Connect with us

Actualitate

FOTO – VIDEO | Alianța USR PLUS și-a lansat candidatul la Primăria comunei Timișești

Publicat

pe

Ieri, 2 august 2020, s-a lansat candidatul la primăria comunei Timișești din partea alianței USR PLUS. La eveniment au fost prezenți deputatul USR Iulian Bulai, președintele +PLUS Neamț Ionuț Meraru și candidatul USR PLUS la Consiliul Județean Neamț Florin Zaharia.

Alianţa USR PLUS Timișești a organizat, duminică, evenimentul de lansare a candidatului Mihai Vornicu pentru Primăria Timișești, în prezența lui Iulian Bulai, deputat USR, Ionuț Meraru, președintele +PLUS Neamț și Florin Zaharia, candidatul USR PLUS la Consiliul Județean Neamț.

Primul care a luat cuvântul a fost candidatul pentru Primăria Timișești, Mihai Vornicu. „M-am gândit foarte mult dacă să fac acest pas. Știu că nu e o luptă ușoară, dar cineva trebuie să își asume să încerce să schimbe ceva în comuna noastră care bate pasul pe loc de atât de mult timp. Simt aceeași revoltă, pe care o simțiți și voi, când văd că toți tinerii pleacă din comună pentru că nu au ce face aici. Nu-i poți condamna că fac asta, pentru că așa cum arată comuna astăzi, nu ar avea într-adevăr nici un viitor aici. Comuna Timișești are nevoie de un om care să se gândească în primul rând la oameni.

 

 

A urmat deputatul USR, Iulian Bulai, care și-a arătat susținerea față de candidatul Mihai Vornicu. „Sunt aici să-l susțin pe Mihai Vornicu și am încredere că va ajunge foarte sus, va ajunge primarul acestei comune. În primul rând a demonstrat aici, este antreprenor, știe să administreze puținul sau multul pe care îl are, dacă poți să faci microeconomie atunci ești capabil să faci și macroeconomie, să înțelegi cum se mișcă niște lucruri, pentru că substanța este aceeași. Este vorba despre responsabilitate cu banul public. Mihai, din inimă felicitări!

 

 

 

 

 

 

Tineri fără notorietate. E un risc sau e timpul tinerilor să intre în politică?

I. BULAI: „Notorietate există, pentru că Mihai face multe lucruri. Are o firmă de succes, este cunoscut prin implicarea lui în viața culturală a comunității. Sprijinim tinerii în curajul lor. Avem mare încredere că Mihai este o soluție la problemele de aici din comunitate.

Care este atuul lui Mihai pentru Primăria acestei comune?

I. BULAI: „Curajul, creativitatea, antreprenoriatul. Ai avut curaj să începi de unul singur, să dezvolți o afacere, ți-ai făcut rețeaua ta de clienți, ai o familie de succes, ai o gospodărie. Dacă toate aceste lucruri le întâlnim la Mihai, acestea sunt un exemplu de succes. Dacă reușești în mediul privat, nu ai cum să nu reușești și în administrația publică.

Cum vezi oamenii care vin noi în politică?

M. VORNICU: „Un pic naivi, ca și mine de altfel, și nebuni. Dar am trecut peste asta, sper să ieșim cu bine după aceste alegeri, după această experiență nouă.

 

 

Haideți să găsim soluții să-i facem pe tineri să rămână aici, să oferim un viitor strălucit comunei. Sunt foarte hotărât și determinat să schimb totul aici. Haideți să votați un om nou în politică. Votați Mihai Vornicu, Votați USR PLUS, partidul care mă va ajuta să schimb fața comunei Timișești.” Mihai Vornicu

 

VIDEO:

Continua sa citesti
Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Calendarul zilei de 2 decembrie

Publicat

pe

De

In calendarul ortodox: Sf. Prooroc Avacum; Sf. Mc. Meropi.

 In calendarul romano-catolic: Sf. Bibiana si este prima duminica din Advent sau inceputul Postului Craciunului.

 In calendarul greco-catolic: Sf. Abacuc.

 Ziua Internationala pentru abolirea sclaviei.

 Ziua nationala a Emiratelor Arabe Unite(independenta fata de Marea Britanie, 1971).

 1409 Este fondata Universitatea din Leipzig.

 1492 Descoperirea Insulelor Haiti de catre Cristofor Columb (n. 1450- m. 1506).

 1697 A fost deschisa catedrala londoneza „Sf. Paul”.

1804: Napoleon Bonaparte a fost încoronat împărat al Franţei la Catedrala Notre Dame din Paris

1805 Batalia de la Austerlitz: Armata lui Napoleon, in inferioritate numerica, zdrobeste oastea ruso-austriaca.

1861: Poarta Otomană admitea condiționat unirea administrativă şi politică a Principatelor Române, printr-un firman însoţit de o notă restrictivă, ca aceasta să înceteze la sfîrşitul domniei lui Alexandru Ioan Cuza

1908: Se năștea Cecilia Mantta, profesoară de pian, întemeietoare a învăţământului muzical preuniversitar din România (d. 1999)

1935: Se năștea Nicolae Labiş, poet-simbol al anilor ’50 (d. 1956)

1940: Se năştea compozitorul Cornel Fugaru (d. 2011)

1950: Înceta din din viaţă Dinu Lipatti, pianist şi compozitor de reputaţie internaţională (n. 1917)

1971: Emiratele Arabe Unite îşi proclamau independența față de Marea Britanie, ziua devenind sărbătoare naţională

 1989 Incheierea „razboiului rece”. Intalnirea la nivel inalt de la Malta dintre George Bush, presedintele SUA, si Mihail Gorbaciov, presedinte URSS, consacrata „noii ordini mondiale”; cei doi lideri declara ca „razboiul rece” s-a incheiat (2-4).

