Connect with us

Actualitate

Construirea complexului de agrement ”ȚINUTUL LUI CREANGĂ”

Publicat

pe

Anunţ privind consultarea publicului în etapa elaborării propunerilor preliminare privind Planul Urbanistic Zonal şi Regulamentul Local de Urbanism, în vederea introducerii în intravilan a unui teren pentru construirea complexului de agrement ”ȚINUTUL LUI CREANGĂ” Oraș Tîrgu Neamț, jud. Neamț, ETAPA a II – a

În conformitate cu prevederile Ordinului M.D.R.T. nr.2701 din 30 decembrie 2010 pentru aprobarea „Metodologiei de informare şi consultare a publicului cu privire la elaborarea sau revizuirea planurilor de amenajare a teritoriului şi de urbanism” aducem la cunoştinţa vecinilor şi publicului interesat de a veni cu eventuale observaţii şi sugestii asupra propunerilor preliminare ale Planului Urbanistic Zonal în vederea introducerii în intravilan a unui teren pentru construirea COMPLEXULUI DE AGREMENT ”ȚINUTUL LUI CREANGĂ”, PE IMAȘ AERODROM.
Publicăm astăzi 03.05.2018 pe site-ul Primăriei orașului Tîrgu Neamț la adresa www.primariatgneamt.ro, secțiunea DEZBATERI PUBLICE – Activitatea de informare şi consultare a publicului pentru documentaţiile de urbanism şi/sau amenajarea teritoriului şi afişăm pe 3 panouri conforme, rezistente la intemperii, în loc cu vizibilitate, pe teritoriul zonei studiate(în fața Primăriei, în fața Casei Culturii, în zona Barieră – în apropiere de Imaș Aerodrom) datele de identificare ale obiectivului:
Denumirea obiectivului de investiții:
P.U.Z. – Plan Urbanistic Zonal în vederea introducerii în intravilan a unui teren pentru construirea complexului de agrement ”ȚINUTUL LUI CREANGĂ”, situat pe imaș Aerodrom, oraș Tîrgu Neamț, jud.Neamț
Beneficiar: CONSILIUL JUDEȚEAN NEAMȚ

Elaborator: SC TOPOPREST S.R.L.
B-dul Dacia, Bl.7, Sc.A, Ap.4, parter, Piatra Neamț, Jud.Neamț

PROPUNERE
Prezenta documentaţie are ca obiect introducerea in intravilan a suprafetei de teren in marime de 601523 m.p. (60,1523ha) amplasata in extravilanul orasului Tg Neamt, jud Neamt, in imediata vecinatate cu limita intravilanului oras Tg Neamt, in vederea realizării Complexului de Agrement “TINUTUL LUI CREANGA” Tg Neamt.
Terenul studiat este proprietatea judetului Neamt, prin Consiliul Judetean Neamt inscris in carte funciara sub nr. 51470 Tg Neamt.
Suprafata terenului proprietatea judetului Neamt este rezultat al transferului de proprietate conform HCL nr. 214/2017 și HCL Tg. Neamt nr. 266/2017 a acestui teren de catre orasul Tg Neamt, din proprietatea publica a acestuia.
SUPRAFATA ZONEI STUDIATE – 601523 m.p.
Zona propusă va avea destinația de zonă de servicii turistice și funcțiuni complementare.
Complexul de agrement ”Ținutul lui Creangă”este divizat în 4 zone:

Zona 1 Sat de vacanță
Zona 2 Zonă de spectacole
Zona 3 Hipodrom
Zona 4 Zona de agrement tip „Legoland”

Zona 1 Sat de vacanță (17 ha)
Zone funcţionale
IS – Zonă pentru instituţii şi servicii
Unităţi comerciale, de alimentaţie publică şi prestări servicii
Construcţii administrative
Unităţi pentru turism
Unităţi de cultură
Unități de cult
P – Zonă pentru spații verzi amenajate, perdele de protecție, sport și agrement

Funcţiunea dominantă – Zonă pentru instituții și servicii
Zona este alcătuită din: sat de vacanță, zonă de sport și relaxare, zonă de odihnă – parc, zonă de joacă pentru copii, parc aventură, zonă de campare și staționare rulote.

