Connect with us

Actualitate

Cetatenii orașului Târgu Neamț au demarat o petiție online

Publicat

pe

Slider

Stimați conducători de instituții,

În calitate de cetățeni români, locuitori ai Orașului Târgu Neamț și contribuabili la bugetul local și bugetele naționale, dorim să ne exprimăm îngrijorarea cu privire la :
Evenimentele din 5.07.2018 (bătaia generală orgnizată de rromi în stradă);
Activitățile generale ale cetățenilor de etnie rromă din orașul nostru;
Felul în care autoriățile locale au gestionat și continuă să gestioneze situația;
Felul în care este perceput orașul nostru la nivel național după ce știrea a ajuns în mass-media.

În acest sens, solicităm următoarele:

1) Punerea imediată în aplicare a prevederilor Codului Rutier – OUG 195/2002, actualizat 2018, respectiv interzicerea accesului cu atelaje hipo (căruțe) pe raza orașului.
2) Interzicera cerșetoriei în oras și aplicarea sancțiunilor maxime pentru combaterea fenomenului.
3) Mobilizarea tuturor funcționarilor publici ce au competențe în speță, ale căror salarii le plătim direct sau indirect noi, cetățenii care cotizăm la bugetul local și bugetele naționale și demararea imediată a unei campanii pentru verificarea tuturor familiilor de etnie rromă prezente pe raza orașului Târgu Neamț în ceea ce privește următoarele aspecte:
– Persoanele cu trecut / prezent infracțional – luarea lor în evidență și monitorizarea activității lor mai atentă decât până acum de către Poliția Orășenească, Poliția Locală și Jandarmerie.
– Familiile de etnie rromă cu copii – dacă nu sunt capabili să îi crească, demararea imediată a procedurilor pentru instituționalizare. Pentru cei care rămân cu părinții, demararea imediată a formalităților pentru incluziune socială și trimitere la școală. În acest sens, solicităm aplicarea reglementărilor din legea 272 / 2004.
– Includerea persoanelor apte de muncă și a celor care nu sunt capabile să își platească datoriile către bugetul local, într-un program de lucru în folosul comunității și sancționarea lor dură dacă nu vor să participe. În acest sens solicitam realizarea tuturor demersurilor inter-instituționale necesare pentru aplicarera prevederilor Codului Penal 2009, actualizat 2018.

– Verificarea imediată a situației locative a fiecărei familii de rromi de pe raza orașului. Pentru cei care sunt proprietari pe spațiul lor, calcularea și încasarea taxelor pe care le datorează către bugetul local. Evacuarea tuturor celor care locuiesc ilegal.
– Verificarea modului în care sunt racordați la utilități (apă, curent, canalizare, televiziune, internet etc), aplicarea tuturor sancțiunilor care se impun și obligarea lor să intre în legalitate. În acest sens, vă rugăm să aveți în vedere legea 51 / 2006, completare 225 / 2016, legea 123 / 2012 și a altor reglementări în materie.

4) Demararea unor programe complexe, inter-disciplinare și inter-instituționale pentru educarea rromilor adulți, în cadrul cărora să li se prezinte și să li se explice pe înțelesul lor aspecte legale, principalele obligații pe care le au în societate, consecințele la care se expun dacă nu le respectă, sarcini nedorite și măsuri de contracepție s.a.m.d.

Vă solicitam public să puneți toate aceste lucruri în ordine și să luați toate acele măsuri care se impun de foarte mult timp, pentru o egalitate REALĂ în fața legii. Dacă suntem toți cetățeni români, cetățeni europeni și dacă avem toți aceleasi drepturi, atunci trebuie să intre și ei în rând cu lumea și să respecte aceleași OBLIGAȚII.

Acest document împreună cu câte un exemplar din tabelul de semnături (Anexa 1) este adresat : Primăriei Orașului Târgu Neamț, Poliției Orășenești Târgu Neamț, Inspectoratului de Jandarmi al Județului Neamț, Direcței Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț, Inspectoratului Școlar Județean Neamț

Vor primi de asemenea copii după prezentul document, împreuna cu numărul de semnatari (fără datele lor personale) redacțiile: Mesagerul de Neamt, Monitorul de Neamt, Ziar Piatra Neamt, Ziarul Ceahlăul și Ziar Târgu Neamț, în vederea monitorizării jurnalistice și relatării publice a felului în care instituțiile vizate vor decide să răspundă acestei solicitări.

