Connect with us

Actualitate

Construirea complexului de agrement ”ȚINUTUL LUI CREANGĂ”

Publicat

pe

Anunţ privind consultarea publicului în etapa elaborării propunerilor preliminare privind Planul Urbanistic Zonal şi Regulamentul Local de Urbanism, în vederea introducerii în intravilan a unui teren pentru construirea complexului de agrement ”ȚINUTUL LUI CREANGĂ” Oraș Tîrgu Neamț, jud. Neamț, ETAPA a II – a

În conformitate cu prevederile Ordinului M.D.R.T. nr.2701 din 30 decembrie 2010 pentru aprobarea „Metodologiei de informare şi consultare a publicului cu privire la elaborarea sau revizuirea planurilor de amenajare a teritoriului şi de urbanism” aducem la cunoştinţa vecinilor şi publicului interesat de a veni cu eventuale observaţii şi sugestii asupra propunerilor preliminare ale Planului Urbanistic Zonal în vederea introducerii în intravilan a unui teren pentru construirea COMPLEXULUI DE AGREMENT ”ȚINUTUL LUI CREANGĂ”, PE IMAȘ AERODROM.
Publicăm astăzi 03.05.2018 pe site-ul Primăriei orașului Tîrgu Neamț la adresa www.primariatgneamt.ro, secțiunea DEZBATERI PUBLICE – Activitatea de informare şi consultare a publicului pentru documentaţiile de urbanism şi/sau amenajarea teritoriului şi afişăm pe 3 panouri conforme, rezistente la intemperii, în loc cu vizibilitate, pe teritoriul zonei studiate(în fața Primăriei, în fața Casei Culturii, în zona Barieră – în apropiere de Imaș Aerodrom) datele de identificare ale obiectivului:
Denumirea obiectivului de investiții:
P.U.Z. – Plan Urbanistic Zonal în vederea introducerii în intravilan a unui teren pentru construirea complexului de agrement ”ȚINUTUL LUI CREANGĂ”, situat pe imaș Aerodrom, oraș Tîrgu Neamț, jud.Neamț
Beneficiar: CONSILIUL JUDEȚEAN NEAMȚ

Elaborator: SC TOPOPREST S.R.L.
B-dul Dacia, Bl.7, Sc.A, Ap.4, parter, Piatra Neamț, Jud.Neamț

PROPUNERE
Prezenta documentaţie are ca obiect introducerea in intravilan a suprafetei de teren in marime de 601523 m.p. (60,1523ha) amplasata in extravilanul orasului Tg Neamt, jud Neamt, in imediata vecinatate cu limita intravilanului oras Tg Neamt, in vederea realizării Complexului de Agrement “TINUTUL LUI CREANGA” Tg Neamt.
Terenul studiat este proprietatea judetului Neamt, prin Consiliul Judetean Neamt inscris in carte funciara sub nr. 51470 Tg Neamt.
Suprafata terenului proprietatea judetului Neamt este rezultat al transferului de proprietate conform HCL nr. 214/2017 și HCL Tg. Neamt nr. 266/2017 a acestui teren de catre orasul Tg Neamt, din proprietatea publica a acestuia.
SUPRAFATA ZONEI STUDIATE – 601523 m.p.
Zona propusă va avea destinația de zonă de servicii turistice și funcțiuni complementare.
Complexul de agrement ”Ținutul lui Creangă”este divizat în 4 zone:

Zona 1 Sat de vacanță
Zona 2 Zonă de spectacole
Zona 3 Hipodrom
Zona 4 Zona de agrement tip „Legoland”

Zona 1 Sat de vacanță (17 ha)
Zone funcţionale
IS – Zonă pentru instituţii şi servicii
Unităţi comerciale, de alimentaţie publică şi prestări servicii
Construcţii administrative
Unităţi pentru turism
Unităţi de cultură
Unități de cult
P – Zonă pentru spații verzi amenajate, perdele de protecție, sport și agrement

Funcţiunea dominantă – Zonă pentru instituții și servicii
Zona este alcătuită din: sat de vacanță, zonă de sport și relaxare, zonă de odihnă – parc, zonă de joacă pentru copii, parc aventură, zonă de campare și staționare rulote.

Zona 2 Zonă de spectacole (20 ha)
Zone funcţionale
IS – Zonă pentru instituţii şi servicii
Unităţi comerciale, de alimentaţie publică şi prestări servicii

P – Zonă pentru spații verzi amenajate, perdele de protecție, sport și agrement
Funcţiunea dominantă – Zonă pentru spații verzi amenajate, perdele de protecție, sport și agrement . Cuprinde o zona pentru spectacole si o cale de acces camioane cu parcare

Zona 3 Hipodrom (20 ha)
Zone funcţionale
IS – Zonă pentru instituţii şi servicii
Unităţi comerciale, de alimentaţie publică şi prestări servicii
Construcţii administrative
P – Zonă pentru spații verzi amenajate, perdele de protecție, sport și agrement
Funcţiunea dominantă – Zonă pentru spații verzi amenajate, perdele de protecție, sport și agrement
Zona este alcătuită din: pistă ovală (pentru competiții), clădiri auxiliare (manejuri acoperite, grajduri, boxe pentru cai, etc.), piste pentru antrenament, tribune pentru spectatori, turn destinat arbitrilor și spații administrative.