Zona 2 Zonă de spectacole (20 ha)
Zone funcţionale
IS – Zonă pentru instituţii şi servicii
Unităţi comerciale, de alimentaţie publică şi prestări servicii

P – Zonă pentru spații verzi amenajate, perdele de protecție, sport și agrement
Funcţiunea dominantă – Zonă pentru spații verzi amenajate, perdele de protecție, sport și agrement . Cuprinde o zona pentru spectacole si o cale de acces camioane cu parcare

Zona 3 Hipodrom (20 ha)
Zone funcţionale
IS – Zonă pentru instituţii şi servicii
Unităţi comerciale, de alimentaţie publică şi prestări servicii
Construcţii administrative
P – Zonă pentru spații verzi amenajate, perdele de protecție, sport și agrement
Funcţiunea dominantă – Zonă pentru spații verzi amenajate, perdele de protecție, sport și agrement
Zona este alcătuită din: pistă ovală (pentru competiții), clădiri auxiliare (manejuri acoperite, grajduri, boxe pentru cai, etc.), piste pentru antrenament, tribune pentru spectatori, turn destinat arbitrilor și spații administrative.

Zona 4 Zonă de agrement tip “Legoland” (3 ha)
Zone funcţionale
IS – Zonă pentru instituţii şi servicii
Unităţi comerciale, de alimentaţie publică şi prestări servicii – recreere și agrement.
Cuprinde o zonă de joacă pentru copii cu diverse atracții și jocuri tematice și un spațiu comercial/casă de bilete.

În toate cele 4 zone pot fi admise și alte construcții necesare dezvoltării zonei cu respectarea condițiilor impuse de specificul acesteia – Complex de agrement.
BILANŢ TERITORIAL PROPUS
Teren zona de studiu – teren proprietate Județul Neamț
Suprafața totală ST -601523mp
Suprafața construită SC= 84000 mp
Suprafața Desf.-57000 mp
Supraf.Transp.- 28305 mp
Supraf.rețele – 8000 mp
Supraf.liberă – 481218 mp
POTpropus=20%
CUTpropus=0,35

Publicul este invitat să transmită observaţii şi propuneri asupra documentelor disponibile la Primăria orașului Tîrgu Neamț, str. Ștefan cel Mare nr.62 – Serviciul Comunicare şi Relaţii Publice în perioada 03.05.2018 – 27.05.2018, între orele 08.00 – 16.00.
Publicul este invitat să participe la: consultarea documentaţiei şi formularea sugestiilor (în scris) în perioada 03.05.2018 – 27.05.2018 la sediul Primăriei orașului Tîrgu Neamț, str. Ștefan cel Mare nr.62 – Serviciul Comunicare şi Relaţii Publice zilnic între orele 08.00 – 16.00.
PUBLICUL ESTE INVITAT SĂ PARTICIPE LA :
DEZBATERE PUBLICĂ la sediul Primăriei orașului Tîrgu Neamț, str. Ștefan cel Mare nr.62 în sala de şedinţe, în data de 29.05.2018, ora 16.00.
Observaţiile sunt necesare în vederea finalizării elaborării P.U.Z. Răspunsul la observațiile transmise va fi pus la dispoziția publicului prin publicare pe pagina de Internet a Primăriei orașului Tîrgu Neamț la adresa www.primariatgneamt.ro, secțiunea DEZBATERI PUBLICE – Activitatea de informare şi consultare a publicului pentru documentaţiile de urbanism şi/sau amenajarea teritoriului, în termen de 10 zile de la încheierea termenului de primire a observațiilor și propunerilor.
Persoanele responsabile cu informarea şi consultarea publicului:
– Ing. Rusu Ion, Șef Serviciu Urbanism și Amenajarea Teritoriului
– Cons. Mihaela Rotaru-Popa – Șef Serviciu Comunicare și Relații Publice – Primăria orașului Tîrgu Neamț, telefon:0233790245; int. 105; email: tgnt@primariatgneamt.ro
Mai multe detalii despre acest PUZ găsiţi la adresa http://primariatarguneamt.ro/activitatea-de-informare-si-consultare-a-publicului-pentru-documentatiile-de-urbanismamenajarea-teritoriului

Continua sa citesti
Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

FOTO – Accident rutier deosebit de grav în Neamț

Publicat

pe

De

Din cercetările preliminare efectuate de polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț a reieșit că, în timp ce un tânăr de 22 de ani, din Ilfov, conducea un autoturism pe DJ 156 A, în localitatea Girov, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, moment în care ar fi pătruns pe contrasens, intrând în coliziune cu un atelaj hipo condus de un bărbat de 44 de ani, din Girov.

În urma impactului a rezultat decesul conducătorului atelajului hipo, precum și rănirea conducătorului auto și a cinci pasageri, cu vârste cuprinse între 12 și 36 de ani.

