Connect with us

Actualitate

Din Ceahlău la Marea Neagră, în canoe

Publicat

pe

Asociația Plai Verde în colaborare cu Asociația Green Ties, Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 și Clubul Sportiv Ceahlăul Piatra-Neamț pun la cale un proiect ambițios care are ca scop reproducerea drumului plutașilor. Proiectul se numește Wild Canoeing Tour (din Ceahlău la Marea Neagră) și implică 10 canoe cu 20 de persoane ce vor parcurge acest drum în 8 zile, începând cu 14 august 2020.

Traseul începe pe 14 august în comuna Ceahlău, pe lacul Izvorul Muntelui, în același timp cu festivalul Waterfest care, de asemenea, promovează ieșirea în natură prin activități pe apă și concerte în aer liber. După parcurgerea Lacului Izvorul Muntelui, participanții vor ajunge în seara zilei de 14 august în Piatra Neamț, în locația “La Caiace”, unde va avea loc un eveniment în aer liber de la care nu vor lipsi mâncarea tradițională, muzica folk, concursuri de SUP (stand-up paddle) și voia bună.
În ziua a 2-a se ajunge la Bacău la Adjud. În ziua a 3-a de la Adjud se ajunge la Rezervația Naturală Pădurea Merișor și apoi în satul Nămoloasa. În ziua a 4-a, din satul Nămoloasa se ajunge la Șendreni. Ziua a 5-a este dedicată traseului Șendreni – Isaccea, ziua a 6-a traseului Isaccea Tulcea. În ziua a 7-a, de la Tulcea se ajunge la Maliuc, iar dacă totul decurge bine în ziua a 8-a de la Maliuc se ajunge în Sulina.
La Sulina va avea loc o seară pescărească, plină de surprize, împreună cu Ivan Patzaichin, canoist român, cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vară din 1968, 1972, 1980 și 1984 și triplu laureat cu argint

Pe parcursul traseului, participanții vor vedea cum Bistrița se varsă în Siret, iar Siretul se varsă în Dunăre, vor admira fauna și flora și se vor bucura de natură, recreând Drumul Plutașilor.

Sursă foto: Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare”

Sursă foto: Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare”

Plutăritul pe valea Bistriţei a fost un punct de referință, un reper în ceea ce privește plutăritului din România. Până în anii ’50, când au început lucrările la barajul de la Bicaz, plutăritul era una din îndeletnicirile de bază ale localnicilor de pe valea Bistriței, din Suceava și Neamț. Astăzi, poveștile despre plutărit se mai găsesc în cărți și alte memorii scrise, rămase ca mărturie și doar turiştii ar mai fi interesaţi să facă o plimbare cu pluta pe Bistriţa

Alte detalii despre eveniment găsiți pe pagina organizatorilor și la numărul de telefon 0720.754.144

https://www.facebook.com/Wild-Canoeing-Tour-112327840539163/

Sursa foto: Asociația Plai Verde

Continua sa citesti
Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Oferte energie electrica. Iata cum sa alegi cel mai bun furnizor

Publicat

pe

De

Daca inca nu stiai, preturile pentru furnizarea energiei electrice la clientii casnici nu va mai fi reglementat de catre Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) cum se intampla pana acum.

Drept urmare, clientii casnici isi pot alege o alta oferta al unui furnizor sau pot sa foloseasca in continuare compania cu care au incheiat deja un contract, la pretul din oferta de serviciu universal.

Totodata, clientii casnici pot sa aleaga o oferta de furnizare ce corespunde cel mai bine nevoilor lor. Astfel, vor incheia un contract de furnizare a energiei electrice in regim concurential.

Iata cum poti sa le compari

Ei bine, cu ajutorul celor de la Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE), ai posibilitatea de a compara oferte la energie electrica.

Totusi, atunci cand vrei sa alegi cea mai buna oferta pentru energie electrica, ar trebui sa analizezi oferta de pret, dar si conditiile asociate pretului de furnizare.

Aceste oferte difera de la o companie la alta, iar pentru ca ai libertatea de a alege, ar trebui sa citesti cu atentie si sa vezi ce conditii comerciale se impun.

Citeste atent contractul, pentru ca acesta nu trebuie sa creeze un dezechilibru intre drepturile si obligatiile clientilor finali si cele ale furnizorilor.

Iti sugeram sa citesti cu atentie clauzele referitoare la:

pretul energiei electrice
perioada pentru care se aplica pretul mentionat in oferta
perioada pentru care se incheie contractul
ce comisioane se aplica atunci cand se inceteaza contractul
facturarea unei componente fixe stabilita in lei/zi sau in lei/luna
termenele, modalitatile si conditiile referitoare la plata facturilor
modalitatile de transmitere a facturilor
documentele anexate facturilor
drepturile si obligatiile partilor
conditii privind reinnoirea, prelungirea, rezilierea sau denuntarea unilaterala anticipata a contractului de furnizare
garantiile care se solicita

Nu uita insa ca va trebui sa platesti toate facturile de la fosta companie care iti furniza energie electrica, iar acest lucru trebuie facut in maximum 42 de zile calendaristice de la data incetarii contractului.

In cazul in care soldul este negativ, adica ai platit in plus la factura si actualul furnizor de energie electrica iti datoreaza bani, acesta are obligatia de a returna clientului suma datorata in termen de 5 zile calendaristice de la data emiterii facturii.

Sursa www.cumsa.ro

Continua sa citesti

Actualitate

Hai la ski pe Pârtia Durău din Durău Park | PROGRAM

Publicat

pe

De

Începând de vineri (15 ianuarie), te așteptăm la ski, după următorul program:

Continua sa citesti

Actualitate

Vine gerul în România! Cum va fi vremea în următoarele săptămâni

Publicat

pe

De

Temperaturile vor începe să scadă treptat din 15 ianuarie începând din nordul României, urmând să atingem un vârf în intervalul 17 – 19 ianuarie 2021 în toată țara. Pe hartă e reprezentat vârful valului de ger, adică cele mai scăzute valori termice estimate de modelele numerice. Vremea va rămâne deosebit de rece și în dimineața zilei de 20 ianuarie în centru, nord și est, în timp ce în vest, sud-vest și sud vom consemna o încălzire ușoară și treptată a vremii. Din 21 ianuarie 2021, minimele și maximele termice vor începe să crească și în centru, nord și est.

SURSA: Meteo Alert Severe Weather – România

Continua sa citesti

Popular