Connect with us

Actualitate

FOTO – VIDEO | Alianța USR Plus+ și-a lansat candidații la primăriile comunelor Agapia, Bălțătești, Brusturi, Crăcăoani și Ghindăoani

Publicat

pe

Duminică, 9 august 2020, Alianța USR Plus+ și-a „aruncat” în lupta politică 5 noi candidați pentru primăriile comunelor Agapia, Bălțătești, Brusturi, Crăcăoani și Ghindăoani. Pe lângă cei 5 canditați, la eveniment au fost prezenți și Iulian Bulai, deputat USR, Ionuț Meraru, președintele PLUS+ Neamț și Florin Zaharia, candidatul USR PLUS la Consiliul Județean Neamț.

În cursa strânsă pentru ocuparea locului din biroul principal al Primăriei au intrat oameni gospodari, ai locului, care speră să aducă o schimbare semnificativă în comunitatea din care fac parte. Evenimentul a început cu câteva vorbe din partea deputatului USR Iulian Bulai: „Nu poți să speri să faci o mare schimbare în comuna ta, dacă nu ești dispus să-ți sacrifici puțin din timpul tău, din resursele tale, din familia ta, din timpul cu prietenii, din banii tăi, din relațiile cu unii oameni cu care până acum ai fost prieten, și atunci când ai intrat în politică și ai spus STOP! hoției, poate vor lua distanță față de tine. Nu poți să faci aceste lucruri fără aceste sacrificii, dacă îți pasă, într-adevăr, de comunitatea ta. ”

 

 

A urmat Florin Vleju, președintele USR Agapia și candidatul pentru funcția de primar la Primăria Agapia. „Obiectivele noastre pentru Primăria Agapia, pentru dezvoltarea satului, dezvoltarea comunei Agapia, vor fi: o administrație publică transparentă, eliminarea risipei banului public, digitalizarea Primăriei Agapia, continuarea și finalizarea investițiilor începute deja, contactarea ApaServ pentru aducțiunea cu apă a străzilor rămase neracordate și a canalizării întregii comune Agapia. […] Sper ca împreună cu consilierii pe care o să-i am, să avem succes la alegeri, și cu ajutorul conducerii USR Neamț, și a colegilor noștri, să performăm și să facem performanță în comuna Agapia.

 

 

 

 

 

 

 

Nicu Dârloman candidează pentru Primăria comunei Bălțătești. A trecut prin experiențe care l-au făcut pe Nicu să pună mai mult preț pe familie și să se găndească la binele copiilor lui în țara sa. Pentru asta este pregătit să schimbe mentalități și să transforme comunitatea sa într-una fără corupție și fără promisiuni deșarte.  „M-am întors după 20 de ani petrecuți în străinătate. Ceea ce am găsit în comuna Bălțătești nu a fost chiar cum am crezut că o să fie. Am reușit în scurt timp să închegăm o echipă, să reușim să schimbăm ceva. Încercăm, avem nevoie de voință, avem nevoie de oameni buni, oameni care să își dedice puțin timp din viața lor. Avem ambiție. Vrem să nu mai plece lumea de acasă, vrem ca ai noștri copii să râmănă cu noi, bunicii să își țină nepoții în brațe și să trăim într-o comună prosperă.„, ne-a spus Nicu Dârloman cu emoție.

 

 

 

 

 

 

 

Primăria comunei Brusturi îl are ca și candidat din partea USR Plus+ pe Gheorghe Gavriloaia. Acesta este determinat să schimbe clasa politică și să dezvolte comuna Brusturi prin proiecte europene. „Ce zone frumoase avem aici. Se pot face foarte multe lucruri și din bani puțini. Banii pe care noi îi avem puțini, din bugetul local, am putea să-i folosim ca să putem accesa fonduri europene.

