05. iulie 2020
Noi tarife la cresa din Targu Neamt

Consiliul Local Tîrgu Neamţ a stabilit, în ultima şedinţă, cuantumul alocaţiei de hrană, al costului mediu lunar de întreţinere şi al contribuţiei lunare de întreţinere ce va trebui achitată pentru un copil.

 Cuantumul alocaţiei zilnice de hrană a rămas fixat la 12 lei pentru toţi copiii înscrişi la creşă, conform prevederilor legale.

   În baza unui referat privind cheltuielile de întreţinere, gospodărire, obiecte de inventar, materiale igienico-sanitare şi altele, realizate la Creşa Tîrgu Neamţ, s-a fixat un cost mediu lunar de întreţinere în sumă de 430 lei lunar pentru un copil, faţă de 428 lei, cît era înainte.

  80% din costurile pentru copiii cu domiciliul stabil pe raza oraşului vor fi suportate din bugetul local, familiilor revenindu-le diferenţa.

   Asadar, în cazul în care venitul mediu lunar brut al familiei depaseste 700 lei, parintii vor plăti 4 lei cu titlu de contribuţie zilnică pentru îngrijirea unui copil, respectiv 2 lei/copil, pentru familiile cu doi sau mai mulţi copii.

   Într-o altă categorie sînt înscrişi tîrgnemţenii cu venituri cuprinse între 225 lei şi 699 lei, care vor plăti tot 2 lei/zi, dacă au la creşă un singur copil, iar dacă au mai mulţi, suma se reduce la 1 leu/zi.

    Dacă părinţii nu locuiesc pe raza oraşului, vor achita integral cei 430 lei calculaţi drept cost mediu lunar de întreţinere a unui copil,intrucat Primăria Tîrgu Neamţ acordă subvenţii doar pentru minorii urbei.

Comenteaza

Adresa dvs. de mail nu va fi publicata pe site. Campurile obligatorii sunt marcate cu *