Connect with us

Actualitate

Cetatenii orașului Târgu Neamț au demarat o petiție online

Publicat

pe

Stimați conducători de instituții,

În calitate de cetățeni români, locuitori ai Orașului Târgu Neamț și contribuabili la bugetul local și bugetele naționale, dorim să ne exprimăm îngrijorarea cu privire la :
Evenimentele din 5.07.2018 (bătaia generală orgnizată de rromi în stradă);
Activitățile generale ale cetățenilor de etnie rromă din orașul nostru;
Felul în care autoriățile locale au gestionat și continuă să gestioneze situația;
Felul în care este perceput orașul nostru la nivel național după ce știrea a ajuns în mass-media.

În acest sens, solicităm următoarele:

1) Punerea imediată în aplicare a prevederilor Codului Rutier – OUG 195/2002, actualizat 2018, respectiv interzicerea accesului cu atelaje hipo (căruțe) pe raza orașului.
2) Interzicera cerșetoriei în oras și aplicarea sancțiunilor maxime pentru combaterea fenomenului.
3) Mobilizarea tuturor funcționarilor publici ce au competențe în speță, ale căror salarii le plătim direct sau indirect noi, cetățenii care cotizăm la bugetul local și bugetele naționale și demararea imediată a unei campanii pentru verificarea tuturor familiilor de etnie rromă prezente pe raza orașului Târgu Neamț în ceea ce privește următoarele aspecte:
– Persoanele cu trecut / prezent infracțional – luarea lor în evidență și monitorizarea activității lor mai atentă decât până acum de către Poliția Orășenească, Poliția Locală și Jandarmerie.
– Familiile de etnie rromă cu copii – dacă nu sunt capabili să îi crească, demararea imediată a procedurilor pentru instituționalizare. Pentru cei care rămân cu părinții, demararea imediată a formalităților pentru incluziune socială și trimitere la școală. În acest sens, solicităm aplicarea reglementărilor din legea 272 / 2004.
– Includerea persoanelor apte de muncă și a celor care nu sunt capabile să își platească datoriile către bugetul local, într-un program de lucru în folosul comunității și sancționarea lor dură dacă nu vor să participe. În acest sens solicitam realizarea tuturor demersurilor inter-instituționale necesare pentru aplicarera prevederilor Codului Penal 2009, actualizat 2018.

– Verificarea imediată a situației locative a fiecărei familii de rromi de pe raza orașului. Pentru cei care sunt proprietari pe spațiul lor, calcularea și încasarea taxelor pe care le datorează către bugetul local. Evacuarea tuturor celor care locuiesc ilegal.
– Verificarea modului în care sunt racordați la utilități (apă, curent, canalizare, televiziune, internet etc), aplicarea tuturor sancțiunilor care se impun și obligarea lor să intre în legalitate. În acest sens, vă rugăm să aveți în vedere legea 51 / 2006, completare 225 / 2016, legea 123 / 2012 și a altor reglementări în materie.

4) Demararea unor programe complexe, inter-disciplinare și inter-instituționale pentru educarea rromilor adulți, în cadrul cărora să li se prezinte și să li se explice pe înțelesul lor aspecte legale, principalele obligații pe care le au în societate, consecințele la care se expun dacă nu le respectă, sarcini nedorite și măsuri de contracepție s.a.m.d.

Vă solicitam public să puneți toate aceste lucruri în ordine și să luați toate acele măsuri care se impun de foarte mult timp, pentru o egalitate REALĂ în fața legii. Dacă suntem toți cetățeni români, cetățeni europeni și dacă avem toți aceleasi drepturi, atunci trebuie să intre și ei în rând cu lumea și să respecte aceleași OBLIGAȚII.

Acest document împreună cu câte un exemplar din tabelul de semnături (Anexa 1) este adresat : Primăriei Orașului Târgu Neamț, Poliției Orășenești Târgu Neamț, Inspectoratului de Jandarmi al Județului Neamț, Direcței Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț, Inspectoratului Școlar Județean Neamț

Vor primi de asemenea copii după prezentul document, împreuna cu numărul de semnatari (fără datele lor personale) redacțiile: Mesagerul de Neamt, Monitorul de Neamt, Ziar Piatra Neamt, Ziarul Ceahlăul și Ziar Târgu Neamț, în vederea monitorizării jurnalistice și relatării publice a felului în care instituțiile vizate vor decide să răspundă acestei solicitări.

Actualitate

Neamțul, județul reprezentativ pentru locurile, tradițiile și oamenii săi emblematici!

Publicat

pe

De

❓Care este pentru voi #județul cu locuri, tradiții și oameni emblematici?
Poate vă mai amintiți ce am publicat vara anului trecut, când v-am prezentat frumusețile țării noastre?! Dorim să reluăm acest proiect, iar săptămânal ne propunem să ajungem în câte un județ din #România pentru a-l cunoaște mai în detaliu, iar astfel, #împreună, să-i promovăm obiectivele de referință și valorile naționale.

‼️ Așadar, vă invităm în secțiunea de comentarii să #nominalizați județul reprezentativ pentru dumneavoastră.
#Județul cel mai cel mai des menționat (la această postare!) până duminică, ora 18:00, va reprezenta prima noastră oprire de săptămâna viitoare.
Staaart vot! 😃

Continua sa citesti

Actualitate

FOTO VIDEO „Unirea face puterea” – TRICOLORUL CĂLĂTOR de la Piatra-Neamț

Publicat

pe

De


📌 „Unirea face puterea” – manifestarea care va duce TRICOLORUL CĂLĂTOR de la Piatra-Neamț, pe Dealul Crucii, la Gura Ocniței, în județul Dâmbovița.