 

 

Liviu Ciudin candidează pentru Primăria Crăcăoani. Provine dintr-o familie de oameni de intelectuali, tatăl – cadru didactic, mama – prima femeie brigadier silvic din județul Neamț, iar bunicii de pe latura paternă foști primari ai comunei Crăcăoani. „Am hotărât să candidez în funcția de primar, nu pentru palmares, nu pentru a duce mai departe ștafeta, ci am fost determinat să iau această decizie după ce am observat modul defectuos în care a fost condusă comuna timp de 30 de ani. […] Mă recomandă faptul că am ocupat postul de director de firmă timp de 12 ani în sectorul privat, unde singurul criteriu de angajare este competența, nu criteriile politice sau nepotismele. Am condus echipe mari, am fost apreciat pentru modul în care am făcut față tuturor provocărilor care s-au ivit în acești ani.

 

 

Candidatul comunei Ghindăoani, face parte din ansamblul folcloric Stejarii din Hindău și îmbină politica cu cultura populară românească.    David Neculai este președintele filialei USR din Ghindăoani. Îmi doresc foarte mult să dispară fosta clasă politică, vreau transparență și realitate, nu minciună, hoție și demagogie. Am 12 ani lucrați ca și operator chimist, apoi am fost plecat 10 ani în străinătate. Când m-am întors înapoi am spus că se poate face ceva și la noi în comună. […] Dorința mea cea mai mare este de a ajunge primar și de a termina acele proiecte care nu sunt terminate de 15 ani. Îmi doresc din toată inima să văd la Ghindăoani apa și asfaltul terminate la gata.

 

 

 

 

Toți candidații pentru funcția de primari dar și ceilalți candidați pentru alte funcții și-au expus viziunea asupra politici mult controversate din zilele noastre. În videoclip găsiți declarațiile integrale ale noilor oameni politici și imagini de la evenimentul organizat pentru lansarea acestora în lumea politică.

Continua sa citesti
Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

VIDEO – Salon Unirea – Primăvară începe cu tratamentele faciale by Gabriela

Publicat

pe

De

Schimbările de temperatură, vârsta sau stresul cotidian, ne lasa urmele pe piele, iar asta se vede si ne crează deseori disconfort. Însă, in era tuturor posibilităților, exista si profesionisti care ne pot reda strălucirea. Esteticianul Gabriela Baciu, de la Salon Unirea, are soluțiile multor probleme ce țin de aspectul pielii, venind in ajutorul doamnelor, dar si al domnilor deopotrivă. Va așteptam la salon cu cele mai inovative proceduri si tratamente din estetica pielii si desigur cu oferte si promoții pentru fiecare persoană, in fiecare sezon. Alege sa strălucești!
0755356830 – Gabriela

Continua sa citesti

Actualitate

Festivalul „Zilele Creangă”, ediția a XI-a – PROGRAM

Publicat

pe

De

În pofida condițiilor dificile, marcate de numeroase restricții, în perioada 1-5 martie 2021 se va desfășura Festivalul „Zilele Creangă”, ediția a XI-a.
Diverse instituții și organizații din Chișinău, Orhei, Bălți, Iași, Târgu-Neamț și Pipirig și-au unit forțele pentru a organiza un program de evenimente online, care vor fi transmise live pe pagina de Facebook a Bibliotecii Naționale pentru Copii „Ion Creangă”

