Connect with us

Politica

Curajul și determinarea de a candida pentru Primăria comunei Văleni

Publicat

pe

Continua sa citesti
Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politica

5 motive să ieșim la vot. Pentru o Românie fără hoție

Publicat

pe

De

  1. Pentru dreptul tău la sănătate, aici, în Neamț, votează pe 6 decembrie!

Când s-a produs incendiul de la Spitalul Județean, deja nu mai erau locuri la Terapie Intensivă pentru non-Covid. Un spital vechi de 40 de ani, cu manageri după manageri care nu fac față unei clădiri învechite, cu probleme de personal, în veșnice scandaluri, unde unele operații se fac pe mese de morgă, în săli neîncălzite.

Spitalul Județean nu mai e un spital, e miză la pokerul politic. Cabinete medicale în mediul rural? Un vis frumos, prea rar devenit realitate. Servicii de urgență atunci când e nevoie, unde e nevoie? Poate la Iași. Nemțenii au nevoie de servicii medicale, pe care o politică responsabilă le poate pune la dispoziție – pentru binele oamenilor.

 

  1. Pentru educația viitoarelor generații, ia-ți familia și du-te să votezi!

De luni de zile, copiii fac școală pe internet – dacă există tablete, telefoane, internet și electricitate. Dacă nu, Guvernul actual le promite că le va da: cândva, cumva. Sunt 83 de comune în județul Neamț, iar din cei 1.000 de elevi de la Săbăoani, 800 încă așteaptă să primească tablete. Educația e singura cale adevărată pentru a scăpa de sărăcie, singura cale de prosperitate a întregii comunități. Trebuie ca elevii să se poată întoarce în băncile de lemn ale școlilor, trebuie ca cei care le predau să fie ei înșiși bine pregătiți, iar familiile, susținute să-și țină copiii cât mai mult în școală. Iar unul din pariurile noastre politice este educația!

 

  1. Pentru familiile noastre plecate în țări străine, ieși la vot pe 6 decembrie!

Nu există om în Neamț care să nu aibă rude, prieteni, cunoștințe sau apropiați care au luat calea străinătății – dacă nu cumva au fost ei înșiși plecați și s-au întors când n-au mai putut. Familii întregi despărțite de multe granițe, părinți rămași să-și ducă bătrânețile departe de copii și nepoți, tinereți petrecute în locuri de care nu aparții.

Avem nevoie să ni se întoarcă tinerii și ei au nevoie să revină acasă, să aducă înapoi, în Neamț, ce-au învățat în alte părți. Bunăstarea e posibilă acasă, avem nevoie doar de politicieni care să înțeleagă asta!

 

  1. Pentru muncă cinstită, bine plătită, votează duminică.

Avem în Neamț pământuri mănoase și păduri dese, munți de o frumusețe incredibilă, lacuri și văi bogate. Neamțul poate fi leagănul pentru turismul respectuos cu natura și agricultura sustenabilă, cu produse sănătoase, energia regenerabilă și industriile nepoluante, care nu distrug, ale viitorului. Pentru asta, avem nevoie să fim reprezentați în Parlament și la guvernare de politicieni care înțeleg că economia există pentru oameni, pentru ca ei să se poată împlini profesional, iar cerul să fie limita pentru potențialul lor de a se dezvolta.

 

  1. Și, mai ales, ieși la vot pentru autostradă în Moldova.

De 30 de ani, Moldova e altă țară. De la Bacău la Piatra Neamț, nici măcar calea ferată nu e electrificată.

16 km de centură ocolitoare s-au inaugurat cu mare fast zilele trecute la Bacău. 15 minute din cele 5 ore de la Piatra la București: cu atât ni s-a scurtat timpul departe de ai noștri, pierdut pe drumuri făcute acum zeci de ani.

Autostrada nu e un moft, un vis nelalocul acestui secol, nu e un munte de asfalt turnat în vremuri când ar trebui să ne gândim mai mult la natură. Autostrada pentru Moldova e o arteră a vieții, de care Neamțul are nevoie ca să poată respira în ritmul adevărat al dezvoltării lui.