🇹🇩 Demarată anul trecut și dedicată Micii Uniri din 1859, manifestarea complexă „Unirea face puterea!” se desfășoară anul acesta în perioada 20-24 ianuarie. Tricolorul de 100 de metri purtat cu un an în urmă de sute de tineri pe străzile municipiului Piatra Neamț și arborat pe Turnul lui Ștefan va porni anul acesta către Muntenia, mai precis în comuna Gura Ocniței, din județul Dâmbovița. Acolo va fi arborat pe Crucea Păcii, un monument de dimensiunile Crucii de pe Caraiman. În drum va face popas pe malurile râului Milcov și în comuna buzoiană Padina.

⛰ La Piatra-Neamț, în prezența viceprimarului municipiului, Alin Lehăduș, alături de reprezentanți ai Complexului Muzeal Național Neamț, ai Bibliotecii Județene „G. T. Kirileanu” și ai Asociației Culturale „Star” (organizator principal) tricolorul uriaș a fost din nou arborat pe Turnul lui Ștefan, pentru ca apoi să fie predat delegaților Teatrului „Junior” din Târgoviște. Aceasta s-a  întâmplat vineri, 22 ianuarie, la ora 11:00 pe Platoul de la Curtea Domnească din Piatra-Neamț.
📜 Este un gest cu valoare de simbol, ce transmite peste ani ideea de Unire și de bună colaborare a celor două provincii românești.

📲 Evenimentul a fost transmis în direct pe pagina de facebook a primăriei pietrene: Municipiul Piatra-Neamț, începând cu ora 11:00.

Continua sa citesti

Actualitate

Anunț privind recrutarea și selecție

Publicat

pe

De

Ministerul Apărării Naţionale desfăşoară prin Biroul informare-recrutare din cadrul Centrului militar judeţean Neamţ, activități de recrutare a tinerilor – băieţi şi fete domiciliați pe raza județului Neamț, absolvenţi ai învăţământului liceal cu diplomă de bacalaureat sau viitori absolvenţi ai învăţământului gimnazial şi liceal, în vederea şcolarizării în instituţiile militare de învăţământ.
ANUNȚ PRIVIND RECRUTAREA ȘI SELECȚIA CANDIDAȚILOR PENTRU ADMITEREA ÎN COLEGIILE NAȚIONALE MILITARE ȘI PENTRU PROGRAMELE DE STUDII UNIVERSITARE, POSTLICEALE MILITARE !!!
COLEGII NAȚIONALE MILITARE:
– PERIOADA DE ÎNSCRIERE:
20.01 – 05.03.2021;
– PERIOADA DE SELECȚIE:
25.01 – 09.04.2021;
– PERIOADA DE EFECTUARE A EXAMINĂRII MEDICALE:
01.02 – 23.04.2021;
INSTITUTUL MEDICO-MILITAR, ACADEMIA DE POLIȚIE ȘI UNIVERSITATEA BUCUREȘTI:
– PERIOADA DE ÎNSCRIERE:
20.01 – 05.03.2021;
– PERIOADA DE SELECȚIE:
25.01 – 09.04.2021;
– PERIOADA DE EFECTUARE A EXAMINĂRII MEDICALE:
01.02 – 23.04.2021;
ÎNVĂȚĂMÂNTUL SUPERIOR ȘI ÎNVĂȚĂMÂNTUL POSTLICEAL:
– PERIOADA DE ÎNSCRIERE:
20.01 – 30.04.2021;
Pentru învățământul superior și postliceal selecția și examinarea medicală se vor desfășura după ierarhizarea candidaților.
ÎNSCRIEREA CANDIDAȚILOR se poate face prin următoarele modalităţi:
a) transmiterea solicitării şi a documentelor prin poșta electronică, la adresa de e-mail a CMJ Neamţ: recrutaremapn.neamt@gmail.com.
SAU,
b) depunerea documentelor care constituie dosarul de candidat, în cazul în care nu se poate realiza înscrierea electronică, la sediul Biroului informare-recrutare Neamţ, adresa: Piatra Neamţ, str. Durăului nr. 9.
Date şi documente (fotocopii) necesare pentru înscrierea online:
– nume şi prenume candidat …………..;
– elev la şcoala/colegiul/absolvent al, anul…………………;
– solicit înscrierea pentru (specificați colegiul, instituția de învățământ superior sau postliceal la care doriți înscrierea) ……………………;
– telefoane contact: 1. (nr. candidat ……), 2. (nr. rezervă ………);
– adresă e-mail: …………………..;
– ataşat fotocopii după: 1. certificat naştere, 2. carte identitate, 3. acordul de prelucrare a datelor personale completat și semnat.
SELECȚIA ȘI EXAMINAREA MEDICALĂ:
– detalii privind pașii de urmat în vederea susținerii probelor de selecție și examinării medicale, veți primi pe adresa de e-mail, la momentul confirmării înscrierii.
ATENŢIE:
– dacă înscrierea s-a efectuat electronic, asiguraţi-vă că aceasta s-a produs printr-un e-mail de confirmare. Dacă nu aţi primit confirmare (în termen de două, trei zile lucrătoare), solicitaţi telefonic acest lucru; Tel. 0233213886 sau 0233213473.
– dacă înscrierea s-a efectuat electronic, la momentul depunerii dosarului de candidat, aceștia au obligaţia de a prezenta personalului recrutor documentele care se solicită, în original sau copie legalizată, în vederea certificării confruntării documentelor transmise electronic sau în fotocopie.

Continua sa citesti

Popular