Connect with us

Actualitate

VIDEO Ce-a fost mai întâi? Indolenţa autorităţilor sau nesimţirea cetăţenilor?

Publicat

pe

Cum arată „ştrandul” din Târgu Neamț și cum de a devenit o imensă groapă de gunoi?

Putem lua în calcul nepăsarea autorităților locale și nesimțirea celor care pur și simplu aruncă orice și oriunde.  Astfel, fostul ștrand al orașului este acum un loc unde gunoaiele se adună nestingherit, chiar la poalele Cetății Neamțului.

Indolența autorităților locale din Târgu Neamț în abordarea situației ștrandului aflat în paragina este surprinzătoare în sensul negativ, dar mai mult de atât doare nesimțirea acelora care parcă și-au făcut un obicei de a transforma orice loc părăsit într-un morman de gunoie: de la ambalaje la sticle goale, de la cartoane la haine.

Ani la rând cei care s-au perindat pe la conducerea orașului au promis că vor avea grijă de acestă zonă pentru a nu permite degradarea ei continuă.

În 2016, în atenția consilierilor locali a fost adus un proiect pentru reabilitarea Parcului Cetate, cu propuneri peisagistice care să aducă un plus de relaxare și o zona de agreement pentru târg- nemțeni. Din păcate, propunerile nu au stârnit interesul consilierilor și nici nu a atras posibili investitori sau parteneriate.

În 2018, autoritățile anunțau atragerea de fonduri europene pentru revitalizarea zonei de sub Cetate în valoare de aproape 3,5 milioane de euro. Proiectul urma să fie implementat în 36 de luni, la poalele Cetății Neamț, în zona Stadionului. Acolo, va fi amenajat un amfiteatru în aer liber, cu o capacitate de peste 895 de locuri.

„Mai este destul timp” pentru a aplica proiectul, dar și timp pentru a remarca cum mizeria se adună. Între timp, poate nu ar strica măcar câteva acțiuni de igienizare.

Ne dorim ca prin acest articol să se sesizeze persoanele abilitate pentru a lua măsuri necesare care să împiedice lăsarea ștrandului în paragină și acumularea deșeurilor, care pe deoparte creează disconfort într-o zona des frecvectată, iar pe de altă parte devine o adevărată problemă de mediu.

 

 

 

Actualitate

FOTO | 450 de grame de trufe negre culese ilegal în pădurea din zona Secu

Publicat

pe

4.000 de lei amendă pentru  a fost jackpot-ul zilei de 24 septembrie pentru 2 bărbați nemțeni.
Însoțiți de 4 câini antrenați pentru căutare, cei doi bărbați au fost depistați joi, 24 septembrie, de jandarmii montani din cadrul Postului de Jandarmi Montan Vânători-Neamț în pădurea din zona Secu.
„Diamantele negre” au fost confiscate și predate reprezentanților Ocolului Silvic Vânători-Neamț.

Continua sa citesti

Actualitate

COD PORTOCALIU de ploi în județul Neamț

Publicat

pe

Administrația Națională de Meteorologie  a emis o avertizare meteorologică, valabilă în intervalul 26 septembrie, ora 09:00 și 27 septembrie, ora 03:00 pe teritoriul Moldovei, inclusiv județul Neamț.

Începând cu după-amiaza zilei de sâmbătă, 26 septembrie, va ploua abundent și vor fi intervale în care se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică accentuată (vijelii puternice, grindină și frecvente descărcări electrice). Cantitățile de apă vor depăși 50…60 l/mp și izolat 70…90 l/mp.

Interval de valabilitate: 26 septembrie, ora 09:00 –27 septembrie, ora 03:00

Fenomene vizate: ploi abundente, instabilitate atmosferică accentuată

Zone afectate: județele Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea

Continua sa citesti

Actualitate

Anunț de la APA SERV – apă furnizată cu presiune scăzută

Publicat

pe

Anunt primit la ora 08.35 de la CJ APASERV SA

Din cauza consumului mare de apă la nivelul Comunei Bălţăteşti, Comunei Agapia şi Oraşului Tg. Neamţ, consum ce depășește capacitatea de refacere a nivelului de apă brută în rezervoarele din care se realizează potabilizarea apei, Compania Judeţeană APA SERV SA este pusă în situaţia neplăcută de a furniza apă cu presiune scăzută în comuna Bălțătești, Comuna Agapia și în Orașul Tg. Neamț (strada Mărășești și strada Biruinței), existând şi posibilitatea sistării totale a furnizării serviciului de alimentare cu apă potabilă, începând de astăzi 25.09.2020 ora 09,00 până sâmbătă 26.09.2020 ora 08,00.

 

Rugăm din nou, pe această cale, populația să utilizeze apa potabilă distribuită prin sistemul de alimentare cu apă, numai în scopul satisfacerii cu prioritate a nevoilor gospodăreşti, respectiv numai în scop potabil şi menajer.

Mulţumim pentru înţelegere!

Pentru informații suplimentare beneficiarii noștri, pot suna la Dispeceratul APA SERV care funcționează nonstop, la numărul de telefon 0233/233340 sau pot accesa site-ul Companiei

Continua sa citesti

Popular