Connect with us

Actualitate

Comunicat de presă – conflict spontan cetateni de etnie rroma

Publicat

pe

 

Primăria Orașului Tîrgu Neamț – 06.07.2018
Conform celor declarate și de purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț, conflictul care a avut loc ieri în orașul nostru a avut următoarele caracteristici:
„În seara de 5 iulie, în jurul orelor 21.30, polițiștii din cadrul Poliției orașului Tîrgu Neamț au fost sesizați de către o persoană despre izbucnirea unui conflict între mai multe persoane, pe o stradă din Tîrgu Neamț.
Imediat, la fața locului s-a deplasat un echipaj format din doi polițiști de la Ordine Publică, iar ulterior a intervenit și un echipaj al Poliției Rutiere, împreună cu Poliția Locală.
În vederea dispersării persoanelor angrenate în conflict, unul dintre primii polițiști ajunși la fața locului a tras în plan vertical cinci focuri de avertisment, fără a rezulta rănirea vreunei persoane.
În continuare, s-a solicitat intervenția luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și a jandarmilor. Au fost identificate 10 persoane cu vârste cuprinse între 27 și 46 de ani, din localitatea Vînători- Neamț. Au fost conduse la sediul Poliției și audiate, iar împotriva lor s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore. Acestea au fost încarcerate în arestul IPJ Neamț, iar astăzi urmează să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Tîrgu Neamț cu propunerea luării unei măsuri preventive.
În cauză, sunt continuate cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice și încăierare”.
În cursul zilei de astăzi, am convocat Comisia de ordine și siguranță publică împreună cu Consiliul Local al orașului Tîrgu Neamț. Au fost invitați atât primarul comunei Vînători- Neamț, cât și reprezentanți ai Poliției Locale Vînători-Neamț, de unde provin toate cele 10 persoane de etnie rromă ridicate de Poliție până în prezent.
Competențele Primăriei orașului Tîrgu Neamț, în astfel de situatii sunt limitate, dar cu toate acestea printre primele forțe de intervenție ajunse la fața locului au fost patru polițiști locali, îmbrăcați în uniformă și trei în civil, aflați în afara programului. Aceștia au intervenit în plină încăierare, deși Poliția Locală nu are în dotare armament.
Voi lua cele mai drastice măsuri care țin de competența noastră, permise de legislația în vigoare, pornind de la tăierea ajutoarelor sociale la toți cei implicați în acest conflict violent, până la decăderea din drepturile părintești a celor care au și-au implicat copiii minori în conflict. Vom monitoriza mult mai strict cartierului Tăbăcari, de unde provine una dintre părțile implicate în incident. Avem însă mare nevoie ca aceste măsuri să fie implementate și la nivelul comunei Vînători – Neamț, de unde provin cele zece persoane ridicate până în acest moment de Poliție.
În urma evaluării preliminare a pagubelor, s-au identificat următoarele: două indicatoare rutiere îndoite pe str. Radu Teoharie, două autoturisme cu parbrizul spart, un balcon proprietate privată a unui magazin deteriorat prin lovire (geamuri sparte), treptele de acces ale unui magazin au fost dislocate, patru jardiniere stradale vandalizate, două bănci distruse.
Fac apel la toate forțele de ordine publică, să ia foarte în serios această situație și să o trateze cu prioritate, pentru a preveni orice alte urmări și pentru a oferi cetățenilor orașului certitudinea că suntem în siguranță.
Nu pot accepta ca orașul nostru să se transforme într-un câmp de luptă și cetățenilor să le fie teamă să iasă din casă.
Rog orice persoană care asistă la cel mai mic incident violent să sesizeze imediat prin apel la numărul unic de urgență 112, dar și Tel Verde Poliția Locală 0233661115.

Actualitate

FOTO | 450 de grame de trufe negre culese ilegal în pădurea din zona Secu

Publicat

pe

4.000 de lei amendă pentru  a fost jackpot-ul zilei de 24 septembrie pentru 2 bărbați nemțeni.
Însoțiți de 4 câini antrenați pentru căutare, cei doi bărbați au fost depistați joi, 24 septembrie, de jandarmii montani din cadrul Postului de Jandarmi Montan Vânători-Neamț în pădurea din zona Secu.
„Diamantele negre” au fost confiscate și predate reprezentanților Ocolului Silvic Vânători-Neamț.

Continua sa citesti

Actualitate

COD PORTOCALIU de ploi în județul Neamț

Publicat

pe

Administrația Națională de Meteorologie  a emis o avertizare meteorologică, valabilă în intervalul 26 septembrie, ora 09:00 și 27 septembrie, ora 03:00 pe teritoriul Moldovei, inclusiv județul Neamț.

Începând cu după-amiaza zilei de sâmbătă, 26 septembrie, va ploua abundent și vor fi intervale în care se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică accentuată (vijelii puternice, grindină și frecvente descărcări electrice). Cantitățile de apă vor depăși 50…60 l/mp și izolat 70…90 l/mp.

Interval de valabilitate: 26 septembrie, ora 09:00 –27 septembrie, ora 03:00

Fenomene vizate: ploi abundente, instabilitate atmosferică accentuată

Zone afectate: județele Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea

Continua sa citesti

Actualitate

Anunț de la APA SERV – apă furnizată cu presiune scăzută

Publicat

pe

Anunt primit la ora 08.35 de la CJ APASERV SA

Din cauza consumului mare de apă la nivelul Comunei Bălţăteşti, Comunei Agapia şi Oraşului Tg. Neamţ, consum ce depășește capacitatea de refacere a nivelului de apă brută în rezervoarele din care se realizează potabilizarea apei, Compania Judeţeană APA SERV SA este pusă în situaţia neplăcută de a furniza apă cu presiune scăzută în comuna Bălțătești, Comuna Agapia și în Orașul Tg. Neamț (strada Mărășești și strada Biruinței), existând şi posibilitatea sistării totale a furnizării serviciului de alimentare cu apă potabilă, începând de astăzi 25.09.2020 ora 09,00 până sâmbătă 26.09.2020 ora 08,00.

 

Rugăm din nou, pe această cale, populația să utilizeze apa potabilă distribuită prin sistemul de alimentare cu apă, numai în scopul satisfacerii cu prioritate a nevoilor gospodăreşti, respectiv numai în scop potabil şi menajer.

Mulţumim pentru înţelegere!

Pentru informații suplimentare beneficiarii noștri, pot suna la Dispeceratul APA SERV care funcționează nonstop, la numărul de telefon 0233/233340 sau pot accesa site-ul Companiei

Continua sa citesti

Popular