Connect with us

Actualitate

FOTO – Se construiesc blocuri de locuințe sociale în cartierul Blebea

Publicat

pe

Primarul Daniel Harpa a anunțat că a început construirea unor noi blocuri de locuințe sociale în cartierul Blebea din Târgu Neamț. Criteriile de atribuire a acestor locuințe vor trebui sa fie stabilite de Consiliul Local, când acestea vor fi finalizate.

Printr-o postare pe profilul său de Facebook, primarul Daniel Harpa dezminte zvonurile cum că aceste locuințe vor fi destinate persoanelor de etnie rromă. „Aud ca proiectele noastre, în loc să aducă bucurie și speranță locuitorilor orașului, sunt folosite în scopuri electorale, de anumiți competitori din această campanie. Astfel încât mă simt dator să lămuresc situația. Am început construirea a 4 blocuri de locuințe sociale, în cartierul Blebea, în speranța că vom reuși să ajutăm tinerii aflați la început de drum, cu posibilități financiare reduse, familii monoparentale, persoane aflate în dificultate temporară, bătrânii cu pensii mici care nu mai au puterea de a îngriji o gospodărie și alte asemenea cazuri. Nu facem în Blebea cartier pentru romi, cu atât mai mult cu cât romii din Târgu Neamț dețin proprietăți și sunt stabiliți majoritatea în cartierul Tabacari. Nu facem discriminări etnice și, cu atât mai mult, criteriile de atribuire a acestor locuințe vor trebui sa fie stabilite de Consiliul Local, când acestea vor fi finalizate, astfel încât să fie realmente un ajutor pentru comunitatea noastră. La primarie sunt înregistrate peste 1000 de cereri pentru locuințe, drept pentru care am identificat această sursă de finanțare și am atras fonduri prin Ministerul Dezvoltării.

GALERIE FOTO:

Actualitate

Drum lin spre cer, prof. Gigel Bîrliba

Publicat

pe

A încetat din viață prof. Gigel Bîrliba, artist plastic și profesor de istorie. Transmitem sincere condoleanțe familiei, prietenilor, colegilor de breaslă și tutror celor care l-au cunoscut.

Dumnezeu să îl așeze la odihna cea bună!

 

Continua sa citesti

Actualitate

FOTO | 450 de grame de trufe negre culese ilegal în pădurea din zona Secu

Publicat

pe

4.000 de lei amendă pentru  a fost jackpot-ul zilei de 24 septembrie pentru 2 bărbați nemțeni.
Însoțiți de 4 câini antrenați pentru căutare, cei doi bărbați au fost depistați joi, 24 septembrie, de jandarmii montani din cadrul Postului de Jandarmi Montan Vânători-Neamț în pădurea din zona Secu.
„Diamantele negre” au fost confiscate și predate reprezentanților Ocolului Silvic Vânători-Neamț.

Continua sa citesti

Actualitate

COD PORTOCALIU de ploi în județul Neamț

Publicat

pe

Administrația Națională de Meteorologie  a emis o avertizare meteorologică, valabilă în intervalul 26 septembrie, ora 09:00 și 27 septembrie, ora 03:00 pe teritoriul Moldovei, inclusiv județul Neamț.

Începând cu după-amiaza zilei de sâmbătă, 26 septembrie, va ploua abundent și vor fi intervale în care se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică accentuată (vijelii puternice, grindină și frecvente descărcări electrice). Cantitățile de apă vor depăși 50…60 l/mp și izolat 70…90 l/mp.

Interval de valabilitate: 26 septembrie, ora 09:00 –27 septembrie, ora 03:00

Fenomene vizate: ploi abundente, instabilitate atmosferică accentuată

Zone afectate: județele Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea

Continua sa citesti

Popular