Connect with us

Stil de viata

De ce nu te plac oamenii?

Publicat

pe

Fiecare dintre noi ne amintim cu plăcere de momentul în care am întâlnit pe cineva care s-a dovedit a fi cel mai bun prieten sau cea mai plăcută persoană pe care am întâlnit-o vreodată. În general, avem la dispoziţie doar câteva secunde pentru a face pe cineva să-și dorească cu adevărat să fie alături de noi, iar din acest punct de vedere unele detalii, cărora s-ar putea să nu le dăm importanţă, s-ar putea dovedi extrem de importante. Iată în continuare câteva trăsături și comportamente care s-ar putea să-i facă pe oameni să nu te placă, atât în mediul online cât și ca persoană:

1. Postezi prea multe fotografii pe Facebook

Într-un studiu din anul 2013 se arată că postarea unui număr prea mare de fotografii pe Facebook poate afecta relațiile personale:

„Acest lucru este o consecinţă a faptului că oamenii, alţii decât prietenii foarte apropiați și rudele, nu par să fie interesaţi de cei care împărtășesc, în mod constant, fotografii despre ei înșiși“, a declarat David Houghton, autorul principal al studiului din cadrul Birmingham Business School.

În mod particular, s-a constatat că oamenilor nu le face plăcere atunci când sunt asaltaţi cu prea multe fotografii cu rude de familie sau prieteni.

„Fiți precauți atunci când postaţi ceva pe Facebook și gândiţi-vă cum ar putea fi acel lucru perceput de cei care îl vor vedea. Deşi împărtăşirea unor informaţii personale este, de cele mai multe ori, benefică pentru relaţiile personale, câteodată acestea pot fi afectate”, avertizează Ben Marder de la University of Edinburgh, care a lucrat, de asemenea, la studiu.

2. Ai prea mulți sau prea puțini prieteni pe Facebook

Într-un studiu din anul 2008, cercetătorii de la Michigan State University le-au cerut studenţilor să se uite la câteva profile fictive de pe Facebook și să decidă pe care le preferă.  Rezultatele au arătat că profilele preferate sunt cele ale unor persoane care au aproximativ 300 de prieteni pe Facebook. Profilele cu numărul cel mai mic de aprecieri s-au dovedit cele ale unor persoane care au mai puţin de 100 de prieteni pe Facebook sau care au mai mult de 300 de prieteni pe Facebook.

Autorii studiului afirmă următoarele: „Persoanele cu prea mulți prieteni sunt percepute că se concentrează prea mult pe Facebook pentru a-şi mări numărul de prieteni și, în general, se consideră că numărul mare de prieteni pe care îl au unele persoane nu este o consecință a popularităţii lor”.

3. Dezvălui aspecte personale într-o fază timpurie a unei relații

Psihologii afirmă că dezvăluirea unor detalii, cum ar fi, de exemplu, că o rudă are o relaţie extraconjugală, te poate face să pari nesigur, neserios și îţi poate afecta relaţia respectivă.

Aşa cum sugerează un studiu din anul 2013, realizat de Susan Sprecher de la Illinois State University, este mult mai bine să ne limităm la oferirea unor detalii despre hobby-urile personale și despre amintirile preferate din copilărie. Astfel vom fi percepuţi drept persoane calde și plăcute.

4. Întrebi fără a vorbi deloc despre tine

În același studiu din anul 2013 există o avertizare importantă: dezvăluirea unor detalii personale presupune reciprocitate. În general, oamenii nu te vor place dacă atunci când îţi oferă anumite detalii privind viaţa lor personală nu reacţionezi într-un mod similar.

Autorii studiului afirmă următoarele: „Deși oamenii timizi sau anxioşi pot pune întrebări pentru a distrage atenția de la ei înșiși, cercetările noastre arată că aceasta nu este o strategie bună pentru inițierea relațiilor personale. Într-o relaţie interpersonală, ambii participanţi trebuie să se deschidă unul către celălalt, într-un mod similar, pentru a genera o apropiere reciprocă și plăcerea de a comunica”.

5. Utilizezi poze de profil care au fost făcute mult prea de aproape

Cercetările de la California Institute of Technology sugerează că oamenii preferă mai degrabă fotografii de profil realizate de la o distanţă de aproximativ 135 cm decât fotografiile de profil realizate de la o distanţă de doar 45 de cm, acestea din urmă fiind, în general, considerate mai puțin atractive, iar persoanele fotografiate mai puţin de încredere.