Patru dintre victime au fost preluate și transportate la spital, în vederea primirii de îngrijiri medicale de specialitate.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, în vederea stabilirii, cu exactitate, a circumstanțelor în care s-a produs evenimentul rutier.
SURSA: IPJ NEAMT , ISU NEAMT

Continua sa citesti

Actualitate

VIDEO – Salon Unirea – Primăvara începe cu tratamentele faciale by Gabriela

Publicat

pe

De

Schimbările de temperatură, vârsta sau stresul cotidian, ne lasa urmele pe piele, iar asta se vede si ne crează deseori disconfort. Însă, in era tuturor posibilităților, exista si profesionisti care ne pot reda strălucirea. Esteticianul Gabriela Baciu, de la Salon Unirea, are soluțiile multor probleme ce țin de aspectul pielii, venind in ajutorul doamnelor, dar si al domnilor deopotrivă. Va așteptam la salon cu cele mai inovative proceduri si tratamente din estetica pielii si desigur cu oferte si promoții pentru fiecare persoană, in fiecare sezon. Alege sa strălucești!
0755356830 – Gabriela

Continua sa citesti

Actualitate

Festivalul „Zilele Creangă”, ediția a XI-a – PROGRAM

Publicat

pe

De

În pofida condițiilor dificile, marcate de numeroase restricții, în perioada 1-5 martie 2021 se va desfășura Festivalul „Zilele Creangă”, ediția a XI-a.
Diverse instituții și organizații din Chișinău, Orhei, Bălți, Iași, Târgu-Neamț și Pipirig și-au unit forțele pentru a organiza un program de evenimente online, care vor fi transmise live pe pagina de Facebook a Bibliotecii Naționale pentru Copii „Ion Creangă”

