Connect with us

Actualitate

0 lei pentru Autostrada A8 Ungheni- Iași – Târgu Mureș

Publicat

pe

Proiectul de buget făcut public zilele trecute de Guvernul Vioricăi Dăncilă duce moldovenii în pragul unei adevărate revolte

În comunicatul de presă emis de Ascotiatiile „Împreună pentru A8″, „Mișcarea pentru dezvoltarea Moldovei” șiMoldova vrea autostradase menționează:

„Guvernul Dancila-Dragnea-Valcov a ales continue apăsat șirul de gesturi sfidătoare la adresa a peste patru milioane de români,locuitori ai regiunii, care consideră conexiunea cu Vestul fiind condiția esențială pentru anularea subdezvoltarii.

Lipsa alocării bugetare amână pe termen nedefinit sau chiar anulează șansă Moldovei – o zona cu rată de emigrare de 25%, în pericol major de colaps demografic- de a-și regăși drumul spre bunăstare.

Această acțiune a guvernului Dancila-Dragnea-Valcov,inconștiență și umilitoare, este pe deplin antinațională și poate genera grave dezechilibre sociale”.

Asociațiile respective consideră construirea urgență a Autostrăzii A8 o problema de siguranță națională și cer imperativ alocarea resurselor necesare.

Există voci printre membrii ai asociaţiilor care au luptat pentru adoptarea Legii A8 care cer iniţierea unui protest pe modelul francez al «Vestelor Galbene» şi de deplasarea la Bucureşti.

Actualitate

FOTO | 450 de grame de trufe negre culese ilegal în pădurea din zona Secu

Publicat

pe

4.000 de lei amendă pentru  a fost jackpot-ul zilei de 24 septembrie pentru 2 bărbați nemțeni.
Însoțiți de 4 câini antrenați pentru căutare, cei doi bărbați au fost depistați joi, 24 septembrie, de jandarmii montani din cadrul Postului de Jandarmi Montan Vânători-Neamț în pădurea din zona Secu.
„Diamantele negre” au fost confiscate și predate reprezentanților Ocolului Silvic Vânători-Neamț.

Continua sa citesti

Actualitate

COD PORTOCALIU de ploi în județul Neamț

Publicat

pe

Administrația Națională de Meteorologie  a emis o avertizare meteorologică, valabilă în intervalul 26 septembrie, ora 09:00 și 27 septembrie, ora 03:00 pe teritoriul Moldovei, inclusiv județul Neamț.

Începând cu după-amiaza zilei de sâmbătă, 26 septembrie, va ploua abundent și vor fi intervale în care se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică accentuată (vijelii puternice, grindină și frecvente descărcări electrice). Cantitățile de apă vor depăși 50…60 l/mp și izolat 70…90 l/mp.

Interval de valabilitate: 26 septembrie, ora 09:00 –27 septembrie, ora 03:00

Fenomene vizate: ploi abundente, instabilitate atmosferică accentuată

Zone afectate: județele Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea

Continua sa citesti

Actualitate

Anunț de la APA SERV – apă furnizată cu presiune scăzută

Publicat

pe

Anunt primit la ora 08.35 de la CJ APASERV SA

Din cauza consumului mare de apă la nivelul Comunei Bălţăteşti, Comunei Agapia şi Oraşului Tg. Neamţ, consum ce depășește capacitatea de refacere a nivelului de apă brută în rezervoarele din care se realizează potabilizarea apei, Compania Judeţeană APA SERV SA este pusă în situaţia neplăcută de a furniza apă cu presiune scăzută în comuna Bălțătești, Comuna Agapia și în Orașul Tg. Neamț (strada Mărășești și strada Biruinței), existând şi posibilitatea sistării totale a furnizării serviciului de alimentare cu apă potabilă, începând de astăzi 25.09.2020 ora 09,00 până sâmbătă 26.09.2020 ora 08,00.

 

Rugăm din nou, pe această cale, populația să utilizeze apa potabilă distribuită prin sistemul de alimentare cu apă, numai în scopul satisfacerii cu prioritate a nevoilor gospodăreşti, respectiv numai în scop potabil şi menajer.

Mulţumim pentru înţelegere!

Pentru informații suplimentare beneficiarii noștri, pot suna la Dispeceratul APA SERV care funcționează nonstop, la numărul de telefon 0233/233340 sau pot accesa site-ul Companiei

Continua sa citesti

Popular