Connect with us

Actualitate

În atenția elevilor de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare”

Publicat

pe

Luni, 14 septembrie 2020, va începe noul an școlar, iar elevii de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” vor învăța după scenariul galben, ce presupune participarea zilnică a elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie şi revenirea parţială (prin rotaţie, începând cu prima săptămână, considerată impară, şi continuând cu săptămâna a doua, considerată pară) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.

Cursurile anului școlar 2020-2021 vor începe luni, 14 septembrie, începând cu ora 8.00. Elevii vor intra în școală, neînsosiţi, în intervalul
orar 7.45-8.00.

Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Târgu-Neamţ a optat pentru scenariul 2 (galben), ceea ce presupune participarea zilnică a elevilor din
învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie şi revenirea parţială
(prin rotaţie, începând cu prima săptămână, considerată impară, şi continuând cu săptămâna a doua, considerată pară) a elevilor din
celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie. Elevii care stau acasă o saptămână se vor conecta on-line şi vor viziona cursurile desfăşurate în clasă la care participă colegii lor din cealaltă grupă a clasei.

„Dragi elevi,

Ne bucurăm să fim iarăși împreună într-o nouă călătorie spre cunoaștere, de data aceasta în condiții speciale, dar având același scop: formarea și informarea voastră în condiții de siguranță și încredere reciprocă. Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” își deschide porțile pentru voi, iar noi, toți dascălii voștri, așteptăm reîntâlnirea cu emoție și speranță, ca de fiecare dată.
Să pășim, așadar, cu încredere în noul an școlar, cu responsabilitate, cu speranța că vom face față cu bine acestei provocări a pandemiei, cu dorința de a vă forma într-un climat prietenos, sigur, academic.
Să aveți succes în tot ceea ce vă propuneți, să vă păstrați credința că vom depăși momentul dificil, să fiți optimiști că aici veți găsi mereu sprijinul de care aveți nevoie!”

 

Mai multe detalii găsiți aici: cnsm.ro

În atenția părinților

„Stimați părinți,

Ne aflăm la un nou început de an școlar, dar, de data aceasta, în condiții deosebite generate de efectele pandemiei. Am vrea să vă asigurăm că am lucrat neîncetat și am depus toate eforturile pentru ca și copiii dumneavoastră să beneficieze de condiții de studiu cu respectarea tuturor normelor impuse de Ministerul Sănătății și de Ministerul Educației. Vă asigurăm, în numele întregului corp profesoral al Colegiului Național ”Ștefan cel Mare”, că în centrul preocupărilor noastreeste și va fi permanent copilul dumneavoastră, punând accent pe sănătatea lui și a tuturor celor implicați în actul educațional.
Ne dorim un an școlar cu sănătate și cu rezultate frumoase, ne dorim să reintrăm într-o normalitate la care acum ne gândim cu nostalgie și vă rugăm să ne fiți parteneri în tot ceea ce înseamnă siguranța și educația copiilor dumneavoastră, pentru că, doar împreună, vom reuși să parcurgem această perioadă dificilă.
În speranța unui început bun și a unui parcurs pe măsură, CNSM își deschide porțile cu încredere în puterea comunicării și a respectului reciproc!”

Repartizarea claselor:

Actualitate

POZA ZILEI

Publicat

pe

De

Din „recolta” zilei de azi: prea repede pentru un filmulet, destul pentru o fotografie, aproape in culori sepia ( reusita Lica Balmoj)

SURSA:

Romsilva – Parcul Natural Vanatori Neamt

Continua sa citesti

Actualitate

FOTO Tragedie în Bălușești. Un bebeluș de 5 luni, găsit mort în urma unui incendiu; În casă se mai aflau încă trei copii

Publicat

pe

De

Caz tragic la Bălușești. Cadavrul unui bebeluș de 5 luni a fost găsit ars în urma unui incendiu. În momentul izbucnirii flăcărilor, în casă se mai aflau trei copii. Aceștia au fost evacuați de mama lor până la sosirea forțelor de intervenție.

Totul a avut loc în după-amiaza zilei de astăzi în localitatea Bălușești,  comuna Icușești. Serviciul 112 a fost alertat la 14:40. La locul solicitării s-au deplasat pompierii romașcani cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD TIM și pompieri voluntari din cadrul SVSU Icușești.

Pompierii voluntari din cadrul SVSU Icușești au localizat incendiul care s-a manifestat în interiorul unei camere dintr-o locuință,  cu degajare mare de fum.

Forțele de intervenție au găsit la fața locului un sugar de 5 luni în stop cardio-respirator, cu arsuri la nivelul membrelor inferioare. Din păcate,  copilul nu a răspuns manevrelor de resuscitare, medicul de pe ambulanța SMURD declarând decesul.

În urma incendiului a ars patul care se afla în imediata apropiere a sobei.
Cauza probabilă de producere a acestui incendiu a fost jarul/scântei căzut din sistemele de încălzire.