 

Nemțenii au nevoie de voci puternice care să vorbească în numele lor în Parlamentul României. Votează USRPLUS, poziția 5 pe buletinul de vot!

Continua sa citesti

Actualitate

Laura David, un om de cuvânt pentru nemțeni

Publicat

pe

Laura David candidează la Camera Deputaților, din partea USR PLUS Neamț. Pe buletinul de vot, Alianța USRPLUS se găsește la poziția 5.

Laura a crescut în Piatra Neamț, dar locuiește de mulți ani în comuna Alexandru cel Bun. A absolvit Facultatea de Relații Economice Internaționale la București și lucrează ca economist la societatea de consultanță pentru firme internaționale pe care a înființat-o împreună cu soțul ei. E un om de cuvânt, pune pasiune în ceea ce face și se dedică total proiectelor în care crede.

Laura a învățat că fiecare lucru trebuie făcut la timpul său. La vârsta de 44 de ani și după o experiență profesională desfășurată exclusiv în mediul privat, Laura crede că e momentul potrivit să se implice în viața politică din România.

E unul dintre cei mai noi membri ai USR și unul dintre cei mai activi la alegerile locale din septembrie 2020. De mult timp, Laura e cel mai activ și vigilent critic al administrației locale din Alexandru cel Bun, vocea vie și neobosită a cetățenilor din comună.

Laura David a întrebat oamenii din jur ce și-ar dori de la un parlamentar, cum își imaginează reprezentantul lor în Camera Deputaților.

„Avem nevoie de oameni competenți și corecți“, au spus unii. „Profesionalism, corectitudine, seriozitate, implicare, dorința de a schimba lucrurile în bine.“ „În Parlament trebuie să ajungă oameni corecți, cinstiți, pregătiți, care au excelat în profesia lor și care acum vor să pună umărul la schimbarea modului în care se înțelege să se facă politică“, au răspuns alții.

Laura își dorește să participe la schimbarea actualei clase politice românești, în care majoritatea celor care ne reprezintă în Parlament votează fără să fi citit măcar documentele supuse votului și fără să știe despre ce e vorba, se plictisesc vizibil la ședințe sau nu se întâlnesc niciodată cu propriii alegători. Laura crede că a venit timpul ca parlamentarii să trateze cu deplină responsabilitate onoarea de a reprezenta cetățenii și să fie conștienți că traiul multora dintre români depinde de deciziile Parlamentului.

Proiectul de acum al Laurei este România. Își dorește un Cod de Procedură Administrativă care să includă posibilitatea semnării electronice a tuturor actelor administrative și vrea să lucreze la actualizarea legislației electorale – cu vot prin corespondență eficient și vot electronic. Va contribui la susținerea investițiilor în infrastructura de turism și la dezvoltarea sistemului de învățământ conform necesităților de pe piața muncii.

Nemțenii ne-au dat votul pe 27 septembrie. Avem încredere că o vor face și pe 6 decembrie. Cu mască și distanțare socială la secțiile de vot.

Continua sa citesti

Actualitate

USR PLUS – O Românie fără hoție.

Publicat

pe

În patru ani, am demonstrat, ca tânăr deputat de Neamț, că se poate face un alt fel de politică și că experiența, adică suma greșelilor și reușitelor, se poate câștiga cu demnitate și fără hoție, ci cu profesionalism și victorii pentru cetățeni. Acum, Neamțul are nevoie de o echipă, ecchipa USR PLUS, pentru ca împreună să punem Neamțul și oamenii lui pe agenda de priorități a Parlamentului.” – Iulian Bulai, candidat pentru Camera Deputaților.

 

 

 

 

 

Timp de 20 de ani, m-am luptat, eu și echipajul meu, cu mările și oceanele, pentru ca navele pe care le conduceam să ajungă cu bine la destinație. Acum, bătălia mea e acasă – pentru nemțeni și bunăstarea lor. Neamțul are nevoie de luptători pentru cauza lui acolo unde se decid politicile publice, la București. Vreau să facem echipă în Parlament, pentru județul nostru și pentru Moldova.” – Florin Zaharia, candidat pentru Senatul României.

 

 

Continua sa citesti

Popular