Connect with us

Actualitate

Incendiu la căminul de bătrâni din Ceahlău

Publicat

pe

În această dimineață, 24 iulie, în jurul orei 08:30, a fost anunțat prin apel la 112 un incendiu izbucnit la căminul de bătrâni din comuna Ceahlău.

Potrivit ISU Neamț, pompierii nemțeni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la Unitatea medico-socială (Căminul de bătrâni) din comuna Ceahlău. La locul solicitării s-au deplasat trei echipaje de pompieri de la Garda II de Intervenție Poiana Teiului cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD si un echipaj de pompieri voluntari din cadrul SVSU Ceahlău cu autospeciala din dotare.
Incendiul se manifesta într-un salon de la primul etaj, la nivelul unei saltele. Doar persoanele care erau cazate în acel salon au fost evacuate de personalul unității medicale, înainte de sosirea forțelor de intervenție.
A ars salteaua de pe un pat și au fost deteriorate bunurile materiale din interiorul salonului și din fericire nu au fost înregistrate victime.
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind un scurtcircuit electric.

Despre Unitatea medico-socială din Ceahlău:

Centrul medico-social Ceahlău funcţionează în clădirea fostului spital Ceahlău, care a fost desfiinţat după 1998. Spitalul Ceahlău a fost înfiinţat în anul 1871, fiind necesar în zonă întrucât distanţa până la Piatra Neamţ era foarte mare. Unitatea a funcţionat mai întâi în zona Lacului de acumulare Izvorul Muntelui, având cinci secţii şi medici de specialitate. În trecut a fost desfiinţat în urma unei decizii a Guvernului României, fiind transformat în centru medico-social de îngrijire a bătrânilor. În prezent, vârstnicii se află sub supravegherea unui medic, fiind îngrijiţi de asistentele şi infirmierele angajate.

 

Actualitate

Drum lin spre cer, prof. Gigel Bîrliba

Publicat

pe

A încetat din viață prof. Gigel Bîrliba, artist plastic și profesor de istorie. Transmitem sincere condoleanțe familiei, prietenilor, colegilor de breaslă și tutror celor care l-au cunoscut.

Dumnezeu să îl așeze la odihna cea bună!

 

Continua sa citesti

Actualitate

FOTO | 450 de grame de trufe negre culese ilegal în pădurea din zona Secu

Publicat

pe

4.000 de lei amendă pentru  a fost jackpot-ul zilei de 24 septembrie pentru 2 bărbați nemțeni.
Însoțiți de 4 câini antrenați pentru căutare, cei doi bărbați au fost depistați joi, 24 septembrie, de jandarmii montani din cadrul Postului de Jandarmi Montan Vânători-Neamț în pădurea din zona Secu.
„Diamantele negre” au fost confiscate și predate reprezentanților Ocolului Silvic Vânători-Neamț.

Continua sa citesti

Actualitate

COD PORTOCALIU de ploi în județul Neamț

Publicat

pe

Administrația Națională de Meteorologie  a emis o avertizare meteorologică, valabilă în intervalul 26 septembrie, ora 09:00 și 27 septembrie, ora 03:00 pe teritoriul Moldovei, inclusiv județul Neamț.

Începând cu după-amiaza zilei de sâmbătă, 26 septembrie, va ploua abundent și vor fi intervale în care se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică accentuată (vijelii puternice, grindină și frecvente descărcări electrice). Cantitățile de apă vor depăși 50…60 l/mp și izolat 70…90 l/mp.

Interval de valabilitate: 26 septembrie, ora 09:00 –27 septembrie, ora 03:00

Fenomene vizate: ploi abundente, instabilitate atmosferică accentuată

Zone afectate: județele Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea

Continua sa citesti

Popular