Connect with us

Actualitate

COMUNICAT DE PRESĂ Lansare de carte “Monografia comunei Răucești”

Publicat

pe

Asociaţia “Centrul Comunitar de Resurse Răuceşti – Neamţ” anunţã lansarea Monografiei comunei Răucești în data de 20 octombrie 2019, începând cu ora 14:00, la Sala de festivități din localitate.

Monografia este o lucrare complexă, îndelung așteptată, atât de specialiști, cât și de locuitorii comunei, de cei care îndrăgesc aceste meleaguri și vor să le cunoască istoria, să afle informații interesante despre trecutul acestor așezări și pot să-și facă o impresie imediată despre felul în care au evoluat, despre oamenii care le-au locuit.

Proiectul de față vine în întâmpinarea nevoilor de promovare a educației culturale, de cunoaștere a istoriei satelor comunei Răucești – străvechi vetre de civilizație și cultură, de conștientizare a însemnătății istorice a acestor aşezări, vechi de mai bine de şase secole.
Autorul monografiei este profesorul Gheorghe Agafiței, cu un statut bine conturat în amintirea tuturor generațiilor de elevi, având experiența necesară în realizarea lucrărilor cu caracter istoric și monografic, fapt atestat de publicarea în anul 2013 a Monografiei satului Săvești.

Asociaţia “Centrul Comunitar de Resurse Răuceşti – Neamţ” este o organizație nonguvernamentală, fără scop patrimonial, cu personalitate juridică, înființată în luna mai 2013 și are misiunea de a promova dialogul social, respectarea valorilor și intereselor civice în procesul de elaborare și implementare a proiectelor și programelor în domeniile educație, sănătate, ocupare, locuire, cultură și culte, proiecte/programe care vizează educația și formarea profesională în sprijinul creșterii economice și dezvoltării bazate pe cunoaștere.

Continua sa citesti
Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Drum lin spre cer, prof. Gigel Bîrliba

Publicat

pe

A încetat din viață prof. Gigel Bîrliba, artist plastic și profesor de istorie. Transmitem sincere condoleanțe familiei, prietenilor, colegilor de breaslă și tutror celor care l-au cunoscut.

Dumnezeu să îl așeze la odihna cea bună!

 

Continua sa citesti

Actualitate

FOTO | 450 de grame de trufe negre culese ilegal în pădurea din zona Secu

Publicat

pe

4.000 de lei amendă pentru  a fost jackpot-ul zilei de 24 septembrie pentru 2 bărbați nemțeni.
Însoțiți de 4 câini antrenați pentru căutare, cei doi bărbați au fost depistați joi, 24 septembrie, de jandarmii montani din cadrul Postului de Jandarmi Montan Vânători-Neamț în pădurea din zona Secu.
„Diamantele negre” au fost confiscate și predate reprezentanților Ocolului Silvic Vânători-Neamț.

Continua sa citesti

Actualitate

COD PORTOCALIU de ploi în județul Neamț

Publicat

pe

Administrația Națională de Meteorologie  a emis o avertizare meteorologică, valabilă în intervalul 26 septembrie, ora 09:00 și 27 septembrie, ora 03:00 pe teritoriul Moldovei, inclusiv județul Neamț.

Începând cu după-amiaza zilei de sâmbătă, 26 septembrie, va ploua abundent și vor fi intervale în care se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică accentuată (vijelii puternice, grindină și frecvente descărcări electrice). Cantitățile de apă vor depăși 50…60 l/mp și izolat 70…90 l/mp.

Interval de valabilitate: 26 septembrie, ora 09:00 –27 septembrie, ora 03:00

Fenomene vizate: ploi abundente, instabilitate atmosferică accentuată

Zone afectate: județele Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea

Continua sa citesti

Popular