04. iulie 2020
5 februarie, 20193min3170
Atenție, nemțeni! Escrocii care folosesc metodă “accidentul” revin în zona!

Un necunoscut a încercat să înşele zilele trecute o femeie din Piatră-Neamţ prin celebra metodă „Accidentul“. Individul s-a recomandat drept comisar de poliție.

Coincidență sau nu, metodă “Accidentul” a făcut ravagii în weekend în județul vecin, la Pașcani, mai multe familii trecând prin clipe de coșmar.

O tânără a predat unui necunoscut un colet cu 150.000 lei, fiind păcălită că un membru al familiei a fost victima unui accident rutier și are nevoie de o intervenție medicală costisitoare. Această a predat suma unui taximetrist, trimis să ridice coletul în care erau puși banii.

Când și-a dat seama că a fost păcălită, față a alergat către sediul Poliției. Polițiștii au identificat mașina, și pe taximetrist, reușind să recupereze coletul cu bani. Alte două familii au fost mai puțîn norocoase, fiind păgubite cu 20.000 lei, respectiv 4.000 euro.

Inspectoratul Județean de Poliție Neamț va sfătuiește cum trebuie să procedaţi în astfel de cazuri: „Solicitaţi persoanei care v-a sunat cât mai multe detalii privind unitatea medicală, de Poliţie sau Parchet unde s-ar află rudă implicată în accident, urmând a sună la aceste instituţîi pentru confirmare. Nu vă bazaţi pe cele relatate de un necunoscut! Escrocii mizează tocmai pe reacţia emoţională puternică de moment. Întrerupeţi imediat convorbirea şi încercaţi să apelaţi imediat pe telefonul mobil rudă la care face referire apelul sau persoane din anturajul ei, pentru a află adevărul. Chiar dacă cel care să sună «vă recomandă» să fiţi discret, ori vă spune că nu puteţi lua legătura direct cu rudă dumneavoastră, deoarece autorităţile i-au ridicat telefonul, nu vă încredeţi în el! Trebuie să ştiţi că reprezentanţii Poliţiei sau ai Parchetului nu confiscă telefoanele mobile ale celor implicaţi în accidente rutiere. Anunţaţi Poliţia la 112, pentru a primi sprijin de specialitate. În niciun caz nu acceptaţi o întâlnire directă cu persoană care v-a apelat, înainte de a discuta cu un poliţist!“.

De asemenea, IJP îi sfătuieşte pe tineri să dezbată aceste aspecte în familie, iar pe cei în vârstă să nu divulge niciun fel de date personale necunoscuţilor.

Comenteaza

Adresa dvs. de mail nu va fi publicata pe site. Campurile obligatorii sunt marcate cu *