05. iulie 2020

0 lei pentru Autostrada A8 Ungheni- Iași – Târgu Mureș

Proiectul de buget făcut public zilele trecute de Guvernul Vioricăi Dăncilă duce moldovenii în pragul unei adevărate revolte

În comunicatul de presă emis de Ascotiatiile “Împreună pentru A8″, “Mișcarea pentru dezvoltarea Moldovei” șiMoldova vrea autostradase menționează:

“Guvernul Dancila-Dragnea-Valcov a ales continue apăsat șirul de gesturi sfidătoare la adresa a peste patru milioane de români,locuitori ai regiunii, care consideră conexiunea cu Vestul fiind condiția esențială pentru anularea subdezvoltarii.

Lipsa alocării bugetare amână pe termen nedefinit sau chiar anulează șansă Moldovei – o zona cu rată de emigrare de 25%, în pericol major de colaps demografic- de a-și regăși drumul spre bunăstare.

Această acțiune a guvernului Dancila-Dragnea-Valcov,inconștiență și umilitoare, este pe deplin antinațională și poate genera grave dezechilibre sociale”.

Asociațiile respective consideră construirea urgență a Autostrăzii A8 o problema de siguranță națională și cer imperativ alocarea resurselor necesare.

Există voci printre membrii ai asociaţiilor care au luptat pentru adoptarea Legii A8 care cer iniţierea unui protest pe modelul francez al «Vestelor Galbene» şi de deplasarea la Bucureşti.

Comenteaza

Adresa dvs. de mail nu va fi publicata pe site. Campurile obligatorii sunt marcate cu *