Connect with us

Actualitate

Din Ceahlău la Marea Neagră, în canoe

Publicat

pe

Asociația Plai Verde în colaborare cu Asociația Green Ties, Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 și Clubul Sportiv Ceahlăul Piatra-Neamț pun la cale un proiect ambițios care are ca scop reproducerea drumului plutașilor. Proiectul se numește Wild Canoeing Tour (din Ceahlău la Marea Neagră) și implică 10 canoe cu 20 de persoane ce vor parcurge acest drum în 8 zile, începând cu 14 august 2020.

Traseul începe pe 14 august în comuna Ceahlău, pe lacul Izvorul Muntelui, în același timp cu festivalul Waterfest care, de asemenea, promovează ieșirea în natură prin activități pe apă și concerte în aer liber. După parcurgerea Lacului Izvorul Muntelui, participanții vor ajunge în seara zilei de 14 august în Piatra Neamț, în locația “La Caiace”, unde va avea loc un eveniment în aer liber de la care nu vor lipsi mâncarea tradițională, muzica folk, concursuri de SUP (stand-up paddle) și voia bună.
În ziua a 2-a se ajunge la Bacău la Adjud. În ziua a 3-a de la Adjud se ajunge la Rezervația Naturală Pădurea Merișor și apoi în satul Nămoloasa. În ziua a 4-a, din satul Nămoloasa se ajunge la Șendreni. Ziua a 5-a este dedicată traseului Șendreni – Isaccea, ziua a 6-a traseului Isaccea Tulcea. În ziua a 7-a, de la Tulcea se ajunge la Maliuc, iar dacă totul decurge bine în ziua a 8-a de la Maliuc se ajunge în Sulina.
La Sulina va avea loc o seară pescărească, plină de surprize, împreună cu Ivan Patzaichin, canoist român, cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vară din 1968, 1972, 1980 și 1984 și triplu laureat cu argint

Pe parcursul traseului, participanții vor vedea cum Bistrița se varsă în Siret, iar Siretul se varsă în Dunăre, vor admira fauna și flora și se vor bucura de natură, recreând Drumul Plutașilor.

Sursă foto: Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare”

Sursă foto: Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare”

Plutăritul pe valea Bistriţei a fost un punct de referință, un reper în ceea ce privește plutăritului din România. Până în anii ’50, când au început lucrările la barajul de la Bicaz, plutăritul era una din îndeletnicirile de bază ale localnicilor de pe valea Bistriței, din Suceava și Neamț. Astăzi, poveștile despre plutărit se mai găsesc în cărți și alte memorii scrise, rămase ca mărturie și doar turiştii ar mai fi interesaţi să facă o plimbare cu pluta pe Bistriţa

Alte detalii despre eveniment găsiți pe pagina organizatorilor și la numărul de telefon 0720.754.144

https://www.facebook.com/Wild-Canoeing-Tour-112327840539163/

Sursa foto: Asociația Plai Verde

Continua sa citesti
Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

FOTO | 450 de grame de trufe negre culese ilegal în pădurea din zona Secu

Publicat

pe

4.000 de lei amendă pentru  a fost jackpot-ul zilei de 24 septembrie pentru 2 bărbați nemțeni.
Însoțiți de 4 câini antrenați pentru căutare, cei doi bărbați au fost depistați joi, 24 septembrie, de jandarmii montani din cadrul Postului de Jandarmi Montan Vânători-Neamț în pădurea din zona Secu.
„Diamantele negre” au fost confiscate și predate reprezentanților Ocolului Silvic Vânători-Neamț.

Continua sa citesti

Actualitate

COD PORTOCALIU de ploi în județul Neamț

Publicat

pe

Administrația Națională de Meteorologie  a emis o avertizare meteorologică, valabilă în intervalul 26 septembrie, ora 09:00 și 27 septembrie, ora 03:00 pe teritoriul Moldovei, inclusiv județul Neamț.

Începând cu după-amiaza zilei de sâmbătă, 26 septembrie, va ploua abundent și vor fi intervale în care se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică accentuată (vijelii puternice, grindină și frecvente descărcări electrice). Cantitățile de apă vor depăși 50…60 l/mp și izolat 70…90 l/mp.

Interval de valabilitate: 26 septembrie, ora 09:00 –27 septembrie, ora 03:00

Fenomene vizate: ploi abundente, instabilitate atmosferică accentuată

Zone afectate: județele Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea

Continua sa citesti

Actualitate

Anunț de la APA SERV – apă furnizată cu presiune scăzută

Publicat

pe

Anunt primit la ora 08.35 de la CJ APASERV SA

Din cauza consumului mare de apă la nivelul Comunei Bălţăteşti, Comunei Agapia şi Oraşului Tg. Neamţ, consum ce depășește capacitatea de refacere a nivelului de apă brută în rezervoarele din care se realizează potabilizarea apei, Compania Judeţeană APA SERV SA este pusă în situaţia neplăcută de a furniza apă cu presiune scăzută în comuna Bălțătești, Comuna Agapia și în Orașul Tg. Neamț (strada Mărășești și strada Biruinței), existând şi posibilitatea sistării totale a furnizării serviciului de alimentare cu apă potabilă, începând de astăzi 25.09.2020 ora 09,00 până sâmbătă 26.09.2020 ora 08,00.

 

Rugăm din nou, pe această cale, populația să utilizeze apa potabilă distribuită prin sistemul de alimentare cu apă, numai în scopul satisfacerii cu prioritate a nevoilor gospodăreşti, respectiv numai în scop potabil şi menajer.

Mulţumim pentru înţelegere!

Pentru informații suplimentare beneficiarii noștri, pot suna la Dispeceratul APA SERV care funcționează nonstop, la numărul de telefon 0233/233340 sau pot accesa site-ul Companiei

Continua sa citesti

Popular