Connect with us

Actualitate

Personalități ale Ținutului Neamț (LV). Heinrich Benedict, un stomatolog controversat

Publicat

pe

Heinrich Benedict, un personaj de altfel controversat prin prisma carierei sale, sa născut în 1928, la Târgu-Neamț, într-o familie de mici comercianți.  În 1936, familia se mută la București, iar în 1951, aceasta emigrează în Israel. Urmează cursurile Liceului Comercial „Max Aziel” din București, însă nu știm dacă le-a și terminat. Din unele documente de arhivă, reiese că în perioada 1942-1948, a fost asistent al medicului stomatolog Nathan Rozenstein.  Ajuns în  Israel, practică medicina pânî în 1960, când un tribunal israelian îl condamnă pentru practicarea medicinei fără autorizație. După condamnare, s-a stabilit în Germania Federală, la Bremen, unde își deschide un cabinet de tehnică dentară.Se înscrie, culmea la un doctorat la Institutul de Medicină și Farmacie din București. Date interesante despre biografia sa, se regăsesc într-o notă informativă a Securității din 1988, publicată de istoricul Mihai Stănescu[1]. Prin intermediul Interpolului, Securitatea află că, Benedict era căutat în 1979 de biroul germen pentru „escrocherie, uz de identitate și titluri false”, fiind condamnat în 1982 de către un Tribunal din Bremen, la 4 ani de închisoare pentru diverse infracțiuni. Se refugiază în Israel, unde deja deținea trei cabinete dentare. În vara lui 1988, trimitea o scrisoare Elenei Ceaușescu prin care solicita înființarea în România a unui centru internațional de implantologie orală, acesta fiind momentul când Securitatea intră pe fir și investighează viața acestuia. Despre Benedict vorbește și Vlad Solomon pe blogul său, spunând despre acesta că, Benedict era destul de cunoscut ca dentist în Israel unde brevetase mai multe invenții printre care și implantul cu titan, fiind stomatologul lui Shimon Peres sau Yitzhak Rabin. Solomon spunea că, Benedict  „era un personaj controversat, multi au vrut sa-i faca rau in Israel, majoritatea din invidie. Heinrich, bun prieten al meu, om cu inima de aur, avea insa tendinta de a atrage focul asupra sa”.[2] A decedat în 2002.

 

Prof. Bălan Emanuel

 

[1] https://evenimentulistoric.ro/cazul-falsului-medic-matteo-politi-redeschide-arhivele-patania-e.html .

[2] https://acum.tv/articol/9338/

 

Continua sa citesti
Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

FOTO-VIDEO | Mașină în flăcări în Piatra Neamț

Publicat

pe

Ca urmare a unui apel la 112, pompierii pietreni au intervenit cu o autospecială pentru stingere apă și spumă pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la un autoturism în municipiul Piatra-Neamț.

La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta generalizat la nivelul unui autoturism parcat pe strada Nicolae Iorga. Acesta a ars in totalitate.

Incendiul s-a propagat și la un autoturism parcat in imediata vecinătate. Proprietarul acestuia, cu ajutorul stingătorului din dotare a stins incendiul care se manifesta la partea din spate a autoturismului ( aripă dreapta,  spoiler dreapta, stop dreapta).

Scurtcircuitul electric a fost cauza probabilă de producere a acestui incendiu.


Continua sa citesti

Actualitate

Laura David, un om de cuvânt pentru nemțeni

Publicat

pe

Laura David candidează la Camera Deputaților, din partea USR PLUS Neamț. Pe buletinul de vot, Alianța USRPLUS se găsește la poziția 5.

Laura a crescut în Piatra Neamț, dar locuiește de mulți ani în comuna Alexandru cel Bun. A absolvit Facultatea de Relații Economice Internaționale la București și lucrează ca economist la societatea de consultanță pentru firme internaționale pe care a înființat-o împreună cu soțul ei. E un om de cuvânt, pune pasiune în ceea ce face și se dedică total proiectelor în care crede.

Laura a învățat că fiecare lucru trebuie făcut la timpul său. La vârsta de 44 de ani și după o experiență profesională desfășurată exclusiv în mediul privat, Laura crede că e momentul potrivit să se implice în viața politică din România.

E unul dintre cei mai noi membri ai USR și unul dintre cei mai activi la alegerile locale din septembrie 2020. De mult timp, Laura e cel mai activ și vigilent critic al administrației locale din Alexandru cel Bun, vocea vie și neobosită a cetățenilor din comună.

Laura David a întrebat oamenii din jur ce și-ar dori de la un parlamentar, cum își imaginează reprezentantul lor în Camera Deputaților.

„Avem nevoie de oameni competenți și corecți“, au spus unii. „Profesionalism, corectitudine, seriozitate, implicare, dorința de a schimba lucrurile în bine.“ „În Parlament trebuie să ajungă oameni corecți, cinstiți, pregătiți, care au excelat în profesia lor și care acum vor să pună umărul la schimbarea modului în care se înțelege să se facă politică“, au răspuns alții.

Laura își dorește să participe la schimbarea actualei clase politice românești, în care majoritatea celor care ne reprezintă în Parlament votează fără să fi citit măcar documentele supuse votului și fără să știe despre ce e vorba, se plictisesc vizibil la ședințe sau nu se întâlnesc niciodată cu propriii alegători. Laura crede că a venit timpul ca parlamentarii să trateze cu deplină responsabilitate onoarea de a reprezenta cetățenii și să fie conștienți că traiul multora dintre români depinde de deciziile Parlamentului.

Proiectul de acum al Laurei este România. Își dorește un Cod de Procedură Administrativă care să includă posibilitatea semnării electronice a tuturor actelor administrative și vrea să lucreze la actualizarea legislației electorale – cu vot prin corespondență eficient și vot electronic. Va contribui la susținerea investițiilor în infrastructura de turism și la dezvoltarea sistemului de învățământ conform necesităților de pe piața muncii.

Nemțenii ne-au dat votul pe 27 septembrie. Avem încredere că o vor face și pe 6 decembrie. Cu mască și distanțare socială la secțiile de vot.

Continua sa citesti

Actualitate

USR PLUS – O Românie fără hoție.

Publicat

pe

În patru ani, am demonstrat, ca tânăr deputat de Neamț, că se poate face un alt fel de politică și că experiența, adică suma greșelilor și reușitelor, se poate câștiga cu demnitate și fără hoție, ci cu profesionalism și victorii pentru cetățeni. Acum, Neamțul are nevoie de o echipă, ecchipa USR PLUS, pentru ca împreună să punem Neamțul și oamenii lui pe agenda de priorități a Parlamentului.” – Iulian Bulai, candidat pentru Camera Deputaților.

 

 

 

 

 

Timp de 20 de ani, m-am luptat, eu și echipajul meu, cu mările și oceanele, pentru ca navele pe care le conduceam să ajungă cu bine la destinație. Acum, bătălia mea e acasă – pentru nemțeni și bunăstarea lor. Neamțul are nevoie de luptători pentru cauza lui acolo unde se decid politicile publice, la București. Vreau să facem echipă în Parlament, pentru județul nostru și pentru Moldova.” – Florin Zaharia, candidat pentru Senatul României.

 

 

Continua sa citesti

Popular