Connect with us

Actualitate

În atenția elevilor de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare”

Publicat

pe

Luni, 14 septembrie 2020, va începe noul an școlar, iar elevii de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” vor învăța după scenariul galben, ce presupune participarea zilnică a elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie şi revenirea parţială (prin rotaţie, începând cu prima săptămână, considerată impară, şi continuând cu săptămâna a doua, considerată pară) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.

Cursurile anului școlar 2020-2021 vor începe luni, 14 septembrie, începând cu ora 8.00. Elevii vor intra în școală, neînsosiţi, în intervalul
orar 7.45-8.00.

Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Târgu-Neamţ a optat pentru scenariul 2 (galben), ceea ce presupune participarea zilnică a elevilor din
învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie şi revenirea parţială
(prin rotaţie, începând cu prima săptămână, considerată impară, şi continuând cu săptămâna a doua, considerată pară) a elevilor din
celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie. Elevii care stau acasă o saptămână se vor conecta on-line şi vor viziona cursurile desfăşurate în clasă la care participă colegii lor din cealaltă grupă a clasei.

„Dragi elevi,

Ne bucurăm să fim iarăși împreună într-o nouă călătorie spre cunoaștere, de data aceasta în condiții speciale, dar având același scop: formarea și informarea voastră în condiții de siguranță și încredere reciprocă. Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” își deschide porțile pentru voi, iar noi, toți dascălii voștri, așteptăm reîntâlnirea cu emoție și speranță, ca de fiecare dată.
Să pășim, așadar, cu încredere în noul an școlar, cu responsabilitate, cu speranța că vom face față cu bine acestei provocări a pandemiei, cu dorința de a vă forma într-un climat prietenos, sigur, academic.
Să aveți succes în tot ceea ce vă propuneți, să vă păstrați credința că vom depăși momentul dificil, să fiți optimiști că aici veți găsi mereu sprijinul de care aveți nevoie!”

 

Mai multe detalii găsiți aici: cnsm.ro

În atenția părinților

„Stimați părinți,

Ne aflăm la un nou început de an școlar, dar, de data aceasta, în condiții deosebite generate de efectele pandemiei. Am vrea să vă asigurăm că am lucrat neîncetat și am depus toate eforturile pentru ca și copiii dumneavoastră să beneficieze de condiții de studiu cu respectarea tuturor normelor impuse de Ministerul Sănătății și de Ministerul Educației. Vă asigurăm, în numele întregului corp profesoral al Colegiului Național ”Ștefan cel Mare”, că în centrul preocupărilor noastreeste și va fi permanent copilul dumneavoastră, punând accent pe sănătatea lui și a tuturor celor implicați în actul educațional.
Ne dorim un an școlar cu sănătate și cu rezultate frumoase, ne dorim să reintrăm într-o normalitate la care acum ne gândim cu nostalgie și vă rugăm să ne fiți parteneri în tot ceea ce înseamnă siguranța și educația copiilor dumneavoastră, pentru că, doar împreună, vom reuși să parcurgem această perioadă dificilă.
În speranța unui început bun și a unui parcurs pe măsură, CNSM își deschide porțile cu încredere în puterea comunicării și a respectului reciproc!”

Repartizarea claselor:

Actualitate

Drum lin spre cer, prof. Gigel Bîrliba

Publicat

pe

A încetat din viață prof. Gigel Bîrliba, artist plastic și profesor de istorie. Transmitem sincere condoleanțe familiei, prietenilor, colegilor de breaslă și tutror celor care l-au cunoscut.

Dumnezeu să îl așeze la odihna cea bună!

 

Continua sa citesti

Actualitate

FOTO | 450 de grame de trufe negre culese ilegal în pădurea din zona Secu

Publicat

pe

4.000 de lei amendă pentru  a fost jackpot-ul zilei de 24 septembrie pentru 2 bărbați nemțeni.
Însoțiți de 4 câini antrenați pentru căutare, cei doi bărbați au fost depistați joi, 24 septembrie, de jandarmii montani din cadrul Postului de Jandarmi Montan Vânători-Neamț în pădurea din zona Secu.
„Diamantele negre” au fost confiscate și predate reprezentanților Ocolului Silvic Vânători-Neamț.

Continua sa citesti

Actualitate

COD PORTOCALIU de ploi în județul Neamț

Publicat

pe

Administrația Națională de Meteorologie  a emis o avertizare meteorologică, valabilă în intervalul 26 septembrie, ora 09:00 și 27 septembrie, ora 03:00 pe teritoriul Moldovei, inclusiv județul Neamț.

Începând cu după-amiaza zilei de sâmbătă, 26 septembrie, va ploua abundent și vor fi intervale în care se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică accentuată (vijelii puternice, grindină și frecvente descărcări electrice). Cantitățile de apă vor depăși 50…60 l/mp și izolat 70…90 l/mp.

Interval de valabilitate: 26 septembrie, ora 09:00 –27 septembrie, ora 03:00

Fenomene vizate: ploi abundente, instabilitate atmosferică accentuată

Zone afectate: județele Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea

Continua sa citesti

Popular