https://www.facebook.com/biblioteca.creanga
Organizatorii Festivalului:
• Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova
• Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”
• Secția Națională din Republica Moldova a Consiliului Internațional al Cărții pentru Copii și Tineret (IBBY)
• Institutul de Filologie Română „Bogdan Petriceicu-Hasdeu”
• Uniunea Scriitorilor din Republica Moldova
• IP „Teleradio-Moldova”
• Liceul Teoretic „Ion Creangă”, Chișinău
• Liceul de Limbi Moderne și Tehnologii Informaționale „Socrate”
• Biblioteca pentru Copii „Ion Creangă”, Orhei
• Biblioteca pentru Copii „Ion Creangă”, Bălți
• Consiliul Județean Iași
• Primăria municipiului Iași
• Muzeul Național al Literaturii Române, Iași
• Muzeul „Bojdeuca lui Ion Creangă”, Iași
• Primăria orașului Târgu-Neamț
• Fundația „Sfânta Teodora de la Sihla”, Târgu-Neamț
• Societatea Națională a Femeilor Ortodoxe Române, Filiala Târgu-Neamț
• Primăria comunei Pipirig
• Parohia Bisericii „Sfântul Haralambie”, Târgu-Neamț
• Clubul Copiilor Târgu-Neamț
• Parohia Bisericii „Sf. Gheorghe” Stânca-Pipirig
• Liceul „Ion Creangă”, Pipirig
PROGRAM
1 martie
10.00 Chișinău, Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”, Aleea clasicilor
• Depunere de flori la bustul lui Ion Creangă
Moderator: Iulian Filip, scriitor
Participă scriitori, bibliotecari, elevi și cadre didactice.
10.00 Iași, Parcul Copou
• Depunere de flori la bustul lui Ion Creangă
Moderator: Valentin Talpalaru, scriitor, jurnalist, muzeograf
Participă scriitori, bibliotecari, elevi și cadre didactice.
15.00 Chișinău, Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”
• Inaugurarea ediției a XI-a a Festivalului Internațional „Zilele Creangă”
• Colocviul „Ion Creangă al meu”
Moderator: Eugenia Bejan, director general al Bibliotecii Naționale pentru Copii „Ion Creangă”
Participă:
– Lilia Pogolșa, Ministrul educației, culturii și cercetării
– Valentin Talpalaru, scriitor, jurnalist, muzeograf, Iași
– Olguța Creangă Caia, scriitoare, strănepoată a lui Ion Creangă, Târgu-Neamț
– Claudia Balaban, directorul de onoare al Bibliotecii Naționale pentru Copii „Ion Creangă”
– Arcadie Suceveanu, președinte al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova
– Svetlana Sârbu, șefa redacției Cultură, Radio Moldova
– scriitorii Iulian Filip, Claudia Partole, Ianoș Țurcanu, Titus Știrbu, Ion Anton (Chișinău), Irene Postolachi (Bușteni, România)
– Nina Corcinschi, director al Institutului de Filologie Română „B. P. Hasdeu”, MECC
– Adrian Ghicov, dr. hab. în filologie, conf. univ.
– Pr. Adrian Stănică, Biserica „Sf. Gheorghe” Stânca-Pipirig
– Vasile Lulu Roșu, director TVN, Târgu-Neamț
– Corneliu Solomon, director al Liceului Teoretic „Ion Creangă” Chișinău
– elevi și profesori de la Liceul Teoretic „Ion Creangă”, Liceul de Limbi Moderne și Tehnologii Informaționale „Socrate”, Liceul Teoretic „Mircea Eliade”, Liceul Teoretic „George Meniuc”, Liceul Teoretic „Gh. Asachi”
– Corul „Muguraș de Sânziene” de la Clubul Copiilor Târgu-Neamț, dirijor, prof. Sânziana Oșlobanu
– Ansamblul folcloric „Opincuța” de la Liceul Teoretic „Ion Creangă”, Chișinău, conducător artistic Maria Lupu
2 martie
14.30 Chișinău, Institutul de Filologie Română „B. P. Hasdeu”, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova
• Simpozion „Ion Creangă: lumea lui și lumea noastră postmodernă”
Moderator: dr. hab., conf. univ. Nina Corcinschi, director al Institutului
Participă:
– Acad. Mihai Cimpoi
– Dr. Dumitru Apetri
– Dr. Oxana Gherman
