Connect with us

Actualitate

Când ieși la pensie, în funcție de anul nașterii. Tabel cu toate datele

Publicat

pe

Legea pensiilor a fost publicată recent în Monitorul Oficial și prevede vârsta de pensionare în funcție de anul nașterii și de perioada de cotizație. Până pe 1 decembrie 2021 va fi mărit punctul de pensie, iar ulterior legea pensiilor va intra în vigoare integral.

Legea pensiilor prevede când ieși la pensie în funcție de anul nașterii.

Articolul 48 din Legea pensiilor prevede că vârsta standard la care bărbații pot ieși la pensie este de 65 de ani, în timp ce femeile se pot pensiona la vârsta de 63 de ani. „Atingerea acestei vârste se realizează prin creşterea vârstelor standard de pensionare, conform eşalonării prevăzute în anexa nr. 5”, scrie în document.

Atât bărbații, cât și femeile trebuie să îndeplinească un stagiu minim de cotizare de 15 ani pentru a se putea pensiona. Stagiul complet de cotizare este de 35 de ani și cuprinde și perioadele asimilate.

„Atingerea acestui stagiu se realizează prin creşterea stagiului complet de cotizare, conform eşalonării prevăzute în anexa nr. 5. În perioada eşalonării vârstelor standard de pensionare, femeile pot opta pentru pensionare la împlinirea vârstei de 63 de ani sau la vârsta standard de pensionare prevăzută în anexa nr. 5”, prevede Legea pensiilor.

Anexa nr. 5 VÂRSTE STANDARD… by on Scribd

Legea va fi aplicată integral abia de la 1 septembrie 2021. Până la această dată se va aplica anual doar creșterea punctului de pensie, după cum urmează: 1.265 de lei la 1 septembrie 2019; 1.775 de lei la 1 septembrie 2020; 1.875 de lei la 1 septembrie 2021.

În tabelul atașat mai jos sunt prevăzute vârstele standard de pensionare, stagiile complete și stagiile minime de cotizare care trebuie îndeplinite pentru ca o personaă să beneficieze de pensie de la stat. Legea pensiilor a fost promulgată de către președintele Klaus Iohannis și publicată în Monitorul Oficial nr. 563 din 9 iulie 2019.

SURSA: playtech.ro

Continua sa citesti
Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

FOTO | 450 de grame de trufe negre culese ilegal în pădurea din zona Secu

Publicat

pe

4.000 de lei amendă pentru  a fost jackpot-ul zilei de 24 septembrie pentru 2 bărbați nemțeni.
Însoțiți de 4 câini antrenați pentru căutare, cei doi bărbați au fost depistați joi, 24 septembrie, de jandarmii montani din cadrul Postului de Jandarmi Montan Vânători-Neamț în pădurea din zona Secu.
„Diamantele negre” au fost confiscate și predate reprezentanților Ocolului Silvic Vânători-Neamț.

Continua sa citesti

Actualitate

COD PORTOCALIU de ploi în județul Neamț

Publicat

pe

Administrația Națională de Meteorologie  a emis o avertizare meteorologică, valabilă în intervalul 26 septembrie, ora 09:00 și 27 septembrie, ora 03:00 pe teritoriul Moldovei, inclusiv județul Neamț.

Începând cu după-amiaza zilei de sâmbătă, 26 septembrie, va ploua abundent și vor fi intervale în care se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică accentuată (vijelii puternice, grindină și frecvente descărcări electrice). Cantitățile de apă vor depăși 50…60 l/mp și izolat 70…90 l/mp.

Interval de valabilitate: 26 septembrie, ora 09:00 –27 septembrie, ora 03:00

Fenomene vizate: ploi abundente, instabilitate atmosferică accentuată

Zone afectate: județele Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea

Continua sa citesti

Actualitate

Anunț de la APA SERV – apă furnizată cu presiune scăzută

Publicat

pe

Anunt primit la ora 08.35 de la CJ APASERV SA

Din cauza consumului mare de apă la nivelul Comunei Bălţăteşti, Comunei Agapia şi Oraşului Tg. Neamţ, consum ce depășește capacitatea de refacere a nivelului de apă brută în rezervoarele din care se realizează potabilizarea apei, Compania Judeţeană APA SERV SA este pusă în situaţia neplăcută de a furniza apă cu presiune scăzută în comuna Bălțătești, Comuna Agapia și în Orașul Tg. Neamț (strada Mărășești și strada Biruinței), existând şi posibilitatea sistării totale a furnizării serviciului de alimentare cu apă potabilă, începând de astăzi 25.09.2020 ora 09,00 până sâmbătă 26.09.2020 ora 08,00.

 

Rugăm din nou, pe această cale, populația să utilizeze apa potabilă distribuită prin sistemul de alimentare cu apă, numai în scopul satisfacerii cu prioritate a nevoilor gospodăreşti, respectiv numai în scop potabil şi menajer.

Mulţumim pentru înţelegere!

Pentru informații suplimentare beneficiarii noștri, pot suna la Dispeceratul APA SERV care funcționează nonstop, la numărul de telefon 0233/233340 sau pot accesa site-ul Companiei

Continua sa citesti

Popular