1998: Înceta din viață preotul Ilie Cleopa (n. 1912)

2014: Bucureştiul saluta victoria partidelor proeuropene în alegerile din Republica Moldova

2016: Un bărbat împuşca mortal două persoane şi rănea alte două în localitatea doljeană Palilula, sinucigânu-se în cele din urmă

2017: Loredana Toma cucerea trei medalii de aur, în limitele categoriei 63 kg, la Campionatele Mondiale de haltere de la Anaheim (California)

2017: Halterofilul columbian Edwin Mosquera Roa, participant la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, era împuşcat mortal în ţara natală (n. 1985)

 

Continua sa citesti

Actualitate

FOTO – Incendiu la biserica din localitatea Râșca, comuna Drăgănești.

Publicat

pe

Incendiul se manifestă în interiorul bisericii și la acoperișul acesteia.
Intervin pompierii din cadrul Detașamentului Târgu Neamț cu trei autospeciale pentru stingere, o autospecială pentru lucru la înălțime și o ambulanță SMURD.
În sprijin se deplasează o autospecială pentru stingere și o autospecială pentru lucru la înălțime de la Detașamentul Piatra-Neamț și o autospecială pentru stingere de la Detașamentul Roman.

Apelul a fost făcut de un cetățean care se afla in trecere pe lângă biserică. Acesta a relatat că din turla bisericii se degajă fum și se observă și flacără.

Continua sa citesti

Actualitate

30 noiembrie – Sf. Apostol Andrei

Publicat

pe

Sfântul Andrei, celebrat la 30 noiembrie în fiecare an, reprezintă o sărbătoare specială pentru români, pentru că Sfântul Apostol Andrei este considerat ocrotitorul lor. Sfântul Andrei este primul dintre apostoli care a propovăduit Evanghelia la geto-daci, pe teritoriul Dobrogei, motiv pentru care este considerat ca cel care a creștinat poporul român. Nu întâmplător, sute de mii de români poartă numele sfântului.

Sfântul Apostol Andrei, cel Întâi chemat, Apostolul românilor, a fost frate cu Sfântul Apostol Petru, amândoi fiind pescari de meserie, din Betsaida, cetate aflată pe malul lacului Ghenizaret.

Sfântul Apostul Andrei s-a născut în cetatea Betsaida, aflată lângă Marea Galileii. În acea cetate, al cărui nume înseamnă „casa vânătorilor”, s-au născut trei apostoli, pescari de meserie: Sfântul Apostol Petru şi Sfântul Apostol Andrei, care erau fraţi, şi Sfântul Apostol Filip.

Sfântul Andrei a fost la început ucenic al Sfântului Ioan Botezătorul şi de la acesta a aflat de întruparea Mântuitorului Hristos.

Sfântul Andrei este cel care pentru prima dată l-a făcut cunoscut pe Hristos, spunându-i fratelui său Simon (Petru). că l-a aflat pe Mesia.  Sfântul Apostol Andrei este numit și „Cel dintâi chemat”, deoarece el a fost primul care a răspuns chemării lui Iisus Hristos la apostolat.

Când Iisus a intrat în Ierusalim, Apostolul Andrei a cunoscut şi a fost martor la toate patimile Mântuitorului şi s-a bucurat de Învierea Sa împreună cu Maica Domnului şi cu ceilalţi apostoli, cu femeile mironosiţe.

Superstiții și obiceiuri de Sfântul Andrei

În noaptea de Sfântul Andrei, hotarul dintre cele văzute şi cele nevăzute dispare, iar momentul este propice pentru unele practici de prospectare a viitorului.

Noaptea de Sfântul Andrei (29-30 noiembrie) este considerată de mulți echivalentul Halloween-ului românesc, datorită mai multor tradiții și superstiții legate de sărbătoarea Sfântului Andrei.

„Andrei cap de iarnă”(aşa cum i se spune în Bucovina) permite producerea unei îmbinări între lucrurile malefice şi cele benefice, dispărând hotarul dintre ele. Astfel, în noaptea Sfântului Andrei, „umblă strigoii” să fure „mana vacilor”, „minţile oamenilor” şi „rodul livezilor”.

Strigoii sunt spirite ale celor morţi, care, din diverse motive, n-au mai ajuns pe tărâmul de dincolo şi care, în această noapte, devin periculoase, distrugătoare, aducând calamităţi, boli şi nefericire.

O altă superstiție legată de ziua de Sfântul Andrei este că fetele necăsătorite care își pun un fir de busuioc sub pernă își vor visa ursitul. La miezul nopții, exista obiceiul ca fetele tinere să întoarcă un ulcior cu gura în jos, apoi puneau cărbuni încinși pe fundul vasului de lut și rosteau câteva cuvinte pentru a cuceri bărbatul iubit. Se spune că în noaptea de Sfântul Andrei, incantațiile și rugăciunile sunt mai puternice.

Agheasma și busuiocul erau folosite în alungarea duhurilor rele, fiind utilizate, alături de usturoi, inclusiv la prepararea mâncărurilor, dar și în hrana pentru animale.

Fetele care vor să-şi afle ursitul ascund sub pernă busuioc sfinţit, astfel încât chipul bărbatului să le apară în vis, apelează la „făcutul cu ulcica”, folosind un vas nou de lut, cărbuni încinşi şi incantaţii magice, sau, la miezul nopţii, se uită într-un pahar cu apă „neîncepută”, aşezat pe cenuşă, în care lasă să cadă o verighetă sfinţită.

În unele zone, se crede că ursitul se poate vedea dacă fata se aşază goală între două oglinzi, cu o lumânare în mână.

Continua sa citesti

Popular