– Dr. Olesea Gîrlea
– Drd. Liliana Botnari
Invitați:
– Olguța Creangă Caia, scriitoare, strănepoata lui Ion Creangă
– Valentin Talpalaru, scriitor, jurnalist, muzeograf la Muzeul Național al Literaturii Române, Iași
– Mircea Platon, scriitor, redactor-șef al revistei „Convorbiri literare” Iași
– Gheorghe Simon, scriitor, Tîrgu-Neamț
– Lidia Richter, directoarea Bibliotecii Orășenești Târgu-Neamț
– Gabriela Secheșan, interpretă
Moment special cu strănepoatele lui Ion Creangă:
Mezzosoprana Claudia Caia și soprana Olga Caia Murariu interpretează duetul „He shall feed his flock” din oratoriul „Messiah” de Georg Friedrich Händel.
3 martie
11.00 Orhei, Biblioteca pentru Copii „Ion Creangă”
• Vocea copilăriei eterne: Spectacol literar-muzical
Moderator: Natalia Platon, șefa Bibliotecii pentru Copii „Ion Creangă”, Orhei
Participă:
– Liceul Teoretic „Alecu Russo” Orhei, profesoare Elena Pîntea, Ludmila Covalciuc, Corina Bîlba
– Biblioteca Publică Piatra, Orhei, bibliotecară Galina Bîrdan
– Casa de Cultură Cucuruzeni, regizor Gheorghe Guriuc
– Olguța Creangă Caia, scriitoare, strănepoata lui Ion Creangă
– Valentin Talpalaru, scriitor, jurnalist, muzeograf la Muzeul Național al Literaturii Române, Iași
– scriitorii Iulian Filip, Claudia Partole, Ion Anton
– Corul Liceului „Ion Creangă” Pipirig, dirijor, prof. Nadia Sângeap
4 martie
11.00 Bălți, Biblioteca pentru Copii „Ion Creangă”
• Ion Creangă – basmul care nu se termină niciodată
Moderator: Ana Botezat, șefa Bibliotecii pentru Copii „Ion Creangă”, Bălți
Participă:
– Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” Bălți, clasa a 2-a „B”, profesoară Viorica Mațilă-Parfeni
– Valentin Talpalaru, scriitor, jurnalist, muzeograf la Muzeul Național al Literaturii Române, Iași
– Olguța Creangă Caia, scriitoare, strănepoata lui Ion Creangă
– scriitorii Ianoș Țurcanu, Titus Știrbu
– Ana Dragu, interpretă
5 martie
14.00 Chișinău, Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”
• Parada povestitorilor „Hai mai bine despre copilărie să vorbim”, ediția a VI-a
Moderator: Eugenia Bejan, director general al Bibliotecii Naționale pentru Copii „Ion Creangă”
Invitată specială: Maria Iosep, interpretă, elevă din jud. Suceava, România
Moment artistic cu Ansamblul folcloric „Opincuța” de la Liceul Teoretic „Ion Creangă”, Chișinău, conducător artistic Maria Lupu
Participă elevi de la diferite școli și licee din mun. Chișinău.

Continua sa citesti

Actualitate

Tânăr din Neamț (Țolici), decedat într-un cumplit accident în Italia

Publicat

pe

De

Nenorocirea s-a produs de-a lungul drumului provincial 39 Del Varmo, în direcția Flaibano. Două autoturisme – o Lancia Y și un Ford Escort – s-au ciocnit frontal, ambele maşini fiind aruncate în afara carosabilului, după impact.

Potrivit Udine Today, la bordul Fordului se aflau trei muncitori români, cu domiciliul în San Giorgio della Richinvelda. Terminaseră munca și se întorceau acasă. În Lancia Y erau două femei din Ragogna, o comună din provincia Udine, regiunea Friuli-Veneția. Din motive încă necunoscute, cele două autoturisme s-au cicnit frontal, impactul fiind unul înfiorător.Unul din muncitori, un tânărde 21 de ani, a murit pe loc, în timp ce ceilalți doi români au fost răniți.

Dintre ultimii doi, un bărbat a fost transportat la spitalul Santa Maria della Misericordia cu elicopterul în stare gravă.La fel și o femeie din Lancia, și ea de asemenea grav rănită.

Tânărul de 21 de ani, aruncat prin parbriz și strivit de propria mașină

Continua sa citesti

Popular