Zona 4 Zonă de agrement tip “Legoland” (3 ha)
Zone funcţionale
IS – Zonă pentru instituţii şi servicii
Unităţi comerciale, de alimentaţie publică şi prestări servicii – recreere și agrement.
Cuprinde o zonă de joacă pentru copii cu diverse atracții și jocuri tematice și un spațiu comercial/casă de bilete.

În toate cele 4 zone pot fi admise și alte construcții necesare dezvoltării zonei cu respectarea condițiilor impuse de specificul acesteia – Complex de agrement.
BILANŢ TERITORIAL PROPUS
Teren zona de studiu – teren proprietate Județul Neamț
Suprafața totală ST -601523mp
Suprafața construită SC= 84000 mp
Suprafața Desf.-57000 mp
Supraf.Transp.- 28305 mp
Supraf.rețele – 8000 mp
Supraf.liberă – 481218 mp
POTpropus=20%
CUTpropus=0,35

Publicul este invitat să transmită observaţii şi propuneri asupra documentelor disponibile la Primăria orașului Tîrgu Neamț, str. Ștefan cel Mare nr.62 – Serviciul Comunicare şi Relaţii Publice în perioada 03.05.2018 – 27.05.2018, între orele 08.00 – 16.00.
Publicul este invitat să participe la: consultarea documentaţiei şi formularea sugestiilor (în scris) în perioada 03.05.2018 – 27.05.2018 la sediul Primăriei orașului Tîrgu Neamț, str. Ștefan cel Mare nr.62 – Serviciul Comunicare şi Relaţii Publice zilnic între orele 08.00 – 16.00.
PUBLICUL ESTE INVITAT SĂ PARTICIPE LA :
DEZBATERE PUBLICĂ la sediul Primăriei orașului Tîrgu Neamț, str. Ștefan cel Mare nr.62 în sala de şedinţe, în data de 29.05.2018, ora 16.00.
Observaţiile sunt necesare în vederea finalizării elaborării P.U.Z. Răspunsul la observațiile transmise va fi pus la dispoziția publicului prin publicare pe pagina de Internet a Primăriei orașului Tîrgu Neamț la adresa www.primariatgneamt.ro, secțiunea DEZBATERI PUBLICE – Activitatea de informare şi consultare a publicului pentru documentaţiile de urbanism şi/sau amenajarea teritoriului, în termen de 10 zile de la încheierea termenului de primire a observațiilor și propunerilor.
Persoanele responsabile cu informarea şi consultarea publicului:
– Ing. Rusu Ion, Șef Serviciu Urbanism și Amenajarea Teritoriului
– Cons. Mihaela Rotaru-Popa – Șef Serviciu Comunicare și Relații Publice – Primăria orașului Tîrgu Neamț, telefon:0233790245; int. 105; email: tgnt@primariatgneamt.ro
Mai multe detalii despre acest PUZ găsiţi la adresa http://primariatarguneamt.ro/activitatea-de-informare-si-consultare-a-publicului-pentru-documentatiile-de-urbanismamenajarea-teritoriului

Continua sa citesti
Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Laura David, un om de cuvânt pentru nemțeni

Publicat

pe

Laura David candidează la Camera Deputaților, din partea USR PLUS Neamț. Pe buletinul de vot, Alianța USRPLUS se găsește la poziția 5.

Laura a crescut în Piatra Neamț, dar locuiește de mulți ani în comuna Alexandru cel Bun. A absolvit Facultatea de Relații Economice Internaționale la București și lucrează ca economist la societatea de consultanță pentru firme internaționale pe care a înființat-o împreună cu soțul ei. E un om de cuvânt, pune pasiune în ceea ce face și se dedică total proiectelor în care crede.

Laura a învățat că fiecare lucru trebuie făcut la timpul său. La vârsta de 44 de ani și după o experiență profesională desfășurată exclusiv în mediul privat, Laura crede că e momentul potrivit să se implice în viața politică din România.

E unul dintre cei mai noi membri ai USR și unul dintre cei mai activi la alegerile locale din septembrie 2020. De mult timp, Laura e cel mai activ și vigilent critic al administrației locale din Alexandru cel Bun, vocea vie și neobosită a cetățenilor din comună.

Laura David a întrebat oamenii din jur ce și-ar dori de la un parlamentar, cum își imaginează reprezentantul lor în Camera Deputaților.

„Avem nevoie de oameni competenți și corecți“, au spus unii. „Profesionalism, corectitudine, seriozitate, implicare, dorința de a schimba lucrurile în bine.“ „În Parlament trebuie să ajungă oameni corecți, cinstiți, pregătiți, care au excelat în profesia lor și care acum vor să pună umărul la schimbarea modului în care se înțelege să se facă politică“, au răspuns alții.