6. Îţi ascunzi emoțiile

Cercetările sugerează că suntem mai plăcuţi celor din jurul nostru dacă nu ne ascundem emoţiile decât dacă ne închidem în noi înşine fără ca altcineva să poată înţelege emoţiile noastre.

„Atunci când oamenii intuiesc că cineva își ascunde emoțiile, ei pot interpreta acest lucru ca fiind un dezinteres în ceea ce priveşte stabilirea unor relaţii interpersonale”, afirmă cercetătorii.

7. Te comporţi mult prea altruist

În general, oamenii altruişti sunt interesaţi de cei din jurul lor, de binele lor şi încearcă să-i ajute. Cu toate acestea, în anumite situaţii, un astfel de comportament ar putea fi interpretat drept o dorinţă de a îndatora pe cineva cu ceva, astfel încât această situaţie să fie exploatată mai târziu într-un anumit scop. De asemenea, altruismul ar putea fi interpretat ca o dorinţă de exprimare a superiorităţii.

Chiar dacă acţiunile altruiste sunt dezinteresate, unele persoane refuză acest ajutor, deoarece le poate induce un sentiment de vinovăţie sau de inferioritate. Din acest motiv trebuie să ne limităm altruismul la persoanele care într-adevăr sunt dispuse să ne accepte ajutorul.

8. Nu zâmbeşti

Într-un un studiu al University of Wyoming aproape 100 de studente au privit fotografiile unor femei în timp ce acestea zâmbeau, sau nu zâmbeau, într-o postură deschisă a corpului şi în timp ce acestea zâmbeau, sau nu zâmbeau, într-o postură închisă a corpului. Rezultatele au arătat că, indiferent de postura corpului, femeile care zâmbeau au fost considerate mai plăcute decât cele care nu zâmbeau.

De asemenea, cercetătorii de la Stanford University și de la University of Duisburg-Essen au descoperit că studenții care au comunicat prin intermediul avatarelor, desene utilizate pe reţelele sociale, s-au simțit mai bine atunci când acestea aveau un zâmbet mare. Mai mult, într-un alt studiu s-a constatat că dacă zâmbim atunci când întâlnim pe cineva, persoana respectivă îşi va aduce aminte mai uşor de noi.

9. Te comporți ca și cum nu îţi place de cineva

Cercetătorii de la University of Waterloo şi de la University of Manitobaau au descoperit că atunci când credem că oamenii ne acceptă aşa cum suntem, vom fi mai atenţi cu ei şi astfel cresc şansele ca aceştia chiar să ajungă să ne placă cu adevărat. Chiar dacă nu eşti sigur de ce simte persoana pe care o întâlneşti faţă de tine, acţionează ca și cum ai simpatiza persoana respectivă şi, cel mai probabil, la fel va acţiona şi aceasta.

10. Ai un nume greu de pronunțat

Într-un studiu din anul 2012, care a fost realizat de cercetătorii de la University of Melbourne, University of Leuven şi New York University, se arată că oamenii preferă persoanele având un nume de familie uşor de pronunţat decât persoanele cu un nume de familie dificil de pronunţat.

Într-un experiment din studiu, participanții au citit un articol inventat de ziar despre un bărbat care se pregătea să participe la viitoarele alegeri din consiliul local. Pentru o parte dintre participanții la experiment, numele bărbatului din articol era relativ ușor de pronunțat (Lazaridis sau Paradowska), în timp ce pentru ceilalţi participanţi la experiment numele bărbatului era mai greu de pronunțat (Vougiouklakis sau Leszczynska). Cercetătorii au constatat că participanții, care au citit despre bărbatul având numele mai simplu de pronunţat,  consideră că acesta era un candidat potrivit pentru alegerile locale, în comparaţie cu participanții care au citit despre bărbatul cu numele de familie mai complicat.

11. Incluzi numele unor personalități și instituții importante în conversații

În  anul 2009 cercetătorii de la University of Zurich au publicat un document care sugerează că prin includerea  numelui unor personalităţi sau a unor instituții importante în timpul conversațiilor vom fi percepuţi mai puţin competenţi şi mai puțin plăcuți.

via stiintaonline.ro

Continua sa citesti
Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

AvA Bio Lifestyle – Cum să ai un stil de viață mai sănătos?

