Surse din Ministerul Transporturilor anunță că Guvernul Orban va da în acest sens o HG, la care se lucrează deja, informează Radio România Actualități.

Soluţia de finanţare prin parteneriat public-privat pentru tronsonul de 60 de kilometri dintre Târgu Neamţ şi Iaşi a fost decisă anul trecut de fostul Executiv. Tot atunci fusese lansată şi o licitaţie de aproximativ un miliard de euro, la care au depus oferte patru constructori, firme din Turcia şi China.

În altă ordine de idei, RRA anunță că s-a reluat circulația la intersecția de la Cernica, pe Centura București Sud. Valorile de trafic nu sunt foarte ridicate în această dimineață, neînregistrându-se cozi mari nici la intersecțiile de la Domnești sau Chitila, unde într-o zi obișnuită se formează coloane pe mai mulți kilometri.

În continuare sunt restricții de viteză, de 80 de km pe oră, între București și Fundulea, pe Autostrada Soarelui. Pe prima bandă în ambele direcții sunt fisuri și gropi, iar lucrările de asfaltare se vor relua la primăvară.

Și astăzi se așteaptă coloane pe DN1 în stațiunile prahovene, astfel că șoferii aflați în tranzit spre și dinspre Brașov trebuie să cunoască rutele ocolitoare – DN 1A (Ploiești – Cheia – Săcele) și DN 73 (Pitești – Câmpulung – Brașov).

Ultima informație vine din județul Vâlcea: până vineri, 10 ianuarie, pe DN 67, în zona municipiului Râmnicu Vâlcea, la kilometrii 192-193, de la ora 8:00 la ora 14:00 sunt programate lucrări la șanțuri, cu trafic dirijat alternativ.

SURSA :evz.ro