Laura își dorește să participe la schimbarea actualei clase politice românești, în care majoritatea celor care ne reprezintă în Parlament votează fără să fi citit măcar documentele supuse votului și fără să știe despre ce e vorba, se plictisesc vizibil la ședințe sau nu se întâlnesc niciodată cu propriii alegători. Laura crede că a venit timpul ca parlamentarii să trateze cu deplină responsabilitate onoarea de a reprezenta cetățenii și să fie conștienți că traiul multora dintre români depinde de deciziile Parlamentului.

Proiectul de acum al Laurei este România. Își dorește un Cod de Procedură Administrativă care să includă posibilitatea semnării electronice a tuturor actelor administrative și vrea să lucreze la actualizarea legislației electorale – cu vot prin corespondență eficient și vot electronic. Va contribui la susținerea investițiilor în infrastructura de turism și la dezvoltarea sistemului de învățământ conform necesităților de pe piața muncii.

Nemțenii ne-au dat votul pe 27 septembrie. Avem încredere că o vor face și pe 6 decembrie. Cu mască și distanțare socială la secțiile de vot.

Continua sa citesti

Actualitate

USR PLUS – O Românie fără hoție.

Publicat

pe

În patru ani, am demonstrat, ca tânăr deputat de Neamț, că se poate face un alt fel de politică și că experiența, adică suma greșelilor și reușitelor, se poate câștiga cu demnitate și fără hoție, ci cu profesionalism și victorii pentru cetățeni. Acum, Neamțul are nevoie de o echipă, ecchipa USR PLUS, pentru ca împreună să punem Neamțul și oamenii lui pe agenda de priorități a Parlamentului.” – Iulian Bulai, candidat pentru Camera Deputaților.

 

 

 

 

 

Timp de 20 de ani, m-am luptat, eu și echipajul meu, cu mările și oceanele, pentru ca navele pe care le conduceam să ajungă cu bine la destinație. Acum, bătălia mea e acasă – pentru nemțeni și bunăstarea lor. Neamțul are nevoie de luptători pentru cauza lui acolo unde se decid politicile publice, la București. Vreau să facem echipă în Parlament, pentru județul nostru și pentru Moldova.” – Florin Zaharia, candidat pentru Senatul României.

 

 

Continua sa citesti

Actualitate

Calendarul zilei de 2 decembrie

Publicat

pe

De

In calendarul ortodox: Sf. Prooroc Avacum; Sf. Mc. Meropi.

 In calendarul romano-catolic: Sf. Bibiana si este prima duminica din Advent sau inceputul Postului Craciunului.

 In calendarul greco-catolic: Sf. Abacuc.

 Ziua Internationala pentru abolirea sclaviei.

 Ziua nationala a Emiratelor Arabe Unite(independenta fata de Marea Britanie, 1971).

 1409 Este fondata Universitatea din Leipzig.

 1492 Descoperirea Insulelor Haiti de catre Cristofor Columb (n. 1450- m. 1506).

 1697 A fost deschisa catedrala londoneza „Sf. Paul”.

1804: Napoleon Bonaparte a fost încoronat împărat al Franţei la Catedrala Notre Dame din Paris

1805 Batalia de la Austerlitz: Armata lui Napoleon, in inferioritate numerica, zdrobeste oastea ruso-austriaca.

1861: Poarta Otomană admitea condiționat unirea administrativă şi politică a Principatelor Române, printr-un firman însoţit de o notă restrictivă, ca aceasta să înceteze la sfîrşitul domniei lui Alexandru Ioan Cuza

1908: Se năștea Cecilia Mantta, profesoară de pian, întemeietoare a învăţământului muzical preuniversitar din România (d. 1999)

1935: Se năștea Nicolae Labiş, poet-simbol al anilor ’50 (d. 1956)

1940: Se năştea compozitorul Cornel Fugaru (d. 2011)

1950: Înceta din din viaţă Dinu Lipatti, pianist şi compozitor de reputaţie internaţională (n. 1917)

1971: Emiratele Arabe Unite îşi proclamau independența față de Marea Britanie, ziua devenind sărbătoare naţională

 1989 Incheierea „razboiului rece”. Intalnirea la nivel inalt de la Malta dintre George Bush, presedintele SUA, si Mihail Gorbaciov, presedinte URSS, consacrata „noii ordini mondiale”; cei doi lideri declara ca „razboiul rece” s-a incheiat (2-4).

1998: Înceta din viață preotul Ilie Cleopa (n. 1912)

2014: Bucureştiul saluta victoria partidelor proeuropene în alegerile din Republica Moldova

2016: Un bărbat împuşca mortal două persoane şi rănea alte două în localitatea doljeană Palilula, sinucigânu-se în cele din urmă

2017: Loredana Toma cucerea trei medalii de aur, în limitele categoriei 63 kg, la Campionatele Mondiale de haltere de la Anaheim (California)

2017: Halterofilul columbian Edwin Mosquera Roa, participant la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, era împuşcat mortal în ţara natală (n. 1985)

 

Continua sa citesti

Popular