Publicat

pe

AvA Bio Lifestyle este un centru nutrițional din Târgu Neamț, unde se realizează tratamente profesionale, cum ar fi colonhidroterapia, ozonoterapia, detoxifiere precum și dietă personalizată.

Cine se ocupă de cabinet?

Fondatoarea Andreea Avîrvarei – licențiată în psihologie, absolventă de cursuri de nutriție , hidrocolonoterapie și adeptă a stilului de viață sănătos, plină de energie și dornică să aducă un nou concept în urbe bazat pe principiul promovării unei alimentații corecte, determinată tot mai mult de oamenii din jur, de prieteni, apropiați, familie și mai ales de cât de puțin se pune accentul pe sănătate și cât de mic este respectul față de propriul corp până la urmă.

De ce nutriționist?

Vinovat ar fi tatăl meu (motto-ul lui „nu trăim că să mâncăm, ci mâncăm că să trăim) care de mici ne-a indus mie şi surorii mele un stil de viaţă sănătos, aşadar de la el a pornit totul zic eu. Obiceiurile sănătoase se implementează de la o vârstă fragedă! Apoi devenind mama a trei copii minunați, cu tot felul de nevoi, schimbări și adaptări la mediul acesta tot mai toxic.
Nutriția joacă un rol important în viață noastră, o 3alimentație corectă și rațională permite o dezvoltare optimă și o creștere a performanțelor.
Alimentația sănătoasă și combaterea sedentarismului reprezintă factori esențiali în vederea menținerii unei stări generale de bunăstare a organismului și pentru evitarea unui număr mare afecțiuni. Stilul de viață nesănătos, tradus și prin dezechilibre alimentare, contribuie la instalarea sau însoțește majoritatea bolilor cronice netransmisibile, printre care diabetul, afecțiunile cardiovasculare și chiar cancerul.

Care este rolul vostru?

Consider că rolul nostru este unul important, acela de a ajută mai multe persoane să adopte un stil de viaţă sănătos.
Încercăm a întregi într-un singur loc pasiunea pentru nutriție și stil de viață sănătos înglobând aici toate cele 3 dimensiuni…minte, trup și suflet.
Nu e suficient să analizăm doar ce avem în farfurie. A mânca este un întreg univers, cu gânduri, emoții, vise, dorințe, speranțe. Iar pentru a le înțelege toate acestea ne ajută psihonutriția. Deoarece AvA Bio Lifestyle și-a propus o misiune, aceea de a crea un scop înalt în potențialul sănătății dumneavoastră a adus laolaltă cele mai inovative, naturale, și non-invazive metode de prevenție bazate pe medicină holistică…Hidrocolonoterapia și Saună cu Ozon.

Andreea Avirvarei -Tehnician nutriționist și specialist în hidrocolonoterapie.

Ana Nechita – asistent medical generalist și specialist în saună cu ozon.

Mădălina Dobrică – asistent medical generalist și specialist în hidrocolonoterapie.”

Ce servicii oferiți?

Colonhidroterapia este o procedura terapeutică recomandată de medici, care constă în detoxifierea organismului și eliminarea depunerilor de toxine, chiar pietrificate sau blocate în peretele intestinului gros dealungul anilor. Se rezolva multe probleme de sănătate etc.

Saună cu Ozon Hocatt Plus – această saună cu aburi de ozon, având multiple efecte terapeutice este cea mai avansată, cea mai cuprinzătoare, cea mai eficientă şi mai sigură linie de tratament. Nu se foloseşte numai în cazul unei afecțiuni medicale, ci şi pentru relaxare, SPA. Acesta este un aparat în care orice persoană se poate aşeza confortabil, cu capul în afară 9 ozon-ul nu trebuie respirat), bucurându-se de sistemul de relaxare din saună, în vreme ce i se administrează sesiunea de terapie de 25-30 de minute. Dispozitivul este bine configurat, dispunând de un ecran tactil uşor de manevrat şi, de asemenea, de un monitor ce indică pulsul.  

Biorezonanța este o metodă modernă de diagnostic și tratament, dezvoltată pe baza cercetărilor efectuate de Institutele de Psihofizică.
Aparatul de biorezonanță constă într-un sistem computerizat care poate detecta din timp deficiențele sau modificările patologice la nivelul structurilor de unde energetice generate la nivelul țesuturilor, organelor sau celulelor organismului.

