04. iulie 2020
18 mai, 20182min4380
Ion Minulescu

Ion Minulescu poetul cu studii de drept la Paris, care a murit din cauza stresului bombardamentelor americane asupra Bucurestiului din 1944.

este unul dintre cei mai importanți poeți simboliști ai României.Cei care l-au cunoscut, spun că a fost un adolescent rebel, lucru pe care însuși Ion Minulescu avea să îl recunoască în romanul autobiografic “Corigent la limba română”. Deși este recunoscut ca poet, numărul romanelor scrise de Minulescu este mai mare decât cel al volumelor de poezie.
Pentru a scăpa de problemele cu profesorii și colegii, Minulescu a urmat cursurile unei liceu privat, unde a terminat doi ani într-unul singur.
Pe atunci, nu era decis să își dedice viața literaturii și drept dovadă, în 1900 a plecat la Paris unde a urmat cursurile Facultății de Drept. La momentul respectiv, în capitala Franței se aflau foarte mulți artiști români, cu care Ion Minulescu a legat prietenii.

Ca autor de teatru, Ion Minulescu a debutat în 1921, când la Teatrul Naţional au fost puse în scenă piesele “Pleacă berzele” şi “Lulu Popescu”. Întâmplător sau nu, ulterior a și fost numit director al Teatrului Național din București. În plus, vreme de 18 ani a fost director general în cadrul Ministerului Culturii și Artelor și folosindu-se de aceasta funcție, a instituit Premiul Naţional pentru Poezie şi a înființat Salonul Oficial de Pictură.

Ion Minulescu a murit în aprilie 1944, când Bucureștiul era bombardat de aviația anglo-americană. Nu a fost ucis efectiv în timpul bombardamentului, însă din cauza stresului, a făcut un stop cardiac.

Comenteaza

Adresa dvs. de mail nu va fi publicata pe site. Campurile obligatorii sunt marcate cu *