte tânără, aveam 19 ani. Obligatoriu a trebuit să mă opresc pentru că el avea prea mare nevoie de mine, se obişnuise cu mine. Odată i-am zis vino cu mine la Seattle, să joc turneul, dar nici două zile nu a putut să stea. A înnebunit, era în camera de hotel. E foarte dificil să fii pe margine, îţi trebuie o răbdare de oţel…”.[2]

Prof. Emanuel Bălan

Continua sa citesti
Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

FOTO | 450 de grame de trufe negre culese ilegal în pădurea din zona Secu

Publicat

pe

4.000 de lei amendă pentru  a fost jackpot-ul zilei de 24 septembrie pentru 2 bărbați nemțeni.
Însoțiți de 4 câini antrenați pentru căutare, cei doi bărbați au fost depistați joi, 24 septembrie, de jandarmii montani din cadrul Postului de Jandarmi Montan Vânători-Neamț în pădurea din zona Secu.
„Diamantele negre” au fost confiscate și predate reprezentanților Ocolului Silvic Vânători-Neamț.

Continua sa citesti

Actualitate

COD PORTOCALIU de ploi în județul Neamț

Publicat

pe

Administrația Națională de Meteorologie  a emis o avertizare meteorologică, valabilă în intervalul 26 septembrie, ora 09:00 și 27 septembrie, ora 03:00 pe teritoriul Moldovei, inclusiv județul Neamț.

Începând cu după-amiaza zilei de sâmbătă, 26 septembrie, va ploua abundent și vor fi intervale în care se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică accentuată (vijelii puternice, grindină și frecvente descărcări electrice). Cantitățile de apă vor depăși 50…60 l/mp și izolat 70…90 l/mp.

Interval de valabilitate: 26 septembrie, ora 09:00 –27 septembrie, ora 03:00

Fenomene vizate: ploi abundente, instabilitate atmosferică accentuată

Zone afectate: județele Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea

Continua sa citesti

Actualitate

Anunț de la APA SERV – apă furnizată cu presiune scăzută

Publicat

pe

Anunt primit la ora 08.35 de la CJ APASERV SA

Din cauza consumului mare de apă la nivelul Comunei Bălţăteşti, Comunei Agapia şi Oraşului Tg. Neamţ, consum ce depășește capacitatea de refacere a nivelului de apă brută în rezervoarele din care se realizează potabilizarea apei, Compania Judeţeană APA SERV SA este pusă în situaţia neplăcută de a furniza apă cu presiune scăzută în comuna Bălțătești, Comuna Agapia și în Orașul Tg. Neamț (strada Mărășești și strada Biruinței), existând şi posibilitatea sistării totale a furnizării serviciului de alimentare cu apă potabilă, începând de astăzi 25.09.2020 ora 09,00 până sâmbătă 26.09.2020 ora 08,00.

 

Rugăm din nou, pe această cale, populația să utilizeze apa potabilă distribuită prin sistemul de alimentare cu apă, numai în scopul satisfacerii cu prioritate a nevoilor gospodăreşti, respectiv numai în scop potabil şi menajer.

Mulţumim pentru înţelegere!

Pentru informații suplimentare beneficiarii noștri, pot suna la Dispeceratul APA SERV care funcționează nonstop, la numărul de telefon 0233/233340 sau pot accesa site-ul Companiei

Continua sa citesti

Popular