Connect with us

Actualitate

VIDEO Ce-a fost mai întâi? Indolenţa autorităţilor sau nesimţirea cetăţenilor?

Publicat

pe

Cum arată „ştrandul” din Târgu Neamț și cum de a devenit o imensă groapă de gunoi?

Putem lua în calcul nepăsarea autorităților locale și nesimțirea celor care pur și simplu aruncă orice și oriunde.  Astfel, fostul ștrand al orașului este acum un loc unde gunoaiele se adună nestingherit, chiar la poalele Cetății Neamțului.

Indolența autorităților locale din Târgu Neamț în abordarea situației ștrandului aflat în paragina este surprinzătoare în sensul negativ, dar mai mult de atât doare nesimțirea acelora care parcă și-au făcut un obicei de a transforma orice loc părăsit într-un morman de gunoie: de la ambalaje la sticle goale, de la cartoane la haine.

Ani la rând cei care s-au perindat pe la conducerea orașului au promis că vor avea grijă de acestă zonă pentru a nu permite degradarea ei continuă.

În 2016, în atenția consilierilor locali a fost adus un proiect pentru reabilitarea Parcului Cetate, cu propuneri peisagistice care să aducă un plus de relaxare și o zona de agreement pentru târg- nemțeni. Din păcate, propunerile nu au stârnit interesul consilierilor și nici nu a atras posibili investitori sau parteneriate.

În 2018, autoritățile anunțau atragerea de fonduri europene pentru revitalizarea zonei de sub Cetate în valoare de aproape 3,5 milioane de euro. Proiectul urma să fie implementat în 36 de luni, la poalele Cetății Neamț, în zona Stadionului. Acolo, va fi amenajat un amfiteatru în aer liber, cu o capacitate de peste 895 de locuri.

„Mai este destul timp” pentru a aplica proiectul, dar și timp pentru a remarca cum mizeria se adună. Între timp, poate nu ar strica măcar câteva acțiuni de igienizare.

Ne dorim ca prin acest articol să se sesizeze persoanele abilitate pentru a lua măsuri necesare care să împiedice lăsarea ștrandului în paragină și acumularea deșeurilor, care pe deoparte creează disconfort într-o zona des frecvectată, iar pe de altă parte devine o adevărată problemă de mediu.

 

 

 

Actualitate

Hai la ski pe Pârtia Durău din Durău Park | PROGRAM

Publicat

pe

De

Începând de vineri (15 ianuarie), te așteptăm la ski, după următorul program:

Continua sa citesti

Actualitate

Vine gerul în România! Cum va fi vremea în următoarele săptămâni

Publicat

pe

De

Temperaturile vor începe să scadă treptat din 15 ianuarie începând din nordul României, urmând să atingem un vârf în intervalul 17 – 19 ianuarie 2021 în toată țara. Pe hartă e reprezentat vârful valului de ger, adică cele mai scăzute valori termice estimate de modelele numerice. Vremea va rămâne deosebit de rece și în dimineața zilei de 20 ianuarie în centru, nord și est, în timp ce în vest, sud-vest și sud vom consemna o încălzire ușoară și treptată a vremii. Din 21 ianuarie 2021, minimele și maximele termice vor începe să crească și în centru, nord și est.

SURSA: Meteo Alert Severe Weather – România

Continua sa citesti

Actualitate

Pe 21 ianuarie, Kaufland deschide primul magazin în Târgu Neamț

Publicat

pe

De

Kaufland deschide primul magazin din Târgu Neamț. Acesta a fost construit pe str. Castanilor , iar începând cu luna ianuarie (21) târgnemțeni vor putea merge aici la cumpărături.

Pe 21 ianuarie 2021, lanțul german de hypermarket-uri Kaufland  deschide o unitate la Târgu Neamț şi astfel, în anul financiar 2020, ce se încheie în februarie 2021 – o să aibă 13 magazine noi, scrie zf.ro.

 

Locuitorii din Târgu Neamț  vor avea, începând cu luna ianuarie, la dispoziție un nou hypermarket unde să își facă cumpărăturile. Lucrările la noul Kaufland au fost finalizate. Parcarea este și ea amenajată, marcajele trasate, iar muncitorii pun la punct ultimele detalii.

În urmă cu o lună, au început și angajările pentru noul centru comercial.

 

Continua sa citesti

Popular