Connect with us

Actualitate

FOTO – VIDEO | Alianța USR Plus+ și-a lansat candidații la primăriile comunelor Agapia, Bălțătești, Brusturi, Crăcăoani și Ghindăoani

Publicat

pe

Duminică, 9 august 2020, Alianța USR Plus+ și-a „aruncat” în lupta politică 5 noi candidați pentru primăriile comunelor Agapia, Bălțătești, Brusturi, Crăcăoani și Ghindăoani. Pe lângă cei 5 canditați, la eveniment au fost prezenți și Iulian Bulai, deputat USR, Ionuț Meraru, președintele PLUS+ Neamț și Florin Zaharia, candidatul USR PLUS la Consiliul Județean Neamț.

În cursa strânsă pentru ocuparea locului din biroul principal al Primăriei au intrat oameni gospodari, ai locului, care speră să aducă o schimbare semnificativă în comunitatea din care fac parte. Evenimentul a început cu câteva vorbe din partea deputatului USR Iulian Bulai: „Nu poți să speri să faci o mare schimbare în comuna ta, dacă nu ești dispus să-ți sacrifici puțin din timpul tău, din resursele tale, din familia ta, din timpul cu prietenii, din banii tăi, din relațiile cu unii oameni cu care până acum ai fost prieten, și atunci când ai intrat în politică și ai spus STOP! hoției, poate vor lua distanță față de tine. Nu poți să faci aceste lucruri fără aceste sacrificii, dacă îți pasă, într-adevăr, de comunitatea ta. ”

 

 

A urmat Florin Vleju, președintele USR Agapia și candidatul pentru funcția de primar la Primăria Agapia. „Obiectivele noastre pentru Primăria Agapia, pentru dezvoltarea satului, dezvoltarea comunei Agapia, vor fi: o administrație publică transparentă, eliminarea risipei banului public, digitalizarea Primăriei Agapia, continuarea și finalizarea investițiilor începute deja, contactarea ApaServ pentru aducțiunea cu apă a străzilor rămase neracordate și a canalizării întregii comune Agapia. […] Sper ca împreună cu consilierii pe care o să-i am, să avem succes la alegeri, și cu ajutorul conducerii USR Neamț, și a colegilor noștri, să performăm și să facem performanță în comuna Agapia.

 

 

 

 

 

 

 

Nicu Dârloman candidează pentru Primăria comunei Bălțătești. A trecut prin experiențe care l-au făcut pe Nicu să pună mai mult preț pe familie și să se găndească la binele copiilor lui în țara sa. Pentru asta este pregătit să schimbe mentalități și să transforme comunitatea sa într-una fără corupție și fără promisiuni deșarte.  „M-am întors după 20 de ani petrecuți în străinătate. Ceea ce am găsit în comuna Bălțătești nu a fost chiar cum am crezut că o să fie. Am reușit în scurt timp să închegăm o echipă, să reușim să schimbăm ceva. Încercăm, avem nevoie de voință, avem nevoie de oameni buni, oameni care să își dedice puțin timp din viața lor. Avem ambiție. Vrem să nu mai plece lumea de acasă, vrem ca ai noștri copii să râmănă cu noi, bunicii să își țină nepoții în brațe și să trăim într-o comună prosperă.„, ne-a spus Nicu Dârloman cu emoție.

 

 

 

 

 

 

 

Primăria comunei Brusturi îl are ca și candidat din partea USR Plus+ pe Gheorghe Gavriloaia. Acesta este determinat să schimbe clasa politică și să dezvolte comuna Brusturi prin proiecte europene. „Ce zone frumoase avem aici. Se pot face foarte multe lucruri și din bani puțini. Banii pe care noi îi avem puțini, din bugetul local, am putea să-i folosim ca să putem accesa fonduri europene.

 

 

Liviu Ciudin candidează pentru Primăria Crăcăoani. Provine dintr-o familie de oameni de intelectuali, tatăl – cadru didactic, mama – prima femeie brigadier silvic din județul Neamț, iar bunicii de pe latura paternă foști primari ai comunei Crăcăoani. „Am hotărât să candidez în funcția de primar, nu pentru palmares, nu pentru a duce mai departe ștafeta, ci am fost determinat să iau această decizie după ce am observat modul defectuos în care a fost condusă comuna timp de 30 de ani. […] Mă recomandă faptul că am ocupat postul de director de firmă timp de 12 ani în sectorul privat, unde singurul criteriu de angajare este competența, nu criteriile politice sau nepotismele. Am condus echipe mari, am fost apreciat pentru modul în care am făcut față tuturor provocărilor care s-au ivit în acești ani.

