Connect with us

Actualitate

Ansamblul Folcloric ”Ținutul Zimbrului” Târgu Neamț premiul I la Festivalul-concurs de Etnografie și Folclor TEZAUR VALAH de la Suceava

Publicat

pe

Festivalului-concurs de Etnografie și Folclor TEZAUR VALAH  a reunit soliști și ansambluri reprezentative de copii și tineri din județele Suceava, Bistrița -Năsăud, Maramureș, Cluj, Arad, Bihor, Tulcea, Iași, Bacău, Neamț și Botoșani, precum și din comunitățile istorice românești din vecinătatea granițelor-Cernăuți-nordul Bucovinei și Chișinău-Basarabia.

 

 

 

Ediția a II-a a avut loc sâmbătă, 19 octombrie, pe scena Teatrului Municipal Matei Vișniec din Suceava. Ansamblul Folcloric ”Ținutul Zimbrului” Târgu Neamț au câstigat premiul I la categoria dans popular.

 

 

 

 

 

 

Despre festival.
Festivalul-Concurs de Etnografie și Folclor ∞TEZAUR VALAH ∞ cu participare internațională este destinat elevilor cu vârste cuprinse între 6-18 ani, facilitând afirmarea unui profil identitar pozitiv al comunității românești și al etniilor conlocuitoare, cunoașterea, aprofundarea, conservarea și valorificarea folclorului din diferite zone aflate în spații geografice pe care locuiesc populații românești- România, Ucraina (Regiunea Cernăuți și Transcarpatia- Maramureșul istoric), Republica Moldova , Serbia (Voivodina-Banatul sârbesc, Timocul sârbesc ), Bulgaria (Regiunea Vidin, Valea Timocului ). De asemenea, ne dorim să oferim participanților de aproape și de departe posibilitatea de a lega noi prietenii și viitoare colaborări.
Scopul festivalului este valorificarea de către copii si tineri a caracteristicilor zonei etnofolclorice din care aceştia provin şi ale costumelor populare specifice zonei respective; cultivarea identității culturale și lingvistice, însușirea de valori ale culturii naționale și universale, abordarea interculturalității prin educarea respectului față de obiceiuri și tradiții ale poporului român și ale altor popoare.
Diversitatea secțiunilor propuse va reuni munca elevilor și a profesorilor, evidențiind valorile culturii tradiționale lingvistice, folclorice, etnografice și etnologice.

 

SURSA :Ansamblul Folcloric ”Ținutul Zimbrului” Tîrgu Neamț

arq.ro

Continua sa citesti
Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

FOTO | 450 de grame de trufe negre culese ilegal în pădurea din zona Secu

Publicat

pe

4.000 de lei amendă pentru  a fost jackpot-ul zilei de 24 septembrie pentru 2 bărbați nemțeni.
Însoțiți de 4 câini antrenați pentru căutare, cei doi bărbați au fost depistați joi, 24 septembrie, de jandarmii montani din cadrul Postului de Jandarmi Montan Vânători-Neamț în pădurea din zona Secu.
„Diamantele negre” au fost confiscate și predate reprezentanților Ocolului Silvic Vânători-Neamț.

Continua sa citesti

Actualitate

COD PORTOCALIU de ploi în județul Neamț

Publicat

pe

Administrația Națională de Meteorologie  a emis o avertizare meteorologică, valabilă în intervalul 26 septembrie, ora 09:00 și 27 septembrie, ora 03:00 pe teritoriul Moldovei, inclusiv județul Neamț.

Începând cu după-amiaza zilei de sâmbătă, 26 septembrie, va ploua abundent și vor fi intervale în care se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică accentuată (vijelii puternice, grindină și frecvente descărcări electrice). Cantitățile de apă vor depăși 50…60 l/mp și izolat 70…90 l/mp.

Interval de valabilitate: 26 septembrie, ora 09:00 –27 septembrie, ora 03:00

Fenomene vizate: ploi abundente, instabilitate atmosferică accentuată

Zone afectate: județele Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea

Continua sa citesti

Actualitate

Anunț de la APA SERV – apă furnizată cu presiune scăzută

Publicat

pe

Anunt primit la ora 08.35 de la CJ APASERV SA

Din cauza consumului mare de apă la nivelul Comunei Bălţăteşti, Comunei Agapia şi Oraşului Tg. Neamţ, consum ce depășește capacitatea de refacere a nivelului de apă brută în rezervoarele din care se realizează potabilizarea apei, Compania Judeţeană APA SERV SA este pusă în situaţia neplăcută de a furniza apă cu presiune scăzută în comuna Bălțătești, Comuna Agapia și în Orașul Tg. Neamț (strada Mărășești și strada Biruinței), existând şi posibilitatea sistării totale a furnizării serviciului de alimentare cu apă potabilă, începând de astăzi 25.09.2020 ora 09,00 până sâmbătă 26.09.2020 ora 08,00.

 

Rugăm din nou, pe această cale, populația să utilizeze apa potabilă distribuită prin sistemul de alimentare cu apă, numai în scopul satisfacerii cu prioritate a nevoilor gospodăreşti, respectiv numai în scop potabil şi menajer.

Mulţumim pentru înţelegere!

Pentru informații suplimentare beneficiarii noștri, pot suna la Dispeceratul APA SERV care funcționează nonstop, la numărul de telefon 0233/233340 sau pot accesa site-ul Companiei

Continua sa citesti

Popular