Actualitate

Organizarea de evenimente private INTERZISĂ

Publicat

pe

Slider
Transmitem, spre informarea cetăţenilor oraşului, Hotărârea CJSU Neamţ cu nr. 64 din 16 octombrie 2020 referitoare la stabilirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice.
O măsură importantă ce se regăseşte în această hotărâre este obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spaţiile publice deschise, în localităţile de pe raza judeţului Neamţ, cum sunt pieţele, târgurile, zonele de aşteptare (staţii de autobuz, peroane şi altele asemenea), zonele în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, zonele pietonale comerciale şi în proximitatea instituţiilor de învăţământ până la o distanţă de 50 m de intrarea în perimetrul şcolii.
Aducem în atenţia locuitorilor oraşului şi a operatorilor economici de profil faptul că este interzisă organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive, etc) în spaţii închise şi deschise cum ar fi, fără a se limita la acestea, saloane, cămine culturale, restaurante terase, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente.
Rugăm cetăţenii oraşului să respecte regulile de igienă recomandate de autorităţi şi de distanţare socială pentru a păstra oraşul nostru printre localităţile cu o incidenţă scăzută a cazurilor şi pentru a evita instituirea unor măsuri mai drastice.

Continua sa citesti

Actualitate

FOTO – Bărbat de 58 de ani înecat în râul Bistrița

Publicat

pe

Slider

Astăzi, 14 octombrie 2020, în jurul orei 12:25, pompierii nemțeni au fost solicitați să intervină pentru degajarea unei persoane înecate în râul Bistrița pe raza localității Brășăuți, comuna Dumbrava Roșie.

Pompierii din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț s-au deplasat la locul solicitării cu o autospecială complexă pentru intervenție, o barcă și o ambulanță SMURD TIM.  Militarii scos din apă un bărbat de aproximativ de 58 ani. Medicul de pe ambulanța SMURD TIM a constat decesul persoanei.

Continua sa citesti

Actualitate

FOTO-VIDEO | CERCETAȚI PENTRU TRAFIC ȘI DEȚINERE DE DROGURI FĂRĂ DREPT

Publicat

pe

Slider

În urma a 9 percheziții efectuate în Neamț, au fost indisponibilizate 1,6 kilograme de cannabis. De asemenea, 8 persoane au fost reținute.

La data de 12 octombrie 2020, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț și ai Serviciului de Investigații Criminale Neamț, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T. – B.T. Neamț, au efectuat 9 percheziții domiciliare și 9 percheziții auto, în municipiul Piatra Neamț, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc și deținere fără drept de droguri de risc.

În urma descinderilor, polițiștii au descoperit și ridicat, în vederea confiscării, 1,6 kilograme de substanță vegetală, cu aspect de cannabis.

De asemenea, au fost ridicate, în vederea indisponibilizării, 10 dispozitive de mărunțit droguri, 2.200 de lei, 800 de euro, 2 cântare electronice, 19 telefoane mobile, un seif și 2 pistoale tip airsoft.

În cursul aceleiași zile, polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate au desfășurat o acțiune de prindere în flagrant delict, în municipiul Piatra Neamț, a doi bărbați, de 33, respectiv 39 de ani, bănuiți de trafic de droguri.

Din cercetări a reieșit că, în perioada martie – octombrie a.c., cei în cauză ar fi comercializat droguri de risc în municipiul Piatra Neamț.

32 de persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Neamț.

În baza probatoriului administrat, față de 8 persoane, cu vârste cuprinse între 32 și 42 de ani, procurorul a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și deținere fără drept de droguri de risc.

Ieri, 13 octombrie, cei în cauză au fost prezentați Tribunalului Neamț, față de 2 persoane fiind dispusă arestarea preventivă pentru 30 de zile, față de alte 5 măsura preventivă a arestului la domiciliu, iar o persoană a fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

În activități au fost angrenați și polițiști din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, precum și jandarmi.

Continua sa citesti

Popular