04. iulie 2020

Cetatenii orașului Târgu Neamț au demarat o petiție online

Stimați conducători de instituții,

În calitate de cetățeni români, locuitori ai Orașului Târgu Neamț și contribuabili la bugetul local și bugetele naționale, dorim să ne exprimăm îngrijorarea cu privire la :
Evenimentele din 5.07.2018 (bătaia generală orgnizată de rromi în stradă);
Activitățile generale ale cetățenilor de etnie rromă din orașul nostru;
Felul în care autoriățile locale au gestionat și continuă să gestioneze situația;
Felul în care este perceput orașul nostru la nivel național după ce știrea a ajuns în mass-media.

În acest sens, solicităm următoarele:

1) Punerea imediată în aplicare a prevederilor Codului Rutier – OUG 195/2002, actualizat 2018, respectiv interzicerea accesului cu atelaje hipo (căruțe) pe raza orașului.
2) Interzicera cerșetoriei în oras și aplicarea sancțiunilor maxime pentru combaterea fenomenului.
3) Mobilizarea tuturor funcționarilor publici ce au competențe în speță, ale căror salarii le plătim direct sau indirect noi, cetățenii care cotizăm la bugetul local și bugetele naționale și demararea imediată a unei campanii pentru verificarea tuturor familiilor de etnie rromă prezente pe raza orașului Târgu Neamț în ceea ce privește următoarele aspecte:
– Persoanele cu trecut / prezent infracțional – luarea lor în evidență și monitorizarea activității lor mai atentă decât până acum de către Poliția Orășenească, Poliția Locală și Jandarmerie.
– Familiile de etnie rromă cu copii – dacă nu sunt capabili să îi crească, demararea imediată a procedurilor pentru instituționalizare. Pentru cei care rămân cu părinții, demararea imediată a formalităților pentru incluziune socială și trimitere la școală. În acest sens, solicităm aplicarea reglementărilor din legea 272 / 2004.
– Includerea persoanelor apte de muncă și a celor care nu sunt capabile să își platească datoriile către bugetul local, într-un program de lucru în folosul comunității și sancționarea lor dură dacă nu vor să participe. În acest sens solicitam realizarea tuturor demersurilor inter-instituționale necesare pentru aplicarera prevederilor Codului Penal 2009, actualizat 2018.

– Verificarea imediată a situației locative a fiecărei familii de rromi de pe raza orașului. Pentru cei care sunt proprietari pe spațiul lor, calcularea și încasarea taxelor pe care le datorează către bugetul local. Evacuarea tuturor celor care locuiesc ilegal.
– Verificarea modului în care sunt racordați la utilități (apă, curent, canalizare, televiziune, internet etc), aplicarea tuturor sancțiunilor care se impun și obligarea lor să intre în legalitate. În acest sens, vă rugăm să aveți în vedere legea 51 / 2006, completare 225 / 2016, legea 123 / 2012 și a altor reglementări în materie.

4) Demararea unor programe complexe, inter-disciplinare și inter-instituționale pentru educarea rromilor adulți, în cadrul cărora să li se prezinte și să li se explice pe înțelesul lor aspecte legale, principalele obligații pe care le au în societate, consecințele la care se expun dacă nu le respectă, sarcini nedorite și măsuri de contracepție s.a.m.d.

Vă solicitam public să puneți toate aceste lucruri în ordine și să luați toate acele măsuri care se impun de foarte mult timp, pentru o egalitate REALĂ în fața legii. Dacă suntem toți cetățeni români, cetățeni europeni și dacă avem toți aceleasi drepturi, atunci trebuie să intre și ei în rând cu lumea și să respecte aceleași OBLIGAȚII.

Acest document împreună cu câte un exemplar din tabelul de semnături (Anexa 1) este adresat : Primăriei Orașului Târgu Neamț, Poliției Orășenești Târgu Neamț, Inspectoratului de Jandarmi al Județului Neamț, Direcței Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț, Inspectoratului Școlar Județean Neamț

Vor primi de asemenea copii după prezentul document, împreuna cu numărul de semnatari (fără datele lor personale) redacțiile: Mesagerul de Neamt, Monitorul de Neamt, Ziar Piatra Neamt, Ziarul Ceahlăul și Ziar Târgu Neamț, în vederea monitorizării jurnalistice și relatării publice a felului în care instituțiile vizate vor decide să răspundă acestei solicitări.

36868122_420862851752532_8261539038905761792_n
36779233_420862841752533_6949156775966801920_n

Comenteaza

Adresa dvs. de mail nu va fi publicata pe site. Campurile obligatorii sunt marcate cu *