‼️ Pentru a preveni producerea unor astfel de evenimente, care pot avea urmări deosebit de grave, prin pierderea de vieți omenești și pagube materiale importante, pompierii nemțeni recomandă cetăţenilor să respecte următoarele măsuri de prevenire a incendiilor:
✔NU lăsaţi niciodată copiii nesupravegheaţi cu soba aprinsă ori aparatele de încălzire electrice în funcţiune;
✔Aşezaţi o tăviţă metalică în faţa sobei, în dreptul uşiţei de vizitare;
✔NU folosiţi soba decât cu uşiţa închisă;
✔NU adormiţi niciodată cu focul sau cu jarul aprins în sobă;
✔NU aşezaţi materiale combustibile în apropierea sobei sau pe aceasta;
✔NU aprindeţi focul în sobe prin stropire cu benzină, petrol sau alte lichide combustibile;
✔NU folosiţi decât materialul combustibil pentru care a fost destinată soba şi evitaţi supraîncărcarea acesteia;
✔Stingeţi focul din sobă înainte de a părăsi locuinţa;
✔Asiguraţi verificarea, repararea, izolarea termică și curăţarea periodică a sobelor și a coșurilor de fum, numai cu personal autorizat;
✔Asiguraţi verificarea periodică, cu personal autorizat, a instalaţiilor electrice, instalaţiilor de alimentare cu gaze şi instalaţiilor de încălzire centrală, eliminându-se eventualele defecţiuni sau improvizaţii, dacă este cazul;
✔Decuplaţi aparatele de încălzire electrice înainte de a părăsi locuinţa sau de a adormi;
✔NU depozitaţi în podurile locuinţelor plante furajere, materiale inflamabile sau materiale combustibile (textile, hârtie, lemne,etc.) care s-ar putea aprinde de la coşurile pentru evacuarea fumului;
✔Verificaţi integritatea aparatelor şi mijloacelor de încălzire electrice, iar în cazul în care acestea sunt defecte, reparaţi-le cu ajutorul unui specialist sau cumpăraţi-vă altele noi;
✔NU utilizați instalaţii electrice (conductori, prize, întrerupătoare, tablouri de siguranţe, prelungitoare etc.) şi consumatori electrici (de orice fel) cu defecţiuni sau improvizaţii. Utilizați numai aparatură electrică omologată;
✔NU utilizaţi instalaţii de alimentare cu gaze (conducte, robinete, arzătoare etc.) şi consumatori alimentaţi cu gaze (maşini de gătit, centrale termice, sobe etc.) cu defecţiuni sau improvizaţii. Utilizaţi numai consumatori omologaţi;
✔NU aşezaţi aparatele de încălzire electrice în apropierea materialelor combustibile;
✔NU suprasolicitaţi reţelele electrice prin folosirea simultană a mai multor consumatori;

Continua sa citesti

Actualitate

Oferte energie electrica. Iata cum sa alegi cel mai bun furnizor

Publicat

pe

De

Daca inca nu stiai, preturile pentru furnizarea energiei electrice la clientii casnici nu va mai fi reglementat de catre Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) cum se intampla pana acum.

Drept urmare, clientii casnici isi pot alege o alta oferta al unui furnizor sau pot sa foloseasca in continuare compania cu care au incheiat deja un contract, la pretul din oferta de serviciu universal.

Totodata, clientii casnici pot sa aleaga o oferta de furnizare ce corespunde cel mai bine nevoilor lor. Astfel, vor incheia un contract de furnizare a energiei electrice in regim concurential.

Iata cum poti sa le compari

Ei bine, cu ajutorul celor de la Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE), ai posibilitatea de a compara oferte la energie electrica.

Totusi, atunci cand vrei sa alegi cea mai buna oferta pentru energie electrica, ar trebui sa analizezi oferta de pret, dar si conditiile asociate pretului de furnizare.

Aceste oferte difera de la o companie la alta, iar pentru ca ai libertatea de a alege, ar trebui sa citesti cu atentie si sa vezi ce conditii comerciale se impun.

Citeste atent contractul, pentru ca acesta nu trebuie sa creeze un dezechilibru intre drepturile si obligatiile clientilor finali si cele ale furnizorilor.

Iti sugeram sa citesti cu atentie clauzele referitoare la:

pretul energiei electrice
perioada pentru care se aplica pretul mentionat in oferta
perioada pentru care se incheie contractul
ce comisioane se aplica atunci cand se inceteaza contractul
facturarea unei componente fixe stabilita in lei/zi sau in lei/luna
termenele, modalitatile si conditiile referitoare la plata facturilor
modalitatile de transmitere a facturilor
documentele anexate facturilor
drepturile si obligatiile partilor
conditii privind reinnoirea, prelungirea, rezilierea sau denuntarea unilaterala anticipata a contractului de furnizare
garantiile care se solicita

Nu uita insa ca va trebui sa platesti toate facturile de la fosta companie care iti furniza energie electrica, iar acest lucru trebuie facut in maximum 42 de zile calendaristice de la data incetarii contractului.

In cazul in care soldul este negativ, adica ai platit in plus la factura si actualul furnizor de energie electrica iti datoreaza bani, acesta are obligatia de a returna clientului suma datorata in termen de 5 zile calendaristice de la data emiterii facturii.

Sursa www.cumsa.ro

Continua sa citesti

Popular