Connect with us

Actualitate

Anunț pentru locuitorii comunei Vânători – Neamț

Publicat

pe

Ca urmare a creșterii cantităților de gunoi menajer și a impunerii la plată a primăriei cu sume mari la Fondul de Mediu, suntem obligați să luăm măsuri urgente de reducere a cantității de gunoi menajer și a creșterii cantității de gunoi selectat, astfel:

– Începând cu data de 14.07.2020 – marți, o echipă din cadrul Primăriri Vânători – Neamț va însoți mașina de salubrizare în vederea verificării și ridicării gunoiului menajer din fața locuinței dumneavoastră, atât la persoanele fizice, cât și juridice.

– Vă rugăm să respectați cu strictețe măsurile de mai jos:

  • NU scoateți decât gunoi menajer (provenit din locuință). Gunoiul menajer nu conține pământ, moluz, rumeguș, iarbă, cadavre de animale, gunoi grajdi, paturi, saltele, etc.
  • gunoiul menajer se ridică doar din fața locuinței dumneavoastră.
  • deșeurile selectate (plastic, hârtie sau metal) se vor ridica în fiecare zi de joi a săptămânii, în saci transparenți din fața locuinței dumneavoastră și din spațiile special amenajate.

Revenim cu rugămintea să respectați măsurile de mai sus, pentru reducerea cantității de gunoi menajer și creșterea cantității de gunoi selectat (obligativitatea colectării selective).

FACEM APEL LA RESPONSABILITATEA ȘI SPIRITUL CIVIC AL FIECĂRUI CETĂȚEAN!

reciclează

Actualitate

FOTO | 450 de grame de trufe negre culese ilegal în pădurea din zona Secu

Publicat

pe

4.000 de lei amendă pentru  a fost jackpot-ul zilei de 24 septembrie pentru 2 bărbați nemțeni.
Însoțiți de 4 câini antrenați pentru căutare, cei doi bărbați au fost depistați joi, 24 septembrie, de jandarmii montani din cadrul Postului de Jandarmi Montan Vânători-Neamț în pădurea din zona Secu.
„Diamantele negre” au fost confiscate și predate reprezentanților Ocolului Silvic Vânători-Neamț.

Continua sa citesti

Actualitate

COD PORTOCALIU de ploi în județul Neamț

Publicat

pe

Administrația Națională de Meteorologie  a emis o avertizare meteorologică, valabilă în intervalul 26 septembrie, ora 09:00 și 27 septembrie, ora 03:00 pe teritoriul Moldovei, inclusiv județul Neamț.

Începând cu după-amiaza zilei de sâmbătă, 26 septembrie, va ploua abundent și vor fi intervale în care se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică accentuată (vijelii puternice, grindină și frecvente descărcări electrice). Cantitățile de apă vor depăși 50…60 l/mp și izolat 70…90 l/mp.

Interval de valabilitate: 26 septembrie, ora 09:00 –27 septembrie, ora 03:00

Fenomene vizate: ploi abundente, instabilitate atmosferică accentuată

Zone afectate: județele Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea

Continua sa citesti

Actualitate

Anunț de la APA SERV – apă furnizată cu presiune scăzută

Publicat

pe

Anunt primit la ora 08.35 de la CJ APASERV SA

Din cauza consumului mare de apă la nivelul Comunei Bălţăteşti, Comunei Agapia şi Oraşului Tg. Neamţ, consum ce depășește capacitatea de refacere a nivelului de apă brută în rezervoarele din care se realizează potabilizarea apei, Compania Judeţeană APA SERV SA este pusă în situaţia neplăcută de a furniza apă cu presiune scăzută în comuna Bălțătești, Comuna Agapia și în Orașul Tg. Neamț (strada Mărășești și strada Biruinței), existând şi posibilitatea sistării totale a furnizării serviciului de alimentare cu apă potabilă, începând de astăzi 25.09.2020 ora 09,00 până sâmbătă 26.09.2020 ora 08,00.

 

Rugăm din nou, pe această cale, populația să utilizeze apa potabilă distribuită prin sistemul de alimentare cu apă, numai în scopul satisfacerii cu prioritate a nevoilor gospodăreşti, respectiv numai în scop potabil şi menajer.

Mulţumim pentru înţelegere!

Pentru informații suplimentare beneficiarii noștri, pot suna la Dispeceratul APA SERV care funcționează nonstop, la numărul de telefon 0233/233340 sau pot accesa site-ul Companiei

Continua sa citesti

Popular