Connect with us

Actualitate

Crește îngijorator și la Neamţ numărul cazurilor de gripă!

Publicat

pe

Conform informaţiilor oferite de Direcţia de Sănătate Publică Neamţ, în prima săptămînă din an a fost înregistrat un singur caz de gripă, după care în următoarele săptămâni numărul a crescut constant, la 4, apoi 14, pentru a ajunge în perioada  21-27 ianuarie să se dubleze, 31 de cazuri de gripă fiind înregistrate în Neamţ în această perioada.

Şi numărul cazurilor de viroze s-a dublat față de începutul anului, ajungând  la aprape 2.500 în această perioadă.

Situația este similară și în privința cazurilor de pneumonie, care au crescut de la 209 la 573 în intervalul menţionat.

DSP Neamț face apel la părinți se prezinte cu copii la medic de la primele semne de gripă. De altfel, copiii se numără printre cele mai afectate grupe de vârstă în privința afecțiunilor de sezon.

Reprezentanţii Prefecturii Neamţ au comunicat că nu a fost confirmat niciun caz de gripă în şcoli pînă săptămâna această, ci doar de viroze respiratorii, fapt pentru care nu s-a impus suspendarea cursurilor la Neamţ.

În sezonul gripal 2018-2019 s-au administrat aproape 35.000 doze de vaccin antigripal, medicii de familie din Neamț solicitând suplimentar de la Ministerul Sănătăţii peste 3.000 de doze.

 

Carmen B.

Actualitate

Hai la ski pe Pârtia Durău din Durău Park | PROGRAM

Publicat

pe

De

Începând de vineri (15 ianuarie), te așteptăm la ski, după următorul program:

Continua sa citesti

Actualitate

Vine gerul în România! Cum va fi vremea în următoarele săptămâni

Publicat

pe

De

Temperaturile vor începe să scadă treptat din 15 ianuarie începând din nordul României, urmând să atingem un vârf în intervalul 17 – 19 ianuarie 2021 în toată țara. Pe hartă e reprezentat vârful valului de ger, adică cele mai scăzute valori termice estimate de modelele numerice. Vremea va rămâne deosebit de rece și în dimineața zilei de 20 ianuarie în centru, nord și est, în timp ce în vest, sud-vest și sud vom consemna o încălzire ușoară și treptată a vremii. Din 21 ianuarie 2021, minimele și maximele termice vor începe să crească și în centru, nord și est.

SURSA: Meteo Alert Severe Weather – România

Continua sa citesti

Actualitate

Pe 21 ianuarie, Kaufland deschide primul magazin în Târgu Neamț

Publicat

pe

De

Kaufland deschide primul magazin din Târgu Neamț. Acesta a fost construit pe str. Castanilor , iar începând cu luna ianuarie (21) târgnemțeni vor putea merge aici la cumpărături.

Pe 21 ianuarie 2021, lanțul german de hypermarket-uri Kaufland  deschide o unitate la Târgu Neamț şi astfel, în anul financiar 2020, ce se încheie în februarie 2021 – o să aibă 13 magazine noi, scrie zf.ro.

 

Locuitorii din Târgu Neamț  vor avea, începând cu luna ianuarie, la dispoziție un nou hypermarket unde să își facă cumpărăturile. Lucrările la noul Kaufland au fost finalizate. Parcarea este și ea amenajată, marcajele trasate, iar muncitorii pun la punct ultimele detalii.

În urmă cu o lună, au început și angajările pentru noul centru comercial.

 

Continua sa citesti

Popular