 

 

Candidatul comunei Ghindăoani, face parte din ansamblul folcloric Stejarii din Hindău și îmbină politica cu cultura populară românească.    David Neculai este președintele filialei USR din Ghindăoani. Îmi doresc foarte mult să dispară fosta clasă politică, vreau transparență și realitate, nu minciună, hoție și demagogie. Am 12 ani lucrați ca și operator chimist, apoi am fost plecat 10 ani în străinătate. Când m-am întors înapoi am spus că se poate face ceva și la noi în comună. […] Dorința mea cea mai mare este de a ajunge primar și de a termina acele proiecte care nu sunt terminate de 15 ani. Îmi doresc din toată inima să văd la Ghindăoani apa și asfaltul terminate la gata.

 

 

 

 

Toți candidații pentru funcția de primari dar și ceilalți candidați pentru alte funcții și-au expus viziunea asupra politici mult controversate din zilele noastre. În videoclip găsiți declarațiile integrale ale noilor oameni politici și imagini de la evenimentul organizat pentru lansarea acestora în lumea politică.

Continua sa citesti
Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Calendarul zilei de 2 decembrie

Publicat

pe

De

In calendarul ortodox: Sf. Prooroc Avacum; Sf. Mc. Meropi.

 In calendarul romano-catolic: Sf. Bibiana si este prima duminica din Advent sau inceputul Postului Craciunului.

 In calendarul greco-catolic: Sf. Abacuc.

 Ziua Internationala pentru abolirea sclaviei.

 Ziua nationala a Emiratelor Arabe Unite(independenta fata de Marea Britanie, 1971).

 1409 Este fondata Universitatea din Leipzig.

 1492 Descoperirea Insulelor Haiti de catre Cristofor Columb (n. 1450- m. 1506).

 1697 A fost deschisa catedrala londoneza „Sf. Paul”.

1804: Napoleon Bonaparte a fost încoronat împărat al Franţei la Catedrala Notre Dame din Paris

1805 Batalia de la Austerlitz: Armata lui Napoleon, in inferioritate numerica, zdrobeste oastea ruso-austriaca.

1861: Poarta Otomană admitea condiționat unirea administrativă şi politică a Principatelor Române, printr-un firman însoţit de o notă restrictivă, ca aceasta să înceteze la sfîrşitul domniei lui Alexandru Ioan Cuza

1908: Se năștea Cecilia Mantta, profesoară de pian, întemeietoare a învăţământului muzical preuniversitar din România (d. 1999)

1935: Se năștea Nicolae Labiş, poet-simbol al anilor ’50 (d. 1956)

1940: Se năştea compozitorul Cornel Fugaru (d. 2011)

1950: Înceta din din viaţă Dinu Lipatti, pianist şi compozitor de reputaţie internaţională (n. 1917)

1971: Emiratele Arabe Unite îşi proclamau independența față de Marea Britanie, ziua devenind sărbătoare naţională

 1989 Incheierea „razboiului rece”. Intalnirea la nivel inalt de la Malta dintre George Bush, presedintele SUA, si Mihail Gorbaciov, presedinte URSS, consacrata „noii ordini mondiale”; cei doi lideri declara ca „razboiul rece” s-a incheiat (2-4).

1998: Înceta din viață preotul Ilie Cleopa (n. 1912)

2014: Bucureştiul saluta victoria partidelor proeuropene în alegerile din Republica Moldova

2016: Un bărbat împuşca mortal două persoane şi rănea alte două în localitatea doljeană Palilula, sinucigânu-se în cele din urmă

2017: Loredana Toma cucerea trei medalii de aur, în limitele categoriei 63 kg, la Campionatele Mondiale de haltere de la Anaheim (California)

2017: Halterofilul columbian Edwin Mosquera Roa, participant la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, era împuşcat mortal în ţara natală (n. 1985)

 

Continua sa citesti

Actualitate

FOTO – Incendiu la biserica din localitatea Râșca, comuna Drăgănești.

Publicat

pe

Incendiul se manifestă în interiorul bisericii și la acoperișul acesteia.
Intervin pompierii din cadrul Detașamentului Târgu Neamț cu trei autospeciale pentru stingere, o autospecială pentru lucru la înălțime și o ambulanță SMURD.
În sprijin se deplasează o autospecială pentru stingere și o autospecială pentru lucru la înălțime de la Detașamentul Piatra-Neamț și o autospecială pentru stingere de la Detașamentul Roman.

