Connect with us

Actualitate

Fetiță bătută de părinți și dată afară din casă, în frig, în Galați. „Nu vreau cu mama”

Publicat

pe

Cazul unei fetiţe din Craiova readuce în lumină neputinţa sistemului de educaţie din ţara noastră de a-i integra pe copiii care au comportamente diferite, faţă de majoritate. La 4 ani, fetiţa ar fi considerată „copil problemă” pentru că este mai activă decât colegii ei. O anchetă este în desfăşurare, după ce familia a reclamat că educatoarele de la grădiniță o marginalizează pe cea mică.

Fetiță bătută de părinți și dată afară din casă, în frig, în Galați. „Nu vreau cu mama”

ATENTIE !!! IMAGINI CU PUTERNIC IMPACT EMOTIONAL!Cazul unei fetiţe din Craiova readuce în lumină neputinţa sistemului de educaţie din ţara noastră de a-i integra pe copiii care au comportamente diferite, faţă de majoritate. La 4 ani, fetiţa ar fi considerată “copil problemă” pentru că este mai activă decât colegii ei. O anchetă este în desfăşurare, după ce familia a reclamat că educatoarele de la grădiniță o marginalizează pe cea mică.Într-o filmare postată de un gălăţean pe reţelele de socializare se vede cum o fetiţă de 7 ani se ascunde în grădina casei unde locuia de frica mamei care o bătuse. Copila este îmbrăcată sumar, iar în picioare are nişte papuci, cu toate că afară este foarte frig.După ce un gălăţean a anunţat Poliţia şi Protecţia Copilului în legătură cu cazul revoltător al unei fetiţe de 7 ani bătută sistematic de propria mamă care obişnuieşte să se îmbete zilnic, micuţa a fost preluată de reprezentanţii DGASPC Galaţi, fiind acum în grija acestora.”Copilul a fost preluat în regim de urgenţă în aceeaşi noapte în care a fost făcută filmarea. Se află într-un centru specializat din cadrul Direcţiei pentru Protecţia Copilului Galaţi. A fost evaluată şi consiliată psihologic. La evaluarea medicală făcută la intratea în centru copilul nu prezenta semne de violenţă fizică, deci nu a necesitat internare. Este bine, un copil deschis, frumos care a declarat că nu îşi doreşte să meargă la mama. Drepturile părinteşti sunt suspendate. Se va evalua posibilitatea decăderii din drepturile parintesti a părinţilor. Apreciem faptul că domnul care a făcut filmarea a alertat autorităţile locale şi intervenţia foarte promptă a poliţiştilor”, ne-a declarat Tania Calcan, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale pentru Protecţia Drepturilor Copilului Galaţi.Poliţia a deschis un dosar penal în acest caz pentru violenţă în familie şi rele tratamente aplicate minorului. Faţă de mama fetiţei nu s-a luat deocamdată nicio măsură preventivă.SURSA:adevarul.ro

Publicată de Neamt 24 pe Luni, 13 ianuarie 2020

Într-o filmare postată de un gălăţean pe reţelele de socializare se vede cum o fetiţă de 7 ani se ascunde în grădina casei unde locuia de frica mamei care o bătuse. Copila este îmbrăcată sumar, iar în picioare are nişte papuci, cu toate că afară este foarte frig.

După ce un gălăţean a anunţat Poliţia şi Protecţia Copilului în legătură cu cazul revoltător al unei fetiţe de 7 ani bătută sistematic de propria mamă care obişnuieşte să se îmbete zilnic, micuţa a fost preluată de reprezentanţii DGASPC Galaţi, fiind acum în grija acestora.

”Copilul a fost preluat în regim de urgenţă în aceeaşi noapte în care a fost făcută filmarea. Se află într-un centru specializat din cadrul Direcţiei pentru Protecţia Copilului Galaţi. A fost evaluată şi consiliată psihologic. La evaluarea medicală făcută la intratea în centru copilul nu prezenta semne de violenţă fizică, deci nu a necesitat internare. Este bine, un copil deschis, frumos care a declarat că nu îşi doreşte să meargă la mama. Drepturile părinteşti sunt suspendate. Se va evalua posibilitatea decăderii din drepturile parintesti a părinţilor. Apreciem faptul că domnul care a făcut filmarea a alertat autorităţile locale şi intervenţia foarte promptă a poliţiştilor”, ne-a declarat Tania Calcan, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale pentru Protecţia Drepturilor Copilului Galaţi.

Poliţia a deschis un dosar penal în acest caz pentru violenţă în familie şi rele tratamente aplicate minorului. Faţă de mama fetiţei nu s-a luat deocamdată nicio măsură preventivă.

SURSA:adevarul.ro

Continua sa citesti
Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Drum lin spre cer, prof. Gigel Bîrliba

Publicat

pe

A încetat din viață prof. Gigel Bîrliba, artist plastic și profesor de istorie. Transmitem sincere condoleanțe familiei, prietenilor, colegilor de breaslă și tutror celor care l-au cunoscut.

Dumnezeu să îl așeze la odihna cea bună!

 

Continua sa citesti

Actualitate

FOTO | 450 de grame de trufe negre culese ilegal în pădurea din zona Secu

Publicat

pe

4.000 de lei amendă pentru  a fost jackpot-ul zilei de 24 septembrie pentru 2 bărbați nemțeni.
Însoțiți de 4 câini antrenați pentru căutare, cei doi bărbați au fost depistați joi, 24 septembrie, de jandarmii montani din cadrul Postului de Jandarmi Montan Vânători-Neamț în pădurea din zona Secu.
„Diamantele negre” au fost confiscate și predate reprezentanților Ocolului Silvic Vânători-Neamț.

Continua sa citesti

Actualitate

COD PORTOCALIU de ploi în județul Neamț

Publicat

pe

Administrația Națională de Meteorologie  a emis o avertizare meteorologică, valabilă în intervalul 26 septembrie, ora 09:00 și 27 septembrie, ora 03:00 pe teritoriul Moldovei, inclusiv județul Neamț.

Începând cu după-amiaza zilei de sâmbătă, 26 septembrie, va ploua abundent și vor fi intervale în care se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică accentuată (vijelii puternice, grindină și frecvente descărcări electrice). Cantitățile de apă vor depăși 50…60 l/mp și izolat 70…90 l/mp.

Interval de valabilitate: 26 septembrie, ora 09:00 –27 septembrie, ora 03:00

Fenomene vizate: ploi abundente, instabilitate atmosferică accentuată

Zone afectate: județele Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea

Continua sa citesti

Popular