Stimularea nervului electric transcutanat (TENS) este o terapie care utilizează curentul electric furnizat prin electrozi la nivelul pielii pentru a ușura durerea. Stimularea electrică a nervilor poate încuraja organismul să producă analgezice naturale numite endorfine, care pot bloca percepția durerii. TENS se face cu o mașină mică, alimentată cu baterii, care are dimensiunile unui radio de buzunar.

Analiză compoziției corporale Tanita – în cadrul centrului nostru beneficiați de diagnosticare profesională înainte de a începe orice tratament.. Terapeutele noastre, în urmă diagnosticului corporal va recomandă tratamente personalizate întocmind schemă de terapii în funcție de dorințele dumneavoastră. Această diagnoză se desfășoară în câțiva pași necesari pentru o recomandare corectă și potrivită pentru dumneavoastră:Tanita este liderul mondial în domeniul echipamentelor de cantărire și măsurare a masei corporale. Aparatul utilizează metodă BIA, metodă de analiză a impedanței bioelectrice.

Consilierea nutrițională te ajută să îți reduci greutatea corporală, să te simți bine cu ține, să îți remediezi anumite probleme de sananatate sau pur și simplu să îți păstrezi starea de sănătate. Reprezintă evaluarea complete a stării tale de sănătate din punct de vedere fizic, nutritional și metabolic, pentru susținerea și întreținerea organismului în condiții optime.

Detoxifierea a fost creată pentru a vă oferi un start rapid – un boost care să vă ajute toate sistemele să funcţioneze mai bine. Este un instrument pe care oricine îl poate folosi pentru a se reface, a se echilibra şi a se vindecă. Întrucât a fost creat ţînând cont de nevoile oamenilor ocupaţi, Detoxul este un plan simplu şi practic de detoxifiere care se încadrează perfect în viaţa de zi cu zi, fără să vă ceară să întrerupeţi cursul normal al vieţii. Toxinele şi stresul creează obstacole în calea funcţionării normale şi a capacităţii de autovindecare a corpurilor noastre. Dacă îndepărtăm obstacolele şi le oferim ceea ce le lipseşte, corpurile noastre îşi pot recupera sănătatea şi energia, iar noi începem să arătăm şi să ne simţim extraordinar de bine!

Testări Glicemice și Tensiune – încercăm să le oferim celor clienților nostril  posibilitatea de a-şi evalua tensiunea arterială, glicemia. Evaluările încep cu măsurarea tensiunii arteriale, apoi continuă cu măsurarea glicemiei. Dacă sunt situaţii mai serioase, trimite mai departe către investigaţii şi astfel încercăm să promovăm în rândul oamenilor tocmai ideea de a conştientiza cât este de important să îşi măsoare atât tensiunea arterială, cât şi glicemia, periodic, pentru că sunt extrem de importante şi relevante pentru starea de sănătate.

Drenajul limfatic manual este un tip de masaj bazat pe ipoteza că va încuraja drenajul natural al limfei, care transportă produsele reziduale departe de țesuturi înapoi spre inimă.

Puteți găsi cabinetul nutrițional pe Str. Sublocotenent Radu Teoharie, Bl D3, Sc A, Parter în Targu Neamt, iar pentru detalii puteți contacta numerele de telefon: +4 (0746) 990 700 și +4 (0770) 532 199, adresa de email andreea.avirvarei8@gmail.com sau puteți vizita pagina de Facebook AvA Bio Lifestyle.

Continua sa citesti

Actualitate

6 august – Schimbarea la față a Domnului

Publicat

pe

În fiecare an, pe data de 6 august, creștinii prăznuiesc Schimbarea la față a Domnului. Schimbarea la față are ca semnificaţie momentul în care apostolii Mântuitorului, aflaţi pe muntele Tabor, s-au convins că acesta nu este doar un prooroc al lui Dumnezeu, ci Fiul Său.

Sărbătoarea Shimbării la Faţă a Domnului datează de la începutul sec. al IV-lea, când Sfânta Împărateasa Elena zideşte o biserică pe Muntele Tabor. Această sărbătoare începe să fie menţionată în documente din prima jumătate a secolului al V lea.

În Apus, sărbătoarea Schimbării la Fata s-a generalizat mai târziu, prin hotărârea luată de papa Calist III ca mulţumire pentru biruinţa creştinilor asupra turcilor la Belgrad, în anul 1456, potrivit crestinortodox.ro.