Apelul a fost făcut de un cetățean care se afla in trecere pe lângă biserică. Acesta a relatat că din turla bisericii se degajă fum și se observă și flacără.

Continua sa citesti

Actualitate

30 noiembrie – Sf. Apostol Andrei

Publicat

pe

Sfântul Andrei, celebrat la 30 noiembrie în fiecare an, reprezintă o sărbătoare specială pentru români, pentru că Sfântul Apostol Andrei este considerat ocrotitorul lor. Sfântul Andrei este primul dintre apostoli care a propovăduit Evanghelia la geto-daci, pe teritoriul Dobrogei, motiv pentru care este considerat ca cel care a creștinat poporul român. Nu întâmplător, sute de mii de români poartă numele sfântului.

Sfântul Apostol Andrei, cel Întâi chemat, Apostolul românilor, a fost frate cu Sfântul Apostol Petru, amândoi fiind pescari de meserie, din Betsaida, cetate aflată pe malul lacului Ghenizaret.

Sfântul Apostul Andrei s-a născut în cetatea Betsaida, aflată lângă Marea Galileii. În acea cetate, al cărui nume înseamnă „casa vânătorilor”, s-au născut trei apostoli, pescari de meserie: Sfântul Apostol Petru şi Sfântul Apostol Andrei, care erau fraţi, şi Sfântul Apostol Filip.

Sfântul Andrei a fost la început ucenic al Sfântului Ioan Botezătorul şi de la acesta a aflat de întruparea Mântuitorului Hristos.

Sfântul Andrei este cel care pentru prima dată l-a făcut cunoscut pe Hristos, spunându-i fratelui său Simon (Petru). că l-a aflat pe Mesia.  Sfântul Apostol Andrei este numit și „Cel dintâi chemat”, deoarece el a fost primul care a răspuns chemării lui Iisus Hristos la apostolat.

Când Iisus a intrat în Ierusalim, Apostolul Andrei a cunoscut şi a fost martor la toate patimile Mântuitorului şi s-a bucurat de Învierea Sa împreună cu Maica Domnului şi cu ceilalţi apostoli, cu femeile mironosiţe.

Superstiții și obiceiuri de Sfântul Andrei

În noaptea de Sfântul Andrei, hotarul dintre cele văzute şi cele nevăzute dispare, iar momentul este propice pentru unele practici de prospectare a viitorului.

Noaptea de Sfântul Andrei (29-30 noiembrie) este considerată de mulți echivalentul Halloween-ului românesc, datorită mai multor tradiții și superstiții legate de sărbătoarea Sfântului Andrei.

„Andrei cap de iarnă”(aşa cum i se spune în Bucovina) permite producerea unei îmbinări între lucrurile malefice şi cele benefice, dispărând hotarul dintre ele. Astfel, în noaptea Sfântului Andrei, „umblă strigoii” să fure „mana vacilor”, „minţile oamenilor” şi „rodul livezilor”.

Strigoii sunt spirite ale celor morţi, care, din diverse motive, n-au mai ajuns pe tărâmul de dincolo şi care, în această noapte, devin periculoase, distrugătoare, aducând calamităţi, boli şi nefericire.

O altă superstiție legată de ziua de Sfântul Andrei este că fetele necăsătorite care își pun un fir de busuioc sub pernă își vor visa ursitul. La miezul nopții, exista obiceiul ca fetele tinere să întoarcă un ulcior cu gura în jos, apoi puneau cărbuni încinși pe fundul vasului de lut și rosteau câteva cuvinte pentru a cuceri bărbatul iubit. Se spune că în noaptea de Sfântul Andrei, incantațiile și rugăciunile sunt mai puternice.

Agheasma și busuiocul erau folosite în alungarea duhurilor rele, fiind utilizate, alături de usturoi, inclusiv la prepararea mâncărurilor, dar și în hrana pentru animale.

Fetele care vor să-şi afle ursitul ascund sub pernă busuioc sfinţit, astfel încât chipul bărbatului să le apară în vis, apelează la „făcutul cu ulcica”, folosind un vas nou de lut, cărbuni încinşi şi incantaţii magice, sau, la miezul nopţii, se uită într-un pahar cu apă „neîncepută”, aşezat pe cenuşă, în care lasă să cadă o verighetă sfinţită.

În unele zone, se crede că ursitul se poate vedea dacă fata se aşază goală între două oglinzi, cu o lumânare în mână.

Continua sa citesti

Popular