Connect with us

Actualitate

Vreți sau nu o dezbatere Iohannis-Dancilă?

Publicat

pe

Klaus Iohannis și Viorica Dancilă sunt candidații pe care majoritatea celor care s-au prezentat la vot a decis îi trimită în turul al doilea al alegerilor prezidențiale.

Din cei 18.217.156 de români cu drept de vot au mers la urne duminică 9.163.044, dintre care 675.348 în străinătate. 3.162.105 de români au pus ștampila pe Klaus Iohannis și 2.009.045 pe Viorica Dancilă. Diaspora a avut o mobilizare istorică și a votat, majoritar, cu Iohannis.

Campania din primul tur a fost aproape inexistentă. În afară de afișe electorale și câteva evenimente organizate de partidele care i-au aruncat în lupta, cei doi finaliști nu s-au adresat mai deloc alegătorilor. Viorica Dancila a avut câteva participări la televiziunile apropiate PSD, Iohannis a refuzat orice interviu.

A fost organizată o singură dezbatere, la care însă niciunul dintre cei doi nu a participat. Dezbaterea Europa FM, moderată de Moise Guran, i-a avut participanți pe Dan Barna (clasat pe locul 3), Kelemen Hunor (locul 6) și Theodor Paleologu (poziția 5).

Încă este timp ambele tabere se răzgândească, iar un factor poate fi mesajul pe care îl dau cetățenii. Așadar, va invităm la dezbatere și vot. Este important pentru voi -i vedeți pe cei doi candidați față în față într-o dezbatere elctorala?

 

SURSA :ziare.com

Actualitate

Drum lin spre cer, prof. Gigel Bîrliba

Publicat

pe

A încetat din viață prof. Gigel Bîrliba, artist plastic și profesor de istorie. Transmitem sincere condoleanțe familiei, prietenilor, colegilor de breaslă și tutror celor care l-au cunoscut.

Dumnezeu să îl așeze la odihna cea bună!

 

Continua sa citesti

Actualitate

FOTO | 450 de grame de trufe negre culese ilegal în pădurea din zona Secu

Publicat

pe

4.000 de lei amendă pentru  a fost jackpot-ul zilei de 24 septembrie pentru 2 bărbați nemțeni.
Însoțiți de 4 câini antrenați pentru căutare, cei doi bărbați au fost depistați joi, 24 septembrie, de jandarmii montani din cadrul Postului de Jandarmi Montan Vânători-Neamț în pădurea din zona Secu.
„Diamantele negre” au fost confiscate și predate reprezentanților Ocolului Silvic Vânători-Neamț.

Continua sa citesti

Actualitate

COD PORTOCALIU de ploi în județul Neamț

Publicat

pe

Administrația Națională de Meteorologie  a emis o avertizare meteorologică, valabilă în intervalul 26 septembrie, ora 09:00 și 27 septembrie, ora 03:00 pe teritoriul Moldovei, inclusiv județul Neamț.

Începând cu după-amiaza zilei de sâmbătă, 26 septembrie, va ploua abundent și vor fi intervale în care se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică accentuată (vijelii puternice, grindină și frecvente descărcări electrice). Cantitățile de apă vor depăși 50…60 l/mp și izolat 70…90 l/mp.

Interval de valabilitate: 26 septembrie, ora 09:00 –27 septembrie, ora 03:00

Fenomene vizate: ploi abundente, instabilitate atmosferică accentuată

Zone afectate: județele Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea

Continua sa citesti

Popular