Schimbarea la Față a Domnului. Tradiții și superstiții

Schimbarea la față a Domnului. Există obiceiul ca în această zi să se facă pomenire generală a celor trecuţi la cele veşnice (Biserica Rusă). În unele zone, de sărbătoarea Schimbării la Faţă a Domnului se aduc la biserică struguri, care se împart credincioşilor.

În această zi nu e bine să te cerți cu nimeni și nici să fii certat de cineva, că așa vei fi tot anul, până la următoarea sărbătoare. Fetele sunt sfătuite să nu se pieptene în această zi, pentru că nu le mai crește părul. În această zi se interzice scăldatul, pentru că apele fiind de acum tot mai reci, crește riscul îmbolnăvirilor.

Schimbarea la faţă constituie, de asemenea, un moment important în calendarul viticol. Astăzi, nu se lucrează și la biserică se duc poame din nouă recoltă, se binecuvântează și se împart. Tradiția spune că nu se spală în această zi deoarece o să fiţi năpădiţi de ploşniţe şi păduchi; femeile însărcinate, dacă vor posti în această zi, vor avea parte de o naştere uşoară şi de copii sănătoşi; este bine de evitat călătoriile deoarece se spune că vă veţi rătăci.

Continua sa citesti

Stil de viata

Târgnemțean care ne reprezintă în catalogul bărboșilor

Publicat

pe

De

Salut, Andrei! Ești imaginea lunii mai. Ne povestești cum a fost experiența fotoshooting-ului pentru calendar?

Fotoshootingul a fost executat cu naturalețe și profesionalism, într-un cadru liniștit și prietenos, ceea ce m-a făcut să mă simt în elementul meu. O experiență drăguță care m-a făcut să vreau să se repete.

Care sunt cele mai importante trei lucruri care ți-au confirmat că barba este alegerea perfectă pentru tine?

Barba, pentru mine, este și a fost mereu ceva natural și la timpul ei. Nu am avut nevoie de confirmare pentru asta din partea nimănui, dar dacă e să enumăr lucruri care mă asigură constant că e ce trebuie aș spune: faptul că exprimă la exterior ceea ce simt în interior, modul cel mai simplu de a fi remarcat în mulțime și plusul de personalitate pe care îl oferă, profitând din plin de boost-ul de încredere de sine cu care vine la pachet.

Știm că meseria de economist impune seriozitate. Cum crezi că te-a ajutat barba în acest sens?

Oamenii cu viziune și perspective largi, au văzut, când vine vorba de profesie, prin barba mea, omul dezinvolt care nu gândește mereu după șablon și execută robotic sarcini, omul creativ, omul rebel în idei, concepții și puncte de vedere, dar care știe să echilibreze latura conservatoare cu gândirea „outside the box”. Îmi place să cred că ceea ce exprimă barba mea, mă face să fiu omul de nișă, care, pus la locul potrivit, face diferența!

Barba nu este chiar pentru oricine. Cum ai descrie tu personalitatea unui bărbos?

Bărbosul este acela care are atât de multe de exprimat încât dau pe afară…prin barbă. Și prin asta iese în evidență. Este adevărat, nu e pentru oricine. Doar răbdarea de a o crește spune multe despre respectiva persoană, ca să nu mai vorbim de atitudinea cu care porți barba și modul persuasiv cu care exprimi că ești diferit fără a părea infatuat.

Care este rutina ta zilnică de îngrijire a bărbii? Ai un produs de care nu te poți lipsi?

Îmi place să am uscătorul de păr și uleiul de barbă mereu la îndemână. În rest totul decurge rapid și cu rezultate mulțumitoare: spălat zilnic, uscat, ulei pentru hidratare, miros și strălucire și asta e tot!

Ce sfaturi ai vrea să le oferi celorlați bărboși din comunitatea NIVEA MEN?

Sfat pentru bărboși? Dacă nu o faceți încă, purtați-vă barba ca o extensie a propriei personalități și nu ca pe un trend ce vă definește o perioadă. Întoarceți cât mai multe priviri prin bunul gust cu care aveți grijă de barba voastră și nu uitați: cu o barbă mare vine și o responabilitate mare! 😉

Photo credit: Alex Galmeanu

Publicată de NIVEA MEN RO pe Joi, 10 mai 2018

Continua sa citesti

Popular