https://www.facebook.com/biblioteca.creanga
Organizatorii Festivalului:
• Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova
• Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”
• Secția Națională din Republica Moldova a Consiliului Internațional al Cărții pentru Copii și Tineret (IBBY)
• Institutul de Filologie Română „Bogdan Petriceicu-Hasdeu”
• Uniunea Scriitorilor din Republica Moldova
• IP „Teleradio-Moldova”
• Liceul Teoretic „Ion Creangă”, Chișinău
• Liceul de Limbi Moderne și Tehnologii Informaționale „Socrate”
• Biblioteca pentru Copii „Ion Creangă”, Orhei
• Biblioteca pentru Copii „Ion Creangă”, Bălți
• Consiliul Județean Iași
• Primăria municipiului Iași
• Muzeul Național al Literaturii Române, Iași
• Muzeul „Bojdeuca lui Ion Creangă”, Iași
• Primăria orașului Târgu-Neamț
• Fundația „Sfânta Teodora de la Sihla”, Târgu-Neamț
• Societatea Națională a Femeilor Ortodoxe Române, Filiala Târgu-Neamț
• Primăria comunei Pipirig
• Parohia Bisericii „Sfântul Haralambie”, Târgu-Neamț
• Clubul Copiilor Târgu-Neamț
• Parohia Bisericii „Sf. Gheorghe” Stânca-Pipirig
• Liceul „Ion Creangă”, Pipirig
PROGRAM
1 martie
10.00 Chișinău, Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”, Aleea clasicilor
• Depunere de flori la bustul lui Ion Creangă
Moderator: Iulian Filip, scriitor
Participă scriitori, bibliotecari, elevi și cadre didactice.
10.00 Iași, Parcul Copou
• Depunere de flori la bustul lui Ion Creangă
Moderator: Valentin Talpalaru, scriitor, jurnalist, muzeograf
Participă scriitori, bibliotecari, elevi și cadre didactice.
15.00 Chișinău, Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”
• Inaugurarea ediției a XI-a a Festivalului Internațional „Zilele Creangă”
• Colocviul „Ion Creangă al meu”
Moderator: Eugenia Bejan, director general al Bibliotecii Naționale pentru Copii „Ion Creangă”
Participă:
– Lilia Pogolșa, Ministrul educației, culturii și cercetării
– Valentin Talpalaru, scriitor, jurnalist, muzeograf, Iași
– Olguța Creangă Caia, scriitoare, strănepoată a lui Ion Creangă, Târgu-Neamț
– Claudia Balaban, directorul de onoare al Bibliotecii Naționale pentru Copii „Ion Creangă”
– Arcadie Suceveanu, președinte al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova
– Svetlana Sârbu, șefa redacției Cultură, Radio Moldova
– scriitorii Iulian Filip, Claudia Partole, Ianoș Țurcanu, Titus Știrbu, Ion Anton (Chișinău), Irene Postolachi (Bușteni, România)
– Nina Corcinschi, director al Institutului de Filologie Română „B. P. Hasdeu”, MECC
– Adrian Ghicov, dr. hab. în filologie, conf. univ.
– Pr. Adrian Stănică, Biserica „Sf. Gheorghe” Stânca-Pipirig
– Vasile Lulu Roșu, director TVN, Târgu-Neamț
– Corneliu Solomon, director al Liceului Teoretic „Ion Creangă” Chișinău
– elevi și profesori de la Liceul Teoretic „Ion Creangă”, Liceul de Limbi Moderne și Tehnologii Informaționale „Socrate”, Liceul Teoretic „Mircea Eliade”, Liceul Teoretic „George Meniuc”, Liceul Teoretic „Gh. Asachi”
– Corul „Muguraș de Sânziene” de la Clubul Copiilor Târgu-Neamț, dirijor, prof. Sânziana Oșlobanu
– Ansamblul folcloric „Opincuța” de la Liceul Teoretic „Ion Creangă”, Chișinău, conducător artistic Maria Lupu
2 martie
14.30 Chișinău, Institutul de Filologie Română „B. P. Hasdeu”, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova
• Simpozion „Ion Creangă: lumea lui și lumea noastră postmodernă”
Moderator: dr. hab., conf. univ. Nina Corcinschi, director al Institutului
Participă:
– Acad. Mihai Cimpoi
– Dr. Dumitru Apetri
– Dr. Oxana Gherman
– Dr. Olesea Gîrlea
– Drd. Liliana Botnari
Invitați:
– Olguța Creangă Caia, scriitoare, strănepoata lui Ion Creangă
– Valentin Talpalaru, scriitor, jurnalist, muzeograf la Muzeul Național al Literaturii Române, Iași
– Mircea Platon, scriitor, redactor-șef al revistei „Convorbiri literare” Iași
– Gheorghe Simon, scriitor, Tîrgu-Neamț
– Lidia Richter, directoarea Bibliotecii Orășenești Târgu-Neamț
– Gabriela Secheșan, interpretă
Moment special cu strănepoatele lui Ion Creangă:
Mezzosoprana Claudia Caia și soprana Olga Caia Murariu interpretează duetul „He shall feed his flock” din oratoriul „Messiah” de Georg Friedrich Händel.
3 martie
11.00 Orhei, Biblioteca pentru Copii „Ion Creangă”
• Vocea copilăriei eterne: Spectacol literar-muzical
Moderator: Natalia Platon, șefa Bibliotecii pentru Copii „Ion Creangă”, Orhei
Participă:
– Liceul Teoretic „Alecu Russo” Orhei, profesoare Elena Pîntea, Ludmila Covalciuc, Corina Bîlba
– Biblioteca Publică Piatra, Orhei, bibliotecară Galina Bîrdan
– Casa de Cultură Cucuruzeni, regizor Gheorghe Guriuc
– Olguța Creangă Caia, scriitoare, strănepoata lui Ion Creangă
– Valentin Talpalaru, scriitor, jurnalist, muzeograf la Muzeul Național al Literaturii Române, Iași
– scriitorii Iulian Filip, Claudia Partole, Ion Anton
– Corul Liceului „Ion Creangă” Pipirig, dirijor, prof. Nadia Sângeap
4 martie
11.00 Bălți, Biblioteca pentru Copii „Ion Creangă”
• Ion Creangă – basmul care nu se termină niciodată
Moderator: Ana Botezat, șefa Bibliotecii pentru Copii „Ion Creangă”, Bălți
Participă:
– Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” Bălți, clasa a 2-a „B”, profesoară Viorica Mațilă-Parfeni
– Valentin Talpalaru, scriitor, jurnalist, muzeograf la Muzeul Național al Literaturii Române, Iași
– Olguța Creangă Caia, scriitoare, strănepoata lui Ion Creangă
– scriitorii Ianoș Țurcanu, Titus Știrbu
– Ana Dragu, interpretă
5 martie
14.00 Chișinău, Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”
• Parada povestitorilor „Hai mai bine despre copilărie să vorbim”, ediția a VI-a
Moderator: Eugenia Bejan, director general al Bibliotecii Naționale pentru Copii „Ion Creangă”
Invitată specială: Maria Iosep, interpretă, elevă din jud. Suceava, România
Moment artistic cu Ansamblul folcloric „Opincuța” de la Liceul Teoretic „Ion Creangă”, Chișinău, conducător artistic Maria Lupu
Participă elevi de la diferite școli și licee din mun. Chișinău.

